hjem Installasjon / konfigurasjon Klimaanlegg Fremgangsmåten for demontering av delte systemer med egne hender - trinnvise instruksjoner

Fremgangsmåten for demontering av delte systemer med egne hender - trinnvise instruksjoner

Demontere et delt system med egne henderFlytter du til et nytt bosted eller endrer kontorstedet og vil gjøre det selv for å demontere et klimaanlegg eller delt system? Avhengig av enhetstype har demontering av klimaanlegg sine egne egenskaper. Også, denne prosessen er påvirket av sesongen, og selvfølgelig tilgjengeligheten av det riktige verktøyet.

Bare et team av profesjonelle kan raskt og effektivt demontere delte klimaanlegg, men arbeidet deres koster mye penger, spesielt hvis du trenger å demontere flere delte systemer samtidig. Demonteringsprisen avhenger av kapasiteten til klimaanleggene - jo høyere kapasitet, jo høyere demonteringspris.

Men det er alltid et alternativ. Du kan demontere klimaanlegget selv, for dette må du ha alle nødvendige verktøy og selvfølgelig vite hvordan du gjør det.

Demontering av veggsplittesystemet

Det er ikke vanskelig å fjerne et stort veggmontert klimaanlegg hvis du har følgende sett med verktøy:

  1. Svenske nøkler - 2 stk;
  2. Pipe cutters eller nippers;
  3. Manometer;
  4. Enkel skrutrekker og indikator;
  5. Sett med skiftenøkler;
  6. Sekskant sett;
  7. For å demontere klimaanlegget mens du bevarer freon, trenger vi en målestasjon (hvis demontering vil bli utført om vinteren).

Demontering av klimaanlegget med å bevare freon begynner med å pumpe freon inn i den eksterne enheten for å kunne bruke det igjen senere. For å gjøre dette, kobler du en manometer til gassventilen til grenrøret gjennom makuleringsventilen. Det neste trinnet er å fjerne sidepanelet og bruke en sekskant for å vri ventilen på viften. I løpet av to minutter skal trykket synke under null. Vi slår på sugeventilen, slår av klimaanlegget og kobler fra strømmen.

Demontering av veggsplittesystemet

Deretter kobler vi (kutter) hovedtangen i en avstand på 15-20 cm fra beslaget ved hjelp av en tang eller en rørkutter, ruller dem og fjern utemodulen fra brakettene. Utedelen må plasseres i en tett pappeske og dekkes med skum på sidene. Vi skrur av brakettene med skiftenøkler.

Viktig:

Kondenseringsenheten transporteres i en vertikal posisjon.

Vi fortsetter å demontere innendørsenheten til delt system. Vi åpner dekselet som beskytter enheten mot ytre skader, og skru av festene fra begge sider som holder modulen. Vi kobler fra rørledningen, ruller endene på rørene med en skruestikke, kobler fra de elektriske ledningene på siden, fjerner blokken fra monteringsplaten og løsner festelåsen.
Nå fjerner vi festingen av den gjenværende rørledningen og plastboksen. På dette stadiet er demonteringen av split-systemet med egne hender nesten fullført, det gjenstår bare å pakke split-systemet forsiktig og transportere det til et nytt sted.

Råd:

Hvis du strengt følger den foreslåtte ordningen, trenger du ikke å fylle den med freon neste gang du installerer klimaanlegget.

Vi demonterer split-system av kanaltype

Det er mye vanskeligere å demontere et klimaanlegg av kanaltype alene, siden det veier mye mer, og du må koble luftkanalene fra enheten. For å demontere et kanaltype klimaanlegg med egne hender, trenger vi samme sett som for et veggmontert delt system.

Den første trinnet for demontering er analysen av kanalen. Vi fjerner grillen med strømningseksjonsadapteren. Vi fjerner luftkanalene ved å koble dem fra innendørsenheten. Hvis de er fleksible, fjern klemmene, hvis de er av metall, og skru deretter ut skruene. Vi pumper freon inn i den eksterne blokken på mottakeren og begynner å demontere den på samme måte som i det veggmonterte split-systemet.

Vi løsner mutterne på fordampningsblokken og demonterer freonledningen, elektriske ledninger og avløpsslangen. Fjern blokken forsiktig fra veggen og pakk.

Hvordan demontere kolonne-, kassett- og konsolldelingssystemer

demontering av kolonnetypen gjør-det-selv skiller seg ikke i kompleksitet fra demontering av et veggmontert delt system. Demontering skjer i henhold til følgende ordning:

  1. vi sjekker trykket med en manometer og pumper freon inn i innemodulen;
  2. koble fra alle tilkoblingslinjene til den eksterne enheten og demonter den.
  3. vi kobler alle tilkoblingsledninger fra innendørsenheten og demonterer den.

Romkolonnens klimaanlegg har ikke en monteringsplate (som et klimaanlegg på veggen), det er ingen pigger (som en søyle, kassett og konsoll) som den vil bli festet til, så det er lett å demontere.

Hvordan demontere kolonne-, kassett- og konsolldelingssystemer

Kassettdelte systemer demonteres i henhold til kanalskjemaet. Når du demonterer innendørsenheten, løsner du mutrene på festene, og utfører deretter resten av manipulasjonene. I dette tilfellet er den eneste forskjellen at det ikke er noen luftkanaler.
Du kan fjerne konsollspaltesystemet i henhold til instruksjonene for kanal- eller veggspaltesystemet.

Viktig:

Ikke demonter utedelen når det regner eller snør, fordi fuktighet kan komme inn i portene, og fuktighet kan skade kompressoren.

4993 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner