hjem Installasjon / konfigurasjon Store hvitevarer Installere vaskemaskinen selv

Installere vaskemaskinen selv

Vaskemaskin installasjonsprosess

Når du kjøper en vaskemaskin, er kjøpere umiddelbart interessert i muligheten for å installere den og er klare til å betale for denne tjenesten til mesteren. Men de tror ikke engang at det er mulig å koble vaskemaskinen til vannforsyningssystemet på egenhånd, og det vil ikke ta mye tid og krefter.

 

 

 

 

Installere vaskemaskinen: forberedelse til prosessen

Før du kjøper en vaskemaskin, må du vurdere alternativene for plasseringen. Dette kan være installasjon av en vaskemaskin på badet eller på kjøkkenet, og det er variasjoner av installasjonen. På kjøkkenet kan vaskemaskinen installeres under benkeplaten, og den passer perfekt som et møbel. På badet - under vasken, men du må vite alle nyansene.

Viktig:

Etter levering og utpakking av vaskemaskinen er det veldig viktig å fjerne de fire transportboltene som holder trommelen, ellers vil dette føre til at den går i stykker, for mer informasjon se instruksjonene.

Hvordan fjerne fraktboltene

Vi skrur ut fraktboltene før installasjon. Det kan være 3 eller 4 av dem.

Maskinen plasseres best på et betonggulv, på en flat overflate. For glatte overflater anbefales det å legge en gummimatte under enheten.

Fra denne videoen vil du lære å koble en vaskemaskin med egne hender til kloakken og vannforsyningen.

Hva trenger vi for å koble til vaskemaskinen?

For å koble vaskemaskinen med egne hender til avløps- og vannforsyningssystemet, trenger vi en justerbar skiftenøkkel. Du må også fylle på ekstra deler:

 • Kuleventil - 1 stk
 • gjenget adapter - 4stk
 • støpejerns-tee - 1stk
 • Tape for tetning av gjengede forbindelser
 • Avløpsrør med en diameter på 32 mm - etter behov
 • Kloakkuttak Ø110x90

Se også - Gjør-det-selv-jording av vaskemaskinen

Hvordan installere en vaskemaskin?

Installasjonsprosessen utføres i følgende rekkefølge:

 1. Kloakkforbindelse.
 2. Koble vaskemaskinen til vannforsyningen.
 3. Elektrisk forbindelse.
 4. Jevner ut maskinen

Tømmer vaskemaskinen

Det er tre typer tilkobling av vaskemaskinen til kloakken:

 1. Tapp vann på toalettet eller badet.
 2. Drenere vann til en sifon.
 3. Kloakkforbindelse

Den enkleste måten er å tømme vannet inn på badet eller vasken (hvis installasjonen av vaskemaskinen er beregnet på badet). Dette krever en slange som alt skittent vann vil renne gjennom. Den må festes slik at toppen er 60 cm høyere enn vaskemaskinen. Sørg for å feste slangen med spesielle fester eller et tau, for under vanntrykk kan den falle på gulvet.

du kan renne gjennom en sifon

Det ser ut som en sifon under vaskemaskinens avløp

For ikke å bry deg med slanger, kan du tømme gjennom en sifon. En sifon med et spesielt uttak for vaskemaskiner kan kjøpes i hvilken som helst spesialforretning eller på et marked. Utløpet må være plassert over sifongen slik at skittent vann fra kloakksystemet ikke kommer inn i enheten. Denne metoden for drenering anses som den mest pålitelige, siden vann ikke kan søle ut på gulvet.

drenering av vann direkte inn i kloakkrøret

Når du kobler vaskemaskinen til kloakken, kan du kjøpe en ekstra sifon. Avløpsslangen er koblet til enheten på den ene siden i en høyde på 80 cm, på den andre siden føres den inn i kloakkrøret gjennom en sifon. Det er veldig viktig at slangen er i rett tilstand, ellers vil ikke avløpet finne sted.

Koble vaskemaskinen til vannforsyningen

Når du tilfører vann til enheten alene, er det viktig å ta hensyn til vanntrykket i rørene og forurensningsnivået. Det er installert filtre for å rense vannet, de vil øke levetiden til utstyret ditt. Filteret skjærer inn i vannrøret ved hjelp av en tee.

For å tilføre vann til vaskemaskinen, kan du bruke ferdige kraner til avløpstanken eller blanderen, eller koble til gjennom en tee.

Det er følgende alternativer for å koble vaskemaskinen til vannforsyningen:

Tappe inn i rørledningen ved hjelp av en komprimeringshylse

 • Fest i rørledningen ved hjelp av en komprimeringshylse. Dette krever en ¾ ”slange. Den ene delen av slangen mates til maskinen, og den andre til ventilen, som vi uavhengig kutter i vannrøret ved hjelp av en kobling. Delene av koblingen er vist i figuren. Den er festet til røret med bolter; det er laget et hull i røret for vannstrømmen. En kran settes inn i det gjengede hullet, som slås av og på etter hver vask.
 • Du kan koble vaskemaskinen til vannforsyningen på en enklere måte ved hjelp av en tee. En fleksibel slange er koblet til blanderen eller til vannforsyningen til sisternen. Ved hjelp av en tee er slangen koblet til blanderen. Dette tilkoblingsalternativet er midlertidig, siden blanderslangen må skrus ut under vask.
 • Hvis det er metall-plastrør i huset ditt, brukes en tee-montering for å koble til vannforsyningen. Etter å ha kuttet ut et rør på riktig sted, settes det inn en tee som en kuleventil er koblet til.

For å forhindre at vann strømmer gjennom tee, brukes tetninger. Tee, kobling, montering, adapter, kuleventil kan kjøpes i spesialbutikker.

Du kan koble vaskemaskinen til ikke bare kaldt, men også varmt vann.

Se også - Hvilken trommel er bedre rustfritt stål eller plast?

Varmtvannsforbindelse: hvor effektiv er den

Når du er koblet til varmt vann, kan du spare energi

Noen ganger bringer mange maskinen til varmt vann når de kobler til vannforsyningen alene. For dette brukes en tee også til vanlige rør, og en tee er en montering for metallplastrør.
Når du er koblet til varmt vann, kan du spare energi, men samtidig må du vurdere metodene for å levere varmt vann:

 1. sentralisert levering av varmt vann;
 2. oppvarming av lokale varmtvannsberedere.

Med en sentralisert varmtvannsforsyning er temperaturen + 50 ... + 70 grader. Enheten i begynnelsen av vasken kan akseptere en slik temperatur som en nødsituasjon og stoppe hele prosessen. Derfor, hvis verktøyorganisasjoner overholder alle normene for varmtvannsforsyning, er bare kaldtvannforsyning mulig.

Ved oppvarming av lokale ovner er tilkobling til varmt vann bare mulig med tilstanden til konstante temperaturendringer på varmtvannsberederen. Når du vasker tøyet, bør vanntemperaturen ikke overstige 40 grader, på vasketidspunktet velger du temperaturen basert på graden av tilsmussing av tøyet, skyll ved laveste temperatur.

Når du kobler til varmt vann, må du derfor veie fordeler og ulemper.

Hvordan koble vaskemaskinen riktig til strømnettet?

Siden vi snakker om konstant kontakt med enheten med vann, er det best å ringe en spesialist for dette formålet. Men hvis du er trygg på dine evner, kan du gjøre det selv.

Tre-lednings stikkontakt

Følgende forhold må tas i betraktning:

 • Vaskemaskininstallasjonen bør være i nærheten av et 3-leder stikkontakt.
 • En jordingsbuss må installeres i skjoldet, ledningen må isoleres pålitelig.
 • Bruk om nødvendig bare en jordet skjøteledning.
 • For en elektrisk jordkabel, bruk en ledning med et tverrsnitt på mer enn 3 mm.

Som du kan se, å vite alle trinnene og reglene, er det enkelt å installere en vaskemaskin.

Installere en vaskemaskin etter nivå

For at en ny vaskemaskin skal kunne fungere lenge og feilfritt, er det nødvendig å sette den strengt på et nivå. Først installerer vi vaskemaskinen på det forberedte stedet, og tar deretter et lite nivå og oppnår den ideelle plasseringen av vaskemaskinen i horisontlinjen. Det er støtteben under vaskemaskinen. Ved å vri dem sakte, kan du oppnå den nødvendige horisontale posisjonen. I moderne vaskemaskiner er det en automatisk maskin, slike ben er bare tilgjengelig foran, bakbenene er ikke justerbare, derfor skjer hele nivelleringsprosessen bare på grunn av forbena.

Det anbefales ikke å plassere linoleum eller blokker under vaskemaskinen - dette kan føre til overdreven vibrasjon. Et betonggulv er ideelt for montering av vaskemaskinen. Det er viktig å feste de justerte støttebenene i ønsket posisjon - for dette er hvert støtteben utstyrt med en låsemutter. Hvis du ikke fikser låsemutteren, vil bena løsne seg for hver vask, som et resultat av at vaskemaskinens nivå vil bryte, og du må installere vaskemaskinen på nytt.

Installere vaskemaskinen under vasken og benkeplaten

I en mer moderne utforming av romoppsettet har installasjonen av en vaskemaskin under vasken på badet blitt utbredt. Det ser ikke bare vakkert ut, men sparer også plass.

Figuren viser et diagram over riktig installasjon under vasken.

Figuren viser et diagram over riktig installasjon under vasken.

For en slik badordning må du:

 • velg en spesiell maskin for en vannliljevask med dimensjoner på 60 x 30 cm;
 • velg en vask på 60 x 60 cm;
 • installer vasken slik at den stikker litt ut over maskinen, slik at vann ikke søler på utstyret;
 • avløpsrøret fra vasken skal gå bak maskinen, ikke over den.

For å spare penger kan du kjøpe en maskin og en vask umiddelbart i settet.

På kjøkkenet kan vaskemaskinen gjemmes under benkeplaten eller plasseres i et skap der den ikke vil være synlig i det hele tatt. Hvis det er veldig lite plass på kjøkkenet, installeres topplastemaskiner fordi bredden bare er 40 cm.

Hvis det er nok ledig plass, installeres maskiner med horisontal lintøy under bordplaten.
Ved å følge alle instruksjonene og følge tipsene, vil du vite hvordan du kobler til vaskemaskinen selv uten problemer.

Se også:

6827 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner