hjem Installasjon / konfigurasjon Klimaanlegg Driftstilstander for klimaanlegg: en oversikt over populære funksjoner

Driftstilstander for klimaanlegg: en oversikt over populære funksjoner

Driftstilstander for klimaanlegg: en oversikt over populære funksjonerNår du velger et klimaanlegg for leiligheten vår, ser vi som regel på indikatorer som energiforbruk, samt minimale muligheter. Andre funksjoner til klimaanlegget, for eksempel ventilasjon, evnen til å tørke luften, ionisering og desinfisering blir ikke så merkbare. Selv om produsentene er klare til å jobbe med klimaanleggene sine, må du bruke de nyeste teknologiene, legge til alle nye funksjoner og moduser i klimaanlegget for å gjøre oppholdet hjemme så behagelig som mulig.

La oss bli kjent med de viktigste driftsmåtene til forskjellige klimaanlegg og deres evner gitt til kundene.

TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Oppvarming og kjøling

Ethvert klimaanlegg er først og fremst designet for å fungere i Cool-modus. Kjøling skjer ved hjelp av fysiske prosesser. I dette tilfellet endrer kjølemediet tilstanden fra væske til gass, og tar varme fra det ytre miljøet. Det er her luften som kommer inn i rommet blir avkjølt (det oppstår en avfuktingseffekt siden vann fjernes fra luftstrømmen). For å beregne kapasiteten til klimaanlegget, som skal tjene til kjøling, kreves følgende beregninger: 1 kilowatt faller på et område på 8 til 10 kvadratmeter for at klimaanlegget skal fungere riktig.

Oppvarmingsmodus aktiveres ved å trykke på knappen med “Varme” -ikonet. "Varme" er tilførsel av varm luft ved tilstrekkelig temperatur for oppvarming.

“Varmemodus” er ideell for oppvarming, siden den genererer 3 til 4 ganger mer varme sammenlignet med strømforbruket. Det er bra for bruk om våren og høsten, modusene er bare egnet for oppvarming av et rom.

Funksjoner i klimaanlegget: varmt og kaldt

Men om vinteren er freon og kompressorolje i stand til å endre egenskapene ved negative temperaturer. Klimaanlegget kan svikte på kort tid på grunn av feil bruk. I en slik situasjon er det nødvendig å bruke et spesialdesignet sett som er klart til å arbeide ved temperaturer opp til minus tretti grader. Men så får du ikke bare en varmeapparat, men også kostnadene dine for strøm vil øke betydelig, siden enheten trenger mye mer.

Det er klimaanlegg som er utstyrt med en oppvarmingstappe. Ulempen deres ligger også i det høye forbruket av elektrisitet, noe som fører til mer alvorlig sløsing med penger (i motsetning til andre typer ovner).

Se også:

Ventilasjon (vifte)

Denne modusen på enheten slår bare på innsiden av viften, den fanger luft fra det eksterne miljøet, men den kan ikke varmes opp eller kjøles ned. Denne funksjonen er flott når en bygning varmes opp av et sentralvarmesystem.

Det er mulig å ikke slå på luftinntaket fra gaten, og deretter blander klimaanlegget dyktig forskjellige lag med luft, som har forskjellige varmegrader (varm luft øverst, det er kaldere på gulvet).

Mer moderne modeller i den tekniske planen har muligheten til å justere viftehastigheten, noe som skaper en annen ventilasjonskapasitet.

Funksjon: Ventilasjon (vifte)

Avfuktingsmodus (tørr)

Den er designet for et rom med veldig høy luftfuktighet, mens i denne modusen forblir fuktigheten på en kald overflate (kondens oppstår). Luften blir også avfuktet under enkel kjøling, men dette er ikke så merkbart.

I tillegg forblir temperaturen praktisk talt den samme når man arbeider i "tørr" -modus, kompressoren starter sitt arbeid når det er en endring der det er et avvik fra den normale temperaturen med minst en grad mer eller 0,5 grader mindre. Avfukting skjer innen ti minutter, deretter fem og et halvt minutt - en pause og deretter 2 minutter med ventilasjon. Deretter gjentas modusen om og om igjen.

Se også - Slik slår du på varmemodus på klimaanlegget

Velge automatiske moduser (auto)

Denne funksjonen gjør det mulig for klimaanlegget å ta et valg alene og velge rasjonelle driftsmåter for deg. Enheten velger automatisk hvilken modus som vil oppnå brukerens krav i best kvalitet (ventilasjon har flere sykluser, som kombineres, oppvarming og kjøling, om nødvendig, erstatter hverandre). Arbeid i automodus skjer på forskjellige måter, om nødvendig slår systemet seg på tørking av luftstrømmen for å oppnå ønsket temperatur.

Aktivere komfortabel søvn (stille, søvn)

Drift i denne modusen er basert på å redusere antall rotasjoner på viften utenfor til minimumsmerket, ved hjelp av hvilket klimaanlegget fungerer stille, uten å forstyrre søvnen. I tillegg styrer enheten nøye temperaturavlesningene og øker eller senker gradvis sakte, om nødvendig (når det er avvik fra normene).

"Komfortabel søvn" reduserer strømkostnadene betydelig: arbeidet stopper umiddelbart etter at den angitte tiden har gått.

Timer. Ved hjelp av timeren er det mulig å stille temperaturen før du ankommer, samt å slå av klimaanlegget etter ønsket tid (angitt av fjernkontrollen).

Klimaanlegg funksjoner: behagelig søvn

"Avriming" varmeveksleren

Ved hjelp av systemelektronikken måles temperaturen på kjølemediet i utendørsenheten når enheten slås på. Når oppvarmingsmodus er slått på, samler kjølemediet kulden som oppnås fra luftmassene i det ytre miljøet, noe som fører til avriming.

Denne funksjonen er nyttig når du bruker operativsystemer ved lave temperaturer.

Luftfiltrerings- og rensefunksjon

Luftfiltrering og rensing

I dag har klimaanlegg flertrinnsfiltre som kan utelukke store mengder støv og farlige mikroorganismer fra å komme inn i luften. Filtrene rengjøres i 3 trinn. I første grad rengjøres luftstrømmen grovt med et fint metallrist, i det andre fjernes mikrober og plantepollen ved hjelp av et elektrostatisk filter, i det tredje fjernes elementer av tobakkrøyk og andre ubehagelige lukt. Dette er veldig viktige rengjøringstrinn som fjerner synlige og usynlige mikroorganismer og helsefarlige lukt.
TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Se også:

12893 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner