hjem Installasjon / konfigurasjon Klimaanlegg Riktig innstilling av klimaanlegg - typer modus

Riktig innstilling av klimaanlegg - typer modus

Å kjøpe et moderne klimaanlegg er en viktig og ansvarlig virksomhet. Varme, høye temperaturer er de viktigste fiendene for mennesker i sommersesongen. Komfortabelt opphold, gunstig temperatur, god søvn for en person er de viktigste parametrene som rettferdiggjør økonomiske investeringer og midlertidige ulemper under installasjonen av systemet.

Etter et lønnsomt kjøp dukker det opp et logisk spørsmål på dagsordenen - hvordan riktig og effektivt sett opp utstyret. Fordi bare implementeringen av kompetente innstillinger, kan oppgaven med de riktige parametrene gi et økonomisk forbruk av elektrisk energi.

For å kunne konfigurere klimaanlegget, må du vite hvilke moduser som er tilgjengelige for utstyret.

TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Grunnleggende klimaanlegg

Moderne modeller av klimateknologi har ikke bare luftkjølingsmodus, men også oppvarming. For å sette opp klimaanlegget riktig, må du huske to regler, nemlig:

 • Liten temperaturkontrast. En behagelig romtemperatur er ikke bare behagelig, men også farlig for menneskekroppen. Når du forlater en kunstig oase, befinner du deg i den brennende solens stråler. En kraftig endring i temperaturregimet har i dette tilfellet en direkte innvirkning på hjertet, og som en konsekvens, forventet levealder.
 • Økonomi med komfort. Denne regelen er spesielt relevant ikke bare om sommeren, men også om vinteren når rommet ikke er spesielt varmt. For å oppnå maksimal nytte til laveste pris, anbefales det at du aktiverer utstyrsøkonomimodus.

Grunnleggende innstillinger for klimaanlegg

Ved å analysere spørsmålet om hvordan du konfigurerer driften av klimaanlegget riktig, vil det ikke være overflødig å merke seg at moderne modeller av klimatisk utstyr har muligheten til å instrumentere, så vel som individuelle innstillinger for hver modus.

Instrumentell innstilling for varme- og luftkjøling innebærer å bringe driften av klimatisk utstyr i optimal modus, rasjonell koordinering av arbeidet til alle enhetene. Instrumentalt oppsett er et avgjørende stadium, og det anbefales å overlate feilsøking til en profesjonell. Du kan tilpasse det selv. For å uavhengig justere driften av klimaanlegget til varme eller kulde, bør du angi individuelle komfortparametere.

Se også:

Hovedfunksjonene til klimaanlegg

I gamle dager støttet klimaanlegg bare en funksjon - kald. Moderne modeller har et bredere spekter av arbeid, som kan omfatte oppvarming, tørking og andre funksjoner.

Varianter av moduser:

 • Kjøler rommet.
 • Oppvarming av rommet.
 • Lufttørking.
 • Luftventilasjon.
 • Automatisk driftsmodus.

Klimaanleggets hovedfunksjoner

Kjøling
Det er den mest etterspurte funksjonen og hovedårsaken til kjøp av HVAC-utstyr. Det er enkelt å stille inn romkjølingsmodus ved hjelp av fjernkontrollen. Dermed er det ikke behov for å installere en barnestol under utstyret. På fjernkontrollen betyr denne funksjonen “kul”.

Oppvarming
Den kalde årstiden, spesielt lavsesongen, når oppvarmingssesongen ennå ikke har begynt, og romtemperaturen allerede er lav nok, brukes "varme" -funksjonen. Ved å stille temperaturen går systemet inn i standby-modus etter å ha nådd de angitte parametrene.

Lufttørking (tørr)
Denne modusen brukes ofte om vinteren eller regnværet. Ved hjelp av "tørr" -funksjonen jobber utstyret med å tørke inneluften. Som du vet, har parametrene for fuktighet i rommet en direkte effekt på spredningshastigheten for bakterier, antall syke og ikke bare, den mest etterspurte modusen "tørr" er i kontorlokaler, kjøpesentre, hus. På kontrollpanelet er "tørr" visuelt merket "slipp".

Romventilasjon
For denne modusen er bare den indre blokken i systemet involvert, som gir luftsirkulasjon i romtemperaturen. Den har betegnelsen "vifte" på fjernkontrollen, bildet er en vifte.

Auto-modus
Etter å ha gjort deg kjent med alle funksjonene, etter å ha fullført de riktige innstillingene, bor du ikke bare i de mest behagelige forholdene, men bruker også elektrisk energi økonomisk og opprettholder tettheten i din egen lommebok.

Se også - DIY klimaanlegg installasjon

Finhetene til kjølefunksjonen

Til tross for at varme dager er den korteste og lengst ventede tiden, er det mye hyggeligere å bruke dem ved en behagelig temperatur. For dette er moderne klimaanlegg utstyrt med en kjølefunksjon, som har noen funksjoner.

Romkjøling er mulig opptil 16 ° С. Imidlertid, sammen med de tilgjengelige funksjonene, anbefaler eksperter å sette opp klimaanlegget med en temperaturforskjell mellom miljøet og rommet innen 5 ° C. En stor temperaturforskjell kan føre til dårlig helse, forstyrrelse av hjertet.

Se også:

Hvis utetemperaturen er under +12 ° C, anbefales ikke klimaanlegget å brukes i "kjøling" -modus.

Nesten alle modeller av moderne datamaskiner er opprinnelig konfigurert for et økonomisk forbruk av elektrisk energi. Derfor anbefaler eksperter å redusere parametrene ytterligere, da dette kan påvirke utstyrets levetid.

Klimaanlegg innstilling

For å kunne konfigurere driften av klimaanlegget, er det nødvendig å gjøre deg kjent med den tekniske dokumentasjonen, foreta de anbefalte innstillingene og starte. Systemet kan konfigureres på to måter: manuelt ved hjelp av fjernkontrollen.

Ved å sette rommikroklimaet på klimaanlegget stopper driften av enheten når de angitte parametrene er nådd. Dermed reguleres termostaten.

Finhetene til kontrollpanelet (PU)

For større bekvemmelighet er moderne klimaanlegg utstyrt med en ekstra funksjon, og stiller inn parametere med et kontrollpanel. Det gir muligheten til å kontrollere romklimaet fra hvilket som helst punkt i rommet.

I dag er det to typer kontrollpaneler, hvor hovedforskjellen er prinsippet for signaloverføring:

 • Bruke infrarød stråling.
 • Gjennom faste ledninger.

Justering av driften av klimaanlegget ved hjelp av kontrollpanelet sikrer påvisning av betjeningsfeil som vises på skjermen i tide. Det skal bemerkes at hver sammenbrudd har sin egen lyd og lette akkompagnement.

Finhetene til kontrollpanelet

Grunnleggende kommandoer på klimaanleggets kontrollpanel

Nesten alle modeller av fjernkontrollpaneler består av en rekke stasjonære kommandoer som hjelper deg med å gjøre innstillinger og justeringer raskt:

 • Modus - innstillingsmodus
 • Sving - endre gardinens posisjon i samsvar med luftstrømmen
 • Retning - endre plassering av gardinene for lufttilførsel
 • Vifte - stiller inn strømmen til luftstrømmen
 • Turbo - valg av klimaanlegg ved maksimum
 • Tilbakestill - last inn installerte data på nytt
 • Lås - låsinnstillinger
 • Led - bruk av lysindikasjon
 • Klokke - stiller inn tiden

I tilfelle klimaanlegget ikke reagerer på dataendringer, bør utstyret inspiseres for kvaliteten på arbeidet. Feil kan skyldes: svake batterier; mekanisk skade på saken, nøkler, skjerm; brudd på den infrarøde indikatoren.

kontrollpanelkommandoer

Når du bruker PU, er det umulig:

 1. Dypp i vann.
 2. Bytt ut batteriene en etter en.
 3. Resirkuler engangsbatterier.
 4. Flytt deg mer enn 8 meter fra kontrollenheten.
 5. Påføre mekanisk skade.

Funksjoner ved bruk av termostaten

Ved hjelp av en termostat kan inneklimaet enkelt kontrolleres og reguleres. Ofte er den plassert på veggen, hvor solstrålene, luftstrømmene og sekundære varmeenhetene ikke når.

Vedlikehold av termostaten krever ikke spesialiserte prosedyrer. Det er ofte tilstrekkelig å holde instrumentet rent og tørt for normal drift.
Ved å bruke termostatens funksjoner kan klimaanlegget konfigureres til å varme opp eller kjøle rommet.

TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Årsaker til sammenbrudd i klimaanlegget

For at klimaanlegget skal fungere i mange år, er det nødvendig å utføre regelmessig vedlikehold, nøye overvåke driften. Hvis den minste avviket blir funnet, anbefaler eksperter å koble enheten fra strømforsyningen og kontakte det aktuelle firmaet.

Årsaker til sammenbrudd i klimaanlegget

Feil på klimaanlegg oppstår av flere grunner, nemlig:

 • Manglende overholdelse av vedlikeholdsplanen.
 • Mangel på kjølemiddel.
 • konstant arbeid i maksimal modus.
 • Angi feil parametere.
 • Brudd i utedelen.
9972 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner