hjem Installasjon / konfigurasjon Klimaanlegg Hvordan velge en hette til et kjøkken uten å lufte ut i ventilasjonen

Hvordan velge en hette til et kjøkken uten å lufte ut i ventilasjonen

Emhetter uten ventilasjon (resirkulering) er den ideelle løsningen for små kjøkkenområder. I tillegg er det de som er med på å opprettholde integriteten og attraktiviteten til kjøkkendesignet. Et annet viktig pluss av resirkulasjonshetten til kjøkkenet er enkel installasjon. I henhold til instruksjonene kan til og med en person med liten erfaring i byggearbeid takle installasjonen. Installasjon av hetten uten luftkanal utføres på en ramme som er festet med bare noen få bolter. I hovedsak er de innebygde apparater, hvis konfigurasjon lett kan justeres til kjøkkenmøblens særegenheter og utformingen. Denne tilnærmingen sparer mye tid og krefter for brukerne.

Fordeler med en avtrekkshette uten å lufte ut i ventilasjonen

Man skal ikke glemme en så viktig faktor som støynivået. For kjøkkenhetter uten luftkanal er den så lav at de kan kalles praktisk talt stille. Dette er en veldig viktig betingelse for små leiligheter, boliger der kjøkkenet kombineres med spisestuen eller ligger ved siden av soverommet. Nok et pluss hetter til kjøkkenet uten luftkanal - høyere luftkvalitet, noe som standard strømningsmodeller kan gi. Tross alt er det ikke lett for frisk luft å komme inn i leiligheten din, men den mest rensede luften kommer tilbake.

Prinsippet for drift av en slik hette er basert på luft som blåser gjennom spesielle filterelementer innebygd i enheten. Ved utgangen får du ren luft, fri for ubehagelig lukt og urenheter. Det er grunnen til at hetter til kjøkkenet uten stikkontakt ofte kalles resirkulering, fordi luften etter å ha passert gjennom rengjøringssystemet går tilbake til samme rom og ikke går i det hele tatt. En moderne hette uten luftkanal renser luften på kjøkkenet i to trinn. På den første passerer den fettkammeret, der partikler av sot og fett fjernes. På det andre fjernes en ubehagelig lukt.

Fordeler med en hette til et kjøkken uten å lufte ut

Når det gjelder valg av spesifikke modeller, er det nesten ubegrenset. I dag alle typer hetter til kjøkkenet med resirkulering, ikke bare standard, men også hjørnemodeller. Installasjonen er mulig i alle høyder og i hvilken som helst del av kjøkkenet. Du kan velge elegante, nesten usynlige modeller laget av slitesterkt glass eksklusivt etter din smak. Tynne metallmodeller i technostil er ikke mindre populære.

Nylig er hengende resirkulasjonshetter til kjøkkenet som er installert i midten av rommet, veldig etterspurt. I små kjøkken vil en veggmontert hette med kullfilter se bra ut. En av de mest moderne modellene av hetter uten luftkanal er tilbøyelig. Deres særegne trekk er at kroppen er skråstilt på gulvet. Takket være denne løsningen er det mulig å spare nyttig kjøkkenplass. I tillegg har vippeanordninger høy driftseffektivitet på grunn av mer effektivt luftinntak. Sistnevnte er spesielt viktig hvis utstyret ikke installeres rett over ovnen.

Men det er ikke bare design som betyr noe.Sørg for å beregne den nødvendige effekten for effektiv drift av hetten. Dette gjøres ved å multiplisere romhøyden med arealet og multiplisere resultatet med 12 eller 10. Det endelige resultatet viser den nødvendige avtrekksventilasjonskraften til kjøkkenet ditt.

Se også:

Ta vare på en kjøkkenhette uten luftkanal

For at ventilasjonen til kjøkkenet skal kunne serveres i lang tid og for å glede deg med effektiviteten, er det nødvendig å holde utstyret rent og bytte ut filtre i tide. Filtreringssystemet for sirkulerende hetter kan være engangsbruk eller gjenbrukbare.

Antall engangsfilterelementer som kan kompletteres med kjøkkenhetter i sirkulasjon uten tilkobling til sentral ventilasjon inkluderer produkter fra følgende materialer:

  • papir;
  • syntetisk vintermiddel;
  • ikke-vevd stoff;
  • kull.

utskifting av kullfilter på hetten uten luftkanal

Utskifting av engangsfiltre utføres umiddelbart, så snart du finner ut at merkene på overflaten ikke lenger er synlige under fettet som er lagt på dem.

Hetten uten luftkanal er også utstyrt med engangs kullfiltre. De er preget av sin eksepsjonelle funksjonalitet og gir den dypeste luftrensingen på grunn av materialets absorpsjonsegenskaper. Levetiden til karbonfiltre er opptil seks måneder. Noen modeller varer ikke mer enn tre måneder. ( Se også: Hvordan rengjøre hetten fra sot og fett med folkemedisiner )

Gjenbrukbare filterdeler er laget av følgende materialer:

  • akryl;
  • metall.

Akrylfiltre i ventilasjonssystemet har en myk struktur og en høyere grad av fleksibilitet. Men samtidig er de veldig skjøre og tåler ikke sterk fysisk påvirkning. For å gjenbruke akrylfiltermodeller anbefales det å rengjøre dem manuelt med en vandig løsning av vaskesåpe. Etter skylling av filteret, bør det plasseres i vannrett stilling for å renne av vannet, eller henges forsiktig. Disse produktene må ikke vrides ut, da dette vil føre til mekanisk skade. Det skal bemerkes at etter hver etterfølgende rengjøring reduseres effektiviteten til arbeidet deres betydelig. Det er derfor eksperter ikke anbefaler å vaske akrylmateriale mer enn en gang.

utskifting av akrylfilter på hette uten luftkanal

Metallfiltre er mye mer holdbare for ventilasjon. De er produkter laget av perforert aluminium, fleksible og motstandsdyktige mot negativ mekanisk påvirkning. Disse elementene tåler flere rengjøringer. Du kan vaske dem for hånd, eller du kan bruke en vanlig oppvaskmaskin til dette. Samtidig anbefales det ikke å rengjøre filtrene sammen med oppvasken. En standard avfettingsmiddel kan brukes til å rengjøre aluminiumsfiltre.

Hvordan bytte filteret i en kjøkkenhette uten å lufte ut i ventilasjonen?

En slik operasjon vil ikke forårsake vanskeligheter selv for en bruker som er uerfaren med teknologi, en kvinne eller en eldre person. Når det gjelder tid, vil løsningen på dette problemet ikke ta mer enn fem minutter.

En spesiell type hetter uten luftkanal er utstyr uten filtreringsdeler. Installer kompakt hette det er mulig i alle rom, som standard kjøkkenhetter med tilkobling til et sentralt ventilasjonssystem ikke kan skryte av.

Hvordan bytte filteret i en kjøkkenhette uten å lufte ut i ventilasjonen?

Når du planlegger å rengjøre hettehuset eller bytte ut filtre, må du ikke overse sikkerhetsforholdsregler. Utfør alt arbeid bare med utstyret slått av. Videre er det ønskelig at det ikke er lett å stoppe hetten, men også å koble pluggen fra strømnettet.

Det anbefales å fjerne akkumulerte fettete og støvete avleiringer fra hetten med myke svamper som ikke vil skade det gjennomsiktige glasset eller den skinnende metalloverflaten. Det anbefales ikke å bruke aggressive vaskemidler til dette med en stor andel blekekomponenter og syrer.

Se også:

7000 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner