hjem Installasjon / konfigurasjon Innebygde apparater DIY innebygd oppvaskmaskininstallasjon

DIY innebygd oppvaskmaskininstallasjon

Installere oppvaskmaskinenSpørsmålet om hvordan man bygger i oppvaskmaskin bekymrer nesten alle eiere av et slikt elsket husholdningsapparat, noe som i stor grad letter livet til enhver familie. De første vanskelighetene dukker opp på trinnet med å velge en modell av innebygde apparater som passer inn i dimensjonene til kjøkkenfasaden. I tillegg må installasjonen av maskinen utføres riktig, siden den må kobles til uten tekniske brudd som kan føre til nødssituasjoner. En invitert spesialist kan også koble til maskinen, men det er ikke noe vanskelig i selve prosessen - å installere en innebygd oppvaskmaskin med egne hender er tilgjengelig for alle. Selvfølgelig bør du først gjøre deg kjent med instruksjonene og treningsvideoene, dette vil hjelpe deg med å gjøre alt teknisk riktig.

Stedsvalg

Videoer og bilder viser de brede funksjonene til innebygd teknologi:

 1. Delvis innebygd - slik at du kan se utstyrets kontrollpanel, malt i fasadens farge. Størrelsen på panelet avhenger av produsenten (den vanlige bredden er fra 10 til 20 cm).
 2. Helt innfelt - usynlig på grunn av fasaden. Vanligvis brukt i kjøkken i klassisk stil. Slike modeller vises ofte i videoreporter om montering av dyre kjøkken.

Valget av sted for innebygde apparater bestemmes av to parametere:

 1. proporsjonaliteten til høyden og bredden på kjøkkenskapene til maskinens dimensjoner - ikke mindre enn 45 cm og ikke mer enn 60 cm;
 2. nærhet til kloakkavløpet - ikke mer enn en og en halv meter. Sistnevnte er en forutsetning for produksjonsfirmaer.

Ofte prøver de å installere oppvaskmaskiner i et underskap plassert ved siden av vasken, siden dette er det mest ergonomiske og praktisk. Forresten, mange videoer fra firmaer som driver med utvikling av kjøkkenmøbler snakker om dette.

Når du velger en modell, bør du gå ut fra størrelsen på kjøkkenet. Selv om standardmodellene er opptil 60 cm brede, er det også smale modeller - opptil 45 cm. Separat er det verdt å merke seg modellene fra Tyskland, der 45 cm ikke er bredde, men høyde. En slik maskin kan passe inn i hvilket som helst, det minste kjøkkenet. Overnattingsmuligheter vises i videoen på produsentens nettsted.

Se også - Hvordan koble oppvaskmaskin med egne hender

Installasjonsprosess

Du bør begynne med å klargjøre skapet der maskinen skal installeres. Selvfølgelig vil det være mye mer praktisk når det er mulig å koble til enheten når du monterer kjøkkenet, men for det meste skjer et slikt kjøp litt senere, og det valgte skapet må flyttes ut av raden.

Demontering bør begynne med å skru ut skruene som holder bordplaten. Deretter fjernes gulvbeleggene som holder de tilstøtende skapene sammen. Etter disse trinnene beveger kabinettet seg fritt fremover. Det er ikke nødvendig å demontere sideveggene med fasader, men du må forlate bakveggen, da det vil forstyrre slanger for avløp og vannforsyning.

Ytterligere prosedyrer

På innsiden av benkeplaten vil det være riktig å feste en spesiell metallisert film som beskytter overflaten mot dampens destruktive effekter.Denne forholdsregelen er ikke nødvendig bare hvis benkeplaten er laget av kunststein. Produsentenes video demonstrerer klart materialets evner.

lag et hull for rørene

Vi så gjennom et hull i sideveggen (fra kloakksiden). Selv om du har semi-profesjonelt utstyr, er det ikke vanskelig å gjøre det selv. Det er ikke nødvendig å gjøre kuttene runde - det vil være mer praktisk og pålitelig hvis de starter ved selve veggen - dette vil gi slangene den nødvendige friheten og unngå brudd (for eksempel under reparasjoner). Riktig drikke kan sees i videoen fra ekspertene.

Se også - Velge en kompakt oppvaskmaskin på bordet

Installere den innebygde oppvaskmaskinen

Du bør begynne med å justere bena på maskinen med forventning om at enheten vil falle nesten til gulvet.
Etter justering av bena, skyves enheten med forstrakte slanger, som skal kobles til kommunikasjonen gjennom de forberedte hullene, inn i den resulterende nisje og eksponeres i horisontalplanet ved hjelp av justerbare støtter.

installasjonsprosess for oppvaskmaskin

 

For å endelig koble til kommunikasjon, må du:

 1. Fest avløpsslangen... Hvis installasjonen gjøres for hånd, må du lese instruksjonene - noen modeller har ikke en spesiell tilbakeslagsventil som hindrer vann i å komme tilbake. I dette tilfellet skal beslaget være riktig plassert. Vanligvis angir produsenten maksimums- og minimumshøyde (i gjennomsnitt 45-50 cm). For å fikse røret er det verdt å koble til en ekstra sifon koblet til vanndreneringssystemet fra vasken. (For nybegynnere innen rørleggerarbeid som ønsker å få det riktig første gang, anbefaler vi opplæringsvideoene.) Installasjonen av avløpet slutter med feste av grenrøret, noe som garanterer fravær av bretter.
 2. Koble til kaldtvannsforsyningsslangen... Når du kobler til vannforsyningen, må du huske på sikkerhet og bruke kuleventiler (stengeventiler). Dette vil gjøre det mulig å stenge vannet i tilfelle nødsituasjoner eller planlagte reparasjoner.
 3. Koble til strømforsyningen... Det er nødvendig å planlegge riktig tilførsel av elektrisitet i reparasjonsfasen. Det er best å gi en separat ledning til kjøkkeninstrumentet, men du kan også gjøre med konvensjonelle stikkontakter som ligger 5-7 cm over bordplaten eller på gulvskapets sideoverflate. For eksempel er det verdt å referere til videoopplæringen fra kjøkkenmonterere. Da er det bare å sette frontpanelet på plass.
 4. Det siste trinnet i å installere oppvaskmaskin med egne hender er å sjekke driften av alle systemene. For dette utføres en testkjøring med obligatorisk bruk av et vaskemiddel som skyller ut forurensning fra fabrikken inne i maskinen.

Viktig:

For langt arbeid av høy kvalitet er det verdt å følge enkle driftsregler:

 • "Hvil" mellom vaskesyklusene med inngangsdøren litt åpen med 1 - 2 cm - minst 45 minutter. Dette vil fjerne overflødig fuktighet.
 • For å forhindre en nødsituasjon er det nødvendig å stenge vannforsyningskranen etter at oppvaskprogrammet er avsluttet.
 • Det er ikke noe komplisert å koble oppvaskmaskin med egne hender, spesielt hvis du først gjør deg kjent med video- og fotoinstruksjonene

Se også - Oppvaskmaskin

7538 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner