hjem Installasjon / konfigurasjon Klimaanlegg Avløpspumpe for klimaanlegg - regler for valg og installasjon

Avløpspumpe for klimaanlegg - regler for valg og installasjon

Under drift produserer klimaanlegget en stor mengde kondensvæske, som må fjernes fra systemet og følgelig fra rommet. Det er for dette formålet at det er opprettet en enhet som kalles en dreneringspumpe eller med andre ord en pumpe for et klimaanlegg, som består av følgende strukturelle elementer:

 • pallekammer, produsert kondensat vil samle seg i det;
 • en spesiell dreneringsledning langs kondens vil bli transportert;
 • drenering klimaanleggspumpe.

Denne artikkelen vil diskutere et eget element i systemet, nemlig vi vil fortelle deg hva som trengs for avløpspumpe for klimaanlegg, sin enhet og design.

TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Hvorfor trenger du en pumpe til et klimaanlegg

avløpspumpe for klimaanlegg

Absolutt alle pumper er utstyrt med store pumper slik at de kan takle kondensatet til klimaanlegget som det produserer under drift. Produktiviteten deres er angitt som - liter per time. Når du velger en enhet, følges også følgende parametere:

 • høyden på vannsøylen;
 • støyeffekt under drift;
 • og andre tekniske egenskaper. 

Se også:

Enhetens formål

avløpspumpe for klimaanlegg

Ofte brukes disse pumpene i tilfelle havari av klimaanlegg eller installasjon av dem under spesifikke forhold, der det kreves en ekstra pumpe for å pumpe kondensat.

Som regel fullfører produsentene dreneringspumper på forhånd, allerede den første en pumpe for et klimaanlegg, dermed oppfyller alle de tekniske verdiene og parametrene til disse enhetene allerede alle nødvendige betingelser for å gi klimaanlegget full funksjon.

Selve avløpssystemet må installeres ved siden av klimaanlegget i tilfeller der det er en veldig lang rute kondensat strømmer langs. Tross alt skjer det når det på grunn av væskens lange bane er nødvendig å overvinne høydeforskjellene, på grunn av hvilket det er tap av trykk, og det flyter rett og slett ikke ut. Valget av en pumpe for drenering er basert på forholdene i miljøet den skal brukes i. Nedenfor vil vi fortelle deg om typene avløpspumper.

Se også - Hvordan velge og installere et klimaanlegg

Typer og funksjoner i avløpssystemet

funksjoner i avløpspumpen

Alle avløpspumper kan deles inn i flere typer, og hver av dem er designet for å fungere under visse forhold:

 • Separate pumper - de er utstyrt med et lite reservoar, som er utstyrt med en sensor for å bestemme nivået på væsken inni. Takket være den spesielle strukturen kan de monteres på avløpsrør, helt på dreneringsveien eller inne i kondensvannsrommene. Standard installasjonssted er imidlertid en egen spesialenhet som kobles til paller eller et to meter langt fleksibelt systemrør.Ytelsesindikatoren for disse pumpene varierer fra 7 til 60 liter væske per time. Denne verdien er tilstrekkelig for de fleste moderne klimaanleggsmodeller. Med forbehold om betingelsene for riktig installasjon, er de i stand til å pumpe kondensat til en høyde på 15 meter. De er imidlertid ikke egnet for installasjon under spesifikke driftsforhold.
 • Pumper for påfyllingsalternativer - er utstyrt med store reservoarer, og det er ingen sensor i dem som bestemmer vannstanden. De har høyere kapasitet sammenlignet med forrige type, siden ytelsesverdien starter på 80 liter i timen, og kan nå opptil 1500 liter. Imidlertid er det en ulempe, de klarer ikke å løfte væske i stor høyde, maksimum er ca 7 meter. Disse systemene er ikke ment for å løfte væske, siden de ble opprettet for å betjene eksterne blokk multisplit-systemer, og kondensatet som går gjennom dem går direkte til kloakkanlegget.
 • Innebygde pumper - de er installert i alle standard kassett- og kanalsplittesystemer, samt i klimaanlegg fra kjente produsenter i dette området. Når det gjelder ytelsesverdien, starter den med 5 liter i timen, og maksimum når 165 liter. Designet for installasjon under spesifikke forhold, bortsett fra de tilfeller der systemet krever en ekstra vakuumkilde for å pumpe kondensat.
 • Peristaltiske pumper - designet for å løfte vann til en høyde på 15 meter. Ytelsen til disse systemene er veldig lav, den tilsvarer 10 liter per time. Ulempen er at de er overpriset sammenlignet med sine kolleger. Og systemer med høy effekt vil også koste mer enn andre kolleger. 

Se også - Hvilken klimaanleggsprodusent er best når det gjelder pris og kvalitet?

Systeminstallasjonsdetaljer

Det er flere måter å installere avløpspumpen på. Imidlertid er det ikke alltid nødvendig, hvis avløpsrøret er riktig installert og samtidig den skrå vinkelen opprettholdes, vil kondensatet strømme av seg selv, i dette tilfellet er systemet ikke nødvendig. Men dette går ikke alltid, og det ble derfor laget en dreneringspumpe for klimaanlegget. Med hjelpen er det mulig å oppnå alle nødvendige forhold for å sikre gratis kondensat, selv om det fjernes i tide fra systemet.

Se også - DIY klimaanlegg installasjon

TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Ulemper med dreneringspumper

De gjelder hovedsakelig konstruksjon:

 • på grunn av det faktum at systemene er utstyrt med en liten elektrisk stasjon, som bringer systemet i arbeidstilstand, kan det være noe støyende, noe som gir noen eiere ubehag;
 • for avløpspumpen er det nødvendig med fri tilgang, siden det vil være nødvendig å stadig rengjøre filtrene, som raskt blir tilstoppet på grunn av at kondensat genereres og strømmer ut tar støv med det, og dette er dårlig for systemet, noe som kan føre til forverring i funksjon eller til og med sammenbrudd.

Se også:

4412 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner