hjem Installasjon / konfigurasjon Klimaanlegg Hvordan installere en kjøkkenhette selv

Hvordan installere en kjøkkenhette selv

DIY kjøkkenhette installasjonSmaker på kjøkkenet er alltid til stede i tilberedningen av maten. Dessuten sprer dampen som kommer fra panner og gryter, sprer dråper fett, karbonmonoksid som frigjøres av en gasskomfyr, og lukt sprer seg gjennom hele leiligheten eller huset, noe som gir innbyggerne litt ubehag og legger husmødrene til å jobbe med å rengjøre kjøkkenet. Installering av et kjøkkenhette vil bidra til å løse dette problemet og bli kvitt ulempene.

For å installere hetten, må du svare på flere spørsmål på forhånd.

Hvilken kjøkkenhettemodell skal du velge?

I dag er markedet overfylt med forskjellige modeller av hetter, og for å velge den mest passende må flere parametere tas i betraktning. Oftest kjøper eierne av hus og leiligheter dem sammen med en gasskomfyr slik at de ser harmoniske ut og passer hverandre i størrelse.

Etter handlingstype er de delt inn i to typer:

  1. Resirkulerer
  2. Evakuerte

Sirkulerende hetter suger inn luft over gassovnen, før den gjennom spesielle filtre og slipper den ut i rommet. Det er verdt å merke seg at resirkulerende hette det koster en størrelsesorden mer, og etter langvarig bruk absorberer det kanskje ikke all lukt, og absorberer heller ikke overflødig varme generert av gassovnen. Dette skyldes det faktum at filtre som absorberer lukt, blir tette og ikke fungerer.

Hvilken kjøkkenhettemodell skal du velge?

De evakuerte slipper den straks gjennom luftkanalen til utsiden etter å ha absorbert luft. Hvis du har et ønske om å konvertere en evakueringshette til en sirkulasjonshette, ved enkle manipulasjoner, kan du feste et karbonfilter i stedet for en luftkanal, som også brukes i gassmasker.

På installasjonsstedet er hettene delt inn i integrerte, takmonterte, peishetter på bordplaten. Borddekselet har en horisontal avlang kontakt, men den brukes i de fleste tilfeller i profesjonelle kjøkken, sammen med teknologiske kjøkkenenheter. Installasjon av en peisavsug kan finnes i elitekjøkken, og i de fleste tilfeller er den designet individuelt. Samtidig er det en egen enhet som ikke er relatert til resten av kjøkkenmøblene, og det vil være problematisk å beregne kostnaden i begynnelsen.

En takhett på øya innebærer tilstedeværelse av falskt tak og er installert i et lite område over ovnen, hvor flere luftinntak vil være plassert. Kostnadene for en slik design av hetten er ganske store, mens det er nesten umulig å montere den med egne hender.

For den gjennomsnittlige familien ville det ideelle alternativet være å installere en hette - en hette i kjøkkenskapet.Denne metoden er attraktiv ved at det er mulig å installere hetten på et kjøkken av denne typen alene, samtidig som kostnadene ved å kjøpe nødvendige deler og apparater minimeres, og ikke krever mange profesjonelle verktøy.

Se også:

Hvordan sikrer du sikkerhet?

Til tross for alt paradokset tilhører kjøkkenet et sted med økt fare. Derfor, før du installerer hetten, må du forstå tydelig hvor farene kan komme fra hvis du hopper over ett av trinnene eller ikke gir det tilstrekkelig betydning. Spesielt er hetten koblet til elektrisitet, og med tanke på at fukt og fett legger seg på den (de kan provosere strømbrudd fra motoren som er installert i viften), kan du bli skadet eller elektrisk forbrenning når du berører hetten på metall. Moderne avtrekksvifte koblet til strømnettet ved hjelp av 3 ledninger (jord, nøytral ledning, fase). For å eliminere sannsynligheten for skade, må du ta vare på jording.

For øyeblikket installeres bakkesløyfe og eurokontakter i nye hus, og dette sikrer pålitelig sikkerhet mot elektriske skader. Imidlertid er slike kretsløp i de fleste hus ikke installert, og for å unngå sammenbrudd er det nødvendig med jordingsarbeid. For å gjøre dette trenger du ikke grave grøfter og utføre annet kapitalarbeid. Videre er det ikke behov for å jorde hetten til varme-, vann- eller gassrør, fordi dette alternativet kan fremkalle enda større problemer. Det er nødvendig å velge en nøytral (ikke-relatert) jordingsmetode.

For å gjøre dette er det nok å ha tilgang til det elektriske panelet (vær forsiktig, fordi det er en strøm med en spenning på 220V). Når du åpner den, kan du se med det blotte øye at ledningene kommer ut av det veggerede røret. I det overveldende flertallet av tilfellene plasseres det et rør med en gjeng eller en gjengebolte på den, som andre ledninger sannsynligvis allerede er koblet til, noe som gir jording av andre enheter. Etter å ha strukket en fleksibel ledning med flere kjerner fra kjøkkenhetten, må den kobles til denne bolten. Etter at du har koblet jordledningene fra hetten til denne bolten, kan du være helt sikker på at strømmen ikke vil bryte gjennom metallkretsen til det installerte produktet. Hvis det ikke allerede er nok plass på det gjengede røret for tilkobling, bør ingen av dem under noen omstendigheter kobles fra, dette er veldig farlig for deg og andre familiemedlemmer. I dette tilfellet bruker du tappen og fester jordledningen. Hvis trådhakkene ikke er påført røret, anbefales det å bruke en klemme for å feste den sikkert.

Hvilken kanal å kjøpe og hvor skal jeg koble den til?

Den ideelle kanalen vil være et korrugert aluminiumsrør. Når du kjøper, må du velge en rørdiameter som vil være omtrent lik diameteren på den øvre hetten på hetten.

Den mest åpenbare løsningen for tilkobling av en luftkanal er å føre til et ventilasjonsrør eller rett utenfor boligen ved å lage en åpning i veggen. Imidlertid er disse metodene ikke de mest optimale. I det første tilfellet, når ovnen slipper ut et stort volum brent gass mens alle brennere fungerer, i tillegg til damp fra maten som tilberedes, kan det hende at luftkanalen ikke klarer å takle, og noe av det vil spre seg rundt boarealet eller komme til naboer.

Hvilken kanal å velge for en kjøkkenhette

Med sterk vind ute, med en slik forbindelse, kan hetten vise seg å være helt ubrukelig, mens alle sekreter kan ikke bare komme tilbake til kjøkkenet ditt, men også til naboens lokaler ved hjelp av hetten, noe som åpenbart ikke vil glede dem. I det andre tilfellet dukker det opp spørsmål av konstruktiv karakter: å bryte gjennom en vegg er ikke en enkel oppgave, og dessuten krever dette tillatelse fra de relevante myndighetene, fordi veggen er bærende. Samtidig vil en stor mengde kondensat legge seg i kanalen, noe som absolutt kan føre til sammenbrudd.Det beste alternativet er å utføre en ekstra del av luftkanalen med installasjon av en klaffventil.

Installere en tilbakeslagsventil - kjeks

For å installere en krakkerventil, må du ta hensyn til flere obligatoriske, grunnleggende viktige forklaringer:

  1. Ofte har hetten, som er planlagt brukt under kanalen, et sideforhold på 3: 4. Kanalrørets diameter erverves med en verdi som skal være omtrent lik den større siden. I dette tilfellet vil hetten være helt lukket, og installasjonen vil ikke forårsake problemer.
  2. Pop-up-klaffen skal være laget av lett materiale. Et ark fluorplast med en tykkelse på 0,5 mm eller tinn er best egnet. Jo lettere denne klaffen er, desto mer effektiv vil klaffen være.
  3. En tynn og svak fjær må festes på spjeldet. Dette vil sikre uhindret åpning og glatt tilbake til opprinnelig tilstand. Derfor er stive fjærer svært motløs. Anbefalte størrelser på fjærmaterialet og dets dimensjoner: wire - 0,2 mm; diameter - opptil 5 mm; lengde - opptil 1,5 cm.

Ventilproduksjon og installasjon - kjeks

Filtre eller luktnøytraliserende stoffer i avtrekket

Det er 3 typer nøytralisatorer på det moderne markedet, som hver har sine egne fordeler og ulemper.

Kjemiske nøytralisatorer gjør jobben bra. Men hvis vi tar i betraktning at fett legger seg i hetten, som også dekker de aktive elementene, vil det ikke vare så lenge som foreskrevet i garantiperioden, og det er nesten umulig å beregne det. Derfor må de endres veldig ofte.

Hvordan velge filtre for en kjøkkenhette

Elektroioniseringsnøytralisatorer fungerer på samme måte som standard luftionisatorer. Men når det gjelder kraft, overgår den innendørs prøven, fordi dampkonsentrasjonen er flere ganger høyere enn i boliglokaler. Dette skaper et ganske voluminøst magnetfelt, som er høyere enn de tillatte standardene.

Ultrafiolette nøytralisatorer løser problemet med både rengjøring og belysning av den innebygde komfyren. De gjør en god jobb og er helt ufarlige. Men lampene krever periodisk rengjøring av fett, og de må byttes ut hvert annet år, noe som vil treffe lommen betydelig, fordi de ikke er billige.

Noen tips for montering av hette

For å utføre installasjonen av hetten, trenger du verktøy som er tilgjengelig for nesten alle eiere. Et unntak er stikksag, som kan kjøpes eller leies.

Installering av en hette begynner med å lage en knekkeboks. Det mest egnede materialet for produksjon vil være tinn, galvanisert eller en tynn aluminiumsplate. Deretter, på stedet der cracker er festet, tegner du en blyant rundt konturen for påfølgende installasjon og fiksering med polyuretanskum. ( Se også: DIY kjøkkenhette reparasjon )

Tøm skapet over komfyren. Beregn så nøyaktig som mulig området på hetten og bruk en stikksag for å kutte samme størrelse i bunnen av skapet. Det er best å feste hette og skissere omrisset på den nederste hylle med en blyant. Det er ikke nødvendig å være opprørt hvis utskjæringen viser seg å ikke være helt ryddig og nøyaktig, alle feilene blir skjult og garderoben vil ikke miste sin attraktivitet utad. Når du har frigjort skapet fra hyllene, må du kutte hullene til luftkanalen. I den øvre delen av skapet må du lage et hull til krakeren, der bredden og høyden skal være 3-5 mm større.

Tips for montering av en hette

Deretter må du feste hetten til bunnen av skapet ved hjelp av selvskruende skruer. Deretter fikser vi korrugeringen til hetten. Det er ikke nødvendig å stramme den hermetisk (dette vil lette rengjøring av strukturen senere), det vil være nok til å pakke den med en tynn og fleksibel ledning. For å koble hetten til strømnettet, må du ta vare på kabelføringen på forhånd. Hvis forbindelsen er gjennom et uttak, kan ledningen dyktig skjules bak møbler.Hvis en direkte forbindelse er planlagt, er det nødvendig å plassere en boks der du må sette ledningene og koble dem til strømnettet.

Råd:

Hvis du ikke vet hvordan du installerer en avtrekksvifte, er det best å konsultere en spesialist, samt studere tipsene ovenfor.

Hver spesialist utfører operasjonene for å feste hetten individuelt, i henhold til hans smak. Det er imidlertid verdt å vurdere at alle operasjoner må utføres nøye, alt må beregnes til minste detalj og prøve å tillate den minste feilen.

Panservedlikehold

Hetten må rengjøres for sot uten feil. Dette trinnet er nødvendig av flere grunner:

  • Effektiviteten vil reduseres fordi kanalen, viften osv. vil være tett med sot. Dette vil føre til at noen av røykene kommer inn i boligkvarteret, noe som vil forårsake ubehag.
  • På grunn av sotet, som vil legge seg på kanalens vegger og dekslene til hetten, øker sannsynligheten for at antennen tennes. Dette faktum er spesielt relevant, for i dette tilfellet kan hus brenne helt.

 

 

Vi rengjør kjøkkenhetter riktig

Det anbefalte intervallet mellom hvert vedlikehold er omtrent seks måneder. Dette vil kreve en nesten fullstendig analyse av designet. Hver, separat tatt, del av strukturen må rengjøres grundig for sot, smøre viften, sjekk den elektriske tilkoblingen.

Se også:

4765 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner