hjem Installasjon / konfigurasjon Store hvitevarer Gjør-det-selv-jording av vaskemaskinen

Gjør-det-selv-jording av vaskemaskinen

Den sikreste måten å beskytte vaskemaskinen din på er å jorde den. På denne måten vil du beskytte deg selv og forlenge levetiden i mange år. Imidlertid kjøper mange denne enheten og tenker ikke på den, men jording er også obligatorisk, det samme er tilkoblingen av vannforsyningen og andre lignende ting som sikrer at enheten fungerer. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du jorder vaskemaskinen din selv.

Hva er meningen med jording

Hvorfor trenger du jording for en vaskemaskin

Enhver maskin som er koblet til et nettverk uten jording, medfører en del fare, siden det er en restspenning på kroppen, som kan merkes ved å berøre den under drift. I tilfelle skade på isolasjonen av ledningene inne i maskinen, kan det oppstå, slik at kroppen vil ta over den såkalte "fasen", og en full spenning på 220V vil vises på den, og siden maskinen hovedsakelig er installert på bad der det er et fuktig miljø, denne enheten uten jording blir farlig for menneskeliv.

Jording sparer blant annet husholdningsapparater fra strømstøt. Derfor kan denne operasjonen for å sikre fjerning av overflødig spenning redde livet ditt og sikre enhetens brukbarhet i mange år.

Se også - Vi kobler vaskemaskinen uten rennende vann med egne hender

Jording under forskjellige forhold

Noen av oss bor i bygninger i flere etasjer i vanlige leiligheter, mens andre i private hus. Følgende vil beskrive hvordan du skal jorde vaskemaskinen riktig hvis det ikke er jord :

I det første tilfellet vil vi vurdere hvordan du skal jorde en vaskemaskin i en leilighet. Alt avhenger av tidspunktet for byggingen av huset der du bor. Det bør ikke være noen problemer med jording av husholdningsapparater i "Nye bygninger", siden beregningen er basert på jording under utformingen. Denne kabelen er allerede tilgjengelig i de elektriske nettverkene. Men hvis du bor i et hus fra "sovjettiden", er det ikke et slikt system her, og det er to alternativer for utvikling av hendelser - 1) to busser er installert i det elektriske panelet, hvorav den ene er jordet, og den andre er null, og fra dem vil det være en forgrening av ledningene forskjellige enheter. 2) denne metoden er mer komplisert. Fra stikkontakten du slår på vaskemaskinen i, legg en spesiell tre-kjernekabel med kobberseksjon, så må du koble ledningene som følger:

 • koble ledningen til kabelen til nullbussen;
 • koble fasetråden gjennom jordfeilbryteren og maskinen til den tilsvarende grenen (fasetråd fra måleren);
 • koble jordledningen til PE-stangen. Husk det viktigste - i ingen tilfeller må du ikke koble denne ledningen til nullfasen!

Det er også hus der det ikke er noen jordkabel i det hele tatt. I dette tilfellet er det bedre å bruke vanntette uttak, eller til og med fjerne vaskemaskinen fra badet.

hvordan du skal male en vaskemaskin

I et privat hus er prinsippet om å koble til jording lik leilighetsmetoden, men det er en forskjell, jording pad må gjøres av deg selv. La oss nå se nærmere på denne prosessen:

 • dette krever 3 metallrør med en omtrentlig lengde på opptil 3 meter, minst 5 meter. Lengden beregnes avhengig av frysing av jorda om vinteren et par ganger;
 • vi "skjerper" de nedre delene av rørene ved å hamre kantene med en slegge;
 • vi graver et lite hull opp til 5 meter dypt, og der kjører vi rørene i bakken, slik at de stikker ut i en høyde på 15 centimeter;
 • videre, med jernplater eller beslag av middels diameter, kobler vi rørene mellom svikten i trekanten ved hjelp av sveising. Når du har trukket ledningen ut, begraver du hullet;
 • vi fester en jordledning til platen og fører den inn i huset til stedet der måleren er installert.

Deretter fører du ledningen til stikkontakten der vaskemaskinen er slått på, eller fest den til en bolt til enhetens kropp.

Jordkabel

For å kunne lede jordingene til vaskemaskinen, må du forstå jordkablene selv. Disse produktene er delt inn i farger, for ikke å forveksle hvilken som er beregnet på. La oss nå gå videre til selve fargene:

 • rød farge - fasekabel;
 • blå ledning - nøytral ledning;
 • gul med grønn jordledning.

Dessuten er kablene fargeløse eller hvite, i disse tilfellene vil jording være i midten. Takket være denne fargebetegnelsen er det vanskeligere for håndverkere å gjøre en feil under installasjonen av jording.

Hva du ikke skal gjøre når du jorder

Absolutt enhver enhet kommer med en instruksjon som beskriver hvordan du skal jorde vaskemaskinen, de beskriver trinnvis alle handlinger og metoder for å koble den til. La oss gå videre til det som er strengt forbudt å gjøre når vi jording:

 • under ingen omstendigheter koble jording til rørledninger av noen type;
 • det er forbudt å føre ut jordkabler og koble dem til jordingsbussen på steder som ikke var tilpasset dette. Dette er fordi fuktighet vil påvirke metallet, på grunn av hvilket korrosjon og dekkoppløsning oppstår, og når det vokser på det ytre belegget, kan en, til og med en mindre ulykke, føre til at jordingskabelen brenner ut;
 • det er forbudt å lage en seriekobling av elektriske apparater, og det er også umulig å koble mer enn én leder til kontaktjordingstoppen. I det første tilfellet er elektromagnetisk inkompatibilitet og interferens mulig.

Hvis du forpliktet deg til å lage jording, så ta hensyn til reglene ovenfor og prøv å unngå feil, er det best å søke hjelp fra mestrene.

Vi har fortalt deg om måter å male en vaskemaskin i leiligheter eller private hus. Alle metodene er lovlige og trygge å bruke.

Se også:

4805 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner