hjem Installasjon / konfigurasjon Klimaanlegg Hvordan velge og installere en klimaanleggsbrakett

Hvordan velge og installere en klimaanleggsbrakett

Når du skal kjøpe et klimaanlegg, dukker det opp flere spørsmål: hva er funksjonaliteten og ytelsen, hvor forskjellig er kvaliteten og kostnaden, samt valg av design. Det er verdt å ta hensyn til støyen fra teknologien. Alt dette er selvfølgelig veldig bra og nødvendig for din komfort, men ikke alle kjøpere av klimastyringsutstyr tenker på hvordan de skal fikse utendørsanleggssystemet. Denne monteringen er klimaanleggsbraketten. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om alle slags monteringer.

TOPP 9 beste bærbare klimaanlegg fra Aliexpress

Hva er braketten for

Hva er braketten for

For å forstå hva et klimaanlegg er for, må du vite hva ditt delte system består av. Så alle romtemperaturkontrollenheter består av tre komponenter:

 • innendørs enhet, som inneholder fordamperen;
 • utendørsenheten der kondensatoren er plassert og som selve braketten er nødvendig for, siden denne enheten ligger på fasaden av bygningen;
 • et rørsystem som kjølemediet transporteres gjennom og kombinerer to enheter i ett delt system.

Hver av de tre komponentene monteres separat. For eksempel er innendørsenheten installert på en spesiell monteringsplate som følger med enheten. Freon line-systemet monteres når du installerer klimaanlegget med egne hender. For å montere utendørsenheten må du kjøpe fester separat, og for samme modell og produsent kan de være forskjellige. Det avhenger av hvordan og hvor du skal installere enheten. De viktigste faktorene som påvirker valget ditt:

 • letthet og styrke samtidig, også brakettene må være riktig egnet for riktig plassering og størrelse for en bestemt modell;
 • braketten til klimaanleggets utendørs enhet må tåle vekten til enheten, og den må ha en margin;
 • overholdelse av alle standarder foreskrevet i installasjonsinstruksjonene;
 • beskyttelse mot miljøeffektene.

Se også:

Eksisterende typer fester

Eksisterende typer fester

Braketter for å feste klimaanlegg fordeles etter design og funksjonalitet. Også, hvis du har erfaring med sveising av metaller, kan du velge materialet som passer deg og lage fester til størrelsen på enheten.

Ved design skilles parenteser i følgende typer:

 • metallhjørner er sveiset til hverandre i en vinkel på 90 ° og med en tykkelse på 2 til 2,5 mm. Denne typen er veldig populær på grunn av pris og produksjonshastighet, siden slike braketter kan bestilles fra hvilken som helst sveisemester. Avhengig av kvaliteten på sveising og metall, kan det imidlertid avhenge av hvor lenge disse festene vil betjene deg, siden de er mest utsatt for miljøpåvirkninger og raskt blir ubrukelige.
 • U-formet metallprofil, som er forsterket i bunnen med et kutt av kanalen.Denne typen er også ganske populær, på grunn av det faktum at sveisen er fabrikkprodusert og i alle fall påføres et spesielt korrosjonsbeskyttende malingslag som gir braketten tilstrekkelig pålitelighet;
 • U-formet metallprofil, men forbindelsene er laget med bolter og en horisontal bjelke. Denne utformingen er forenklet av den horisontale bjelken.

Se også - Riktig innstilling av klimaanlegg - typer modus

Hvordan velge riktig brakett for klimaanlegget

Så, hva som trengs for å velge de riktige festene for klimaanlegget. Hva du må ta hensyn til:

 • om braketten vil bære vekten på enheten din, pluss tilleggsvekt som ikke overstiger vekten til enheten din;
 • antall hull for å feste braketten til bygningsflaten.

Ikke glem korrosjonsfaktoren og vær oppmerksom på belegget på braketten. Vanligvis er festene dekket med emalje eller polymerbelegg, noe som gir sjansen for festene å leve lenger. Det anbefales også å overvåke tilstanden og betjene dem fra tid til annen.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å velge A / C-braketten som er mer passende for systemet ditt. Vi anbefaler at du søker hjelp fra spesialister hvis du ikke har tilstrekkelig erfaring og kunnskap.

Se også:

7215 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner