hjem Installasjon / konfigurasjon Klimaanlegg DIY klimaanlegg installasjon

DIY klimaanlegg installasjon

Valg, kjøp og installasjon av klimaanlegg gjøres best i lavsesongen. Dermed kan du lagre familiebudsjettet for kjøp og egeninstallasjon. For å sikre jevn drift, bør installasjonen av klimaanlegget med egne hender bare utføres i henhold til instruksjonene, etter nøyaktige og obligatoriske beregninger. Ellers kan manglende overholdelse av tekniske standarder, valg av deler føre til rask sammenbrudd, en nødsituasjon og ekstra kostnader.

TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Hvordan installere et delt system med egne hender

For øyeblikket, på grunn av de mange variasjonene i utformingen av klimaanlegg, utføres installasjonen av et klimaanlegg i en leilighet i henhold til ett av følgende alternativer:

Standard installasjon delte systemer - innebærer muligheten for uhindret montering av braketter, og som en konsekvens av systemets eksterne blokk. I dette tilfellet utføres videre vedlikehold av klimaanlegg enkelt uten bruk av ekstra hjelp fra spesialister.

Ikke-standard installasjon delte systemer - innebærer muligheten for å installere utendørsanlegget på vanskelig tilgjengelige steder, nemlig:

 • Vekk fra vinduet.
 • Over 3 etasjer.
 • På et vanskelig tilgjengelig sted.

Hvordan installere et delt system med egne hender

Ofte er det nødvendig å bruke tjenestene til klatrere som har en spesiell tillatelse og tilgang til arbeid for å installere en utendørs enhet av et klimaanlegg i en ikke-standard installasjon.

Denne tilstanden innebærer behovet for videre henvisning til spesialister for å utføre forebyggende og reparasjonsarbeid på klimaanlegget.

Derfor, for å spare familiebudsjettet, om mulig, foretrekker vi selvinstallasjon. Videre, ved å benytte seg av tjenester fra erfarne ingeniører, vil prosessen med å installere klimaanlegget være den samme.

Se også:

Forberedende arbeid

Svært ofte begynner installasjonen av delte systemer i huset etter reparasjon av lokalene eller ikke planlagt. For den mest rene installasjonen, når det ikke er noe ønske om å forstyrre idyllen til det skapte interiøret, anbefales det å utføre alle manipulasjoner med ekstrem forsiktighet.

Forberedende arbeid

Etter at klimaanlegget er levert til lokalene, er det nødvendig å bestemme deg for de neste trinnene. For å gjøre dette åpner vi emballasjen, kontrollerer tilstedeværelsen av alle elementer, integritet, teknisk dokumentasjon, tilstedeværelsen av fullførte garantiforpliktelser fra produsenten med våte tetninger.

Se også - Driftstilstander for klimaanlegg: en oversikt over populære funksjoner

Hvordan klimaanlegg fungerer

Ordningen med klimaanlegg er basert på implementeringen av en klar sekvens, nemlig:

 1. Kjølemediet tilføres gjennom en dyse til fordampningsenheten.
 2. Når du kommer inn i fordamperkammeret, endrer stoffet aktivt form, temperatur (koker), begynner å absorbere varme.
 3. På dette tidspunktet frigjøres vannkondensat inne i systemet og avsettes på radiatoren.
 4. Fra radiatoren, gjennom et spesielt rør, transporteres væsken til reservoaret og fjernes fra arbeidsområdet.

Hvordan klimaanlegg fungerer

Det skal bemerkes at effektiviteten til systemet og forbruket av elektrisk energi som er installert av deg, direkte avhenger av driftsforholdene og riktig installasjon.

For å forlenge utstyrets levetid, bør installasjon av slikt utstyr kun utføres i samsvar med de medfølgende beregningene og blokkoppsettdiagrammet, som vil indikere den nøyaktige plasseringen og leggingen av systemet.

Se også - Hvordan velge det perfekte klimaanlegget for ditt hjem og leilighet

Nødvendige verktøy for installasjon av klimaanlegg

Korrekt installasjon av delte systemer er rett og slett umulig uten bruk av spesialutstyr, som ikke bare letter selve prosessen, men også bidrar til dekorasjonen av romets estetikk.
Så vi trenger et sett for å installere et klimaanlegg:

 • Pumpe.
 • Tester for elektriske nettverk.
 • Indikator.
 • Rørskjærer.
 • Perforator.
 • Rømmer.

I tillegg er det nødvendig å ha en spiral av kobberrør med rullede kanter. Viktig! Det er uakseptabelt å bruke materiale med åpenbar fysisk skade.

Se også - Hvordan reparere et klimaanlegg selv

Trinn for installasjon av klimaanlegg

For å finne ut hvordan du installerer klimaanlegget med egne hender, må du utføre følgende trinn i nøyaktig rekkefølge:

Utvikling av et arbeidsdiagram over alle blokker i klimasystemet

Gjør-det-selv-installasjon av klimaanlegg begynner med utvikling og beregning av en sikkerhetstegning. I samsvar med det er utstyrets sikreste driftsforhold gitt. Diagrammet inneholder informasjon om hvor plasseringen av alle delene av klimaanlegget er godkjent, installasjonen av tilkoblingspakningen, med tanke på utstyrets dimensjoner. Når du velger et sted å installere delte systemer, må du vurdere noen problemer:

 • Avstanden mellom taket og klimaanlegget er minst 10 cm, fra hjørnet til blokken er mer enn 5 cm.
 • Klimaanlegget må ikke hindres av fremmedlegemer (tyll, gardin, persienner, dører osv.).
 • Avstanden fra gulvet til klimaanlegget er mer enn 2 meter.
 • Tilstedeværelsen av et uttak for klimaanlegget.

Trinn for installasjon av klimaanlegg

Kjøp av tilleggsmateriell

Skruer, bolter, negler, rør og andre elementer kan brukes som tilleggsmaterialer, hvor kjøp anbefales å bli utført i spesialforretninger.

Utendørs enhet layout, installasjon

Ikke glem sikkerhetsforholdsregler når du markerer plasseringen av utendørsenheten, bruk spesialutstyr i 2. etasje og oppover. Når du installerer en utendørs enhet i en bygning med flere etasjer, må du være oppmerksom på noen aspekter:

 • Saken skal ikke være til hinder for naboer.
 • Installasjonen av enheten må utføres innen rekkevidde for en utstrakt hånd. På grunn av det faktum at klimautstyret trenger service, kan det bare få en normal plassering.
 • Videre, som diagrammet viser, utføres merkingen og festingen av brakettene til ankerboltene. I tilfelle installasjonen av brakettene utføres i et murhus, er det best å bore hull mellom mursteinene.
 • Utendørsenheten er festet i en avstand på minst 10 cm fra veggflaten.

Utendørs enhet layout, installasjon

Intern systeminstallasjon

I samsvar med sikkerhetstiltak er det forbudt å installere innendørsenheten bak gardiner, over elektriske apparater, ikke langt fra vann- eller varmeledninger. Installasjon av monteringsplaten utføres på nivå 10 cm fra taket og 5 cm fra kanten av veggen.

Plasseringen og den nøyaktige festingen av platen inneholder konstruksjonsdiagrammet, i henhold til hvilket vi plasserer og fester monteringsplaten på veggen.For å utføre feste av platina og den videre plasseringen av sporet så nøyaktig som mulig, anbefaler eksperter at du først markerer på veggen med en blyant.

Når du markerer ruten, må du ikke glemme skråningen, som er nødvendig for utstyret for riktig drenering av kondensat, for å ekskludere overløp av tanken og skade på den nettopp utførte reparasjonen.

Videre, når platen er festet, installeres innendørsenheten på toppen av den.

Merking og installasjon av koblingselementer

Foreløpig merking og beregning av plasseringen av kommunikasjonsforbindelsen utføres også med en blyant på veggen. Deretter bores containere for å legge kabler ved hjelp av spesialverktøy, et eksternt hull for å utstyre forbindelsen mellom de to blokkene.

Det er verdt å merke seg at minimum tverrsnittsareal for ledninger skal være 1,5 kvm Mm, og diameteren på gjennomgående hull skal være 40-45 mm.

Montering av blokkeringsruten

For utstyret til blokkeringsruten trenger du:

 1. Kobberrør, som gir transport av freon i forskjellige stater mellom blokkene. For å sikre riktig transport av freon, brukes rør i to størrelser.
 2. Bølgeavløp med en diameter på 16 mm, designet for å tømme kondensat.
 3. Varmeisolator. Den brukes til ruteutstyret for å utelukke frigjøring av kondensat dannet på grunn av temperaturforskjeller.
 4. PVA-ledning (seksjon 3,5 mm). Den brukes til strømforsyningsutstyr, tilkobling av begge enhetene, organisering av systemdriften fra fjernkontrollen.
 5. Plastboks. Brukes til å utstyre sporet på begge sider. Festingen av boksen begynner langs innerveggen, helt opp til selve hullet. Videre fra selve hullet på utsiden legges en rute til systemets eksterne blokk.

Først etter at ledningen er fullført, fortsett med installasjonen av strømbryteren. Som koblingsskjemaet med skjoldet viser, er det nødvendig å koble den nøytrale ledningen med den gule (merket med en grønn stripe) ledning.

Viktig:

For å bestemme null og fase riktig, anbefales det å bruke en spesiell indikator.

Etter det, ved hjelp av isolerte trådede ledninger, er terminalene på begge blokkene koblet gjennom et gjennomgående hull i veggen. Det skal bemerkes at hele koblingsskjemaet og terminalnavnene er tydelig beskrevet i vedlagte instruksjoner for utstyret.

Rørlegging med etterfølgende bearbeiding utføres nøye og bare ved hjelp av et spesialisert verktøy. Bruk av improviserte materialer for flaring, skjæring og sammenføyning av rør kan føre til sprekker, rynker og dannelse av bulker. For å sikre effektiv drift av systemet, trenger rør også spesiell varmeisolasjon, polyuretanslanger.

Tilkobling og ytelseskontroll

Koble til og kontrollere utstyrets ytelse

Støvsugingsutstyr er fjerning av alle slags støvpartikler og andre verdenskjente gjenstander som kom inn i systemet under installasjonen. Begynnelsen av prosessen kan bare startes etter at tilkoblingsskjemaet er implementert, skjøtene er forseglet. Videre, ved hjelp av en vakuumpumpe, blir luft evakuert fra alt utstyr, kjølemediet pumpes.

Når du studerer trinnene i arbeidet og følger enkle regler, kan du installere et klimaanlegg i en leilighet med egne hender uten ekstra kostnad.

TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Se også:

4256 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner