hjem Omsorg Små husholdningsapparater Hvordan fjerne lukten fra mikrobølgeovnen: tips fra erfarne husmødre

Hvordan fjerne lukten fra mikrobølgeovnen: tips fra erfarne husmødre

En mikrobølgeovn er et must-ha i moderne mat. Hun er en utmerket assistent for enhver vertinne. I tillegg til å varme opp ferdigmat, er det enkelt å tilberede en rask frokost her, bake i ermet eller tine kjøtt. Men som andre husholdningsapparater, krever mikrobølgeovnen vedlikehold. Hovedproblemet du opplever når du bruker en mikrobølgeovn, er utseendet på en ubehagelig lukt. For å forstå hvordan du kan bli kvitt lukten i mikrobølgeovnen, må du fastslå årsakene til utseendet.

Litt om kjemikalier

Butikkhyller og -benker gir et rikt utvalg av et bredt utvalg av husholdningskjemikalier. Sammensetning av aggressive komponenter vil lett takle ethvert problem med rengjøring av kjøkkenutstyr. Men ikke hver husmor vil stole på det annonserte kjemiske middelet for å rengjøre den indre overflaten av mikrobølgeovnen. Det er flere grunner til dette. De viktigste er de høye kostnadene for husholdningskjemikalier og estetiske og miljømessige hensyn til matens kompatibilitet og kjemisk aggressive stoffer.

Industrielle rengjøringsmidler er ikke beregnet på konsum, og til og med en dråpe rester av stoff i en mikrobølgeovn kan forårsake betydelig helseskade. Derfor har husmødrene, som har brukt teknologien til oppvarming og tilberedning av mat i mange år, laget sine egne hemmeligheter om hvordan man kan bli kvitt den brennende lukten i mikrobølgeovnen. Metodene som er utviklet av erfaring er trygge, men ikke mindre effektive i bruk enn husholdningskjemikalier. Hovedregelen før du bruker denne eller den andre metoden er å fjerne restene av maten forsiktig fra de indre veggene i mikrobølgeovnen. Kanskje en enkel skylling med kjøkkensvamp og oppvaskmiddel vil bidra til å fjerne den ubehagelige lukten. Hvis rengjøring ikke gir positive resultater og alt lukter av å brenne fra ovnen, er det verdt å prøve en av de mer effektive rengjøringsmetodene. (Les også: Hvordan fjerne lukten fra multikookeren? )

Tradisjonelle metoder for rengjøring av mikrobølgeovn

Rengjøring med vann og sitron

Sitron er en fantastisk og veldig sunn sitrusfrukt. Det har mange fordeler, inkludert muligheten til å eliminere et bredt utvalg av ubehagelige lukt, som forbrenning, fett, fisk og andre produkter. Når det gjelder mikrobølgeovn, er oppskriften for bruk ganske enkel. Du må ta en mellomstor sitron og kutte i sirkler rett sammen med skallet. Legg halvparten av ringene i en beholder, tilsett vann der. Deretter setter du beholderen i ovnen, og setter den på med full kraft, koker vannet og fortsetter prosessen i fem minutter. Gjør deretter det samme med andre halvdel av sitrus. Når behandlingen er over, vil den brennende lukten bli fullstendig eliminert.

Bli kvitt lukt med aktivt karbon

Du kan fjerne den langvarige brennelukten inne i mikrobølgeovnen med aktivt karbon. Ti kulltabletter må knuses fullstendig i pulver, settes på et fat og legges i ovnen i 12-15 timer. Resultatet er utmerket - ravbrann forsvinner helt!

Råd:

Les også: Hvordan fjerne lukt fra en ny vannkoker?

Rensemetode for natron

Natron kan bidra til å bli kvitt ubehagelig lukt. To teskjeer natron trenger bare å fortynnes med tre ss vann til den er helt oppløst. Den resulterende væsken bør tørkes av de indre veggene i mikrobølgeovnen. Det anbefales å gjenta prosedyren etter en time. Denne metoden er utrolig enkel - du trenger ikke å varme opp, koke eller skylle noe.

Vi renser naturlig kaffe

Det er ingen hemmelighet at kaffebønner effektivt kan fjerne nesten enhver ubehagelig lukt. Vi trenger å brygge en liten kopp med en oppkvikkende drink (uten sukker), og den er med dem, påført en serviett, for å tørke av innsiden av enheten. Etter 3-5 timer må den påførte og tørkede drikken vaskes av med vann. Lukten av brenning vil forsvinne, og i stedet vil enheten glede deg med en behagelig aroma av kaffe i flere dager under bruk. Dessuten kommer kaffearomaen bare fra innsiden av ovnen, og berører ikke smak og lukt av mat.

Rengjøring med bordeddik

Bordeddik er kjent for sin evne til å fjerne lukt fra forskjellige opprinnelser. For å rengjøre mikrobølgeovnen, bør eddik blandes med vann (en til en), og den resulterende løsningen bør tørkes godt på innsiden av kjøkkenutstyr. Deretter må du igjen fjerne de indre veggene og delene, bare denne gangen bare med en vaskeklut eller en serviett dyppet i vann. Etter prosedyren anbefales det å la døren stå åpen i et par minutter for å la eddikrester forsvinne helt.

Rengjøring med naturlige urter

Ved hjelp av naturlige urter kan du fjerne ubehagelig rav i mikrobølgeovnen. Mynte, timian, lavendel eller andre planter bør brygges sammen eller hver for seg. Plasser den resulterende buljongen i mikrobølgeovnen i en halv time i maksimal modus. Tørk deretter av veggene med et tørt serviett.

Bli kvitt lukten av bordsalt

Bordsalt er en uerstattelig assistent i kjøkkensaker. Erfarne husmødre er godt klar over dens luktabsorberende egenskaper. For å fjerne i mikrobølgeovnen trenger vi omtrent hundre gram salt, hell det på et fat og la det stå i ovnen hele natten. Om morgenen vil enheten overraske og glede deg med fraværet av en brennende aroma. Det er bedre å kaste ut saltet etter en slik prosedyre, siden det ikke lenger anbefales å bruke det som krydder for mat.

Råd:

Les også: Hvordan avkalker jeg kaffemaskinen min?

Forebyggende tiltak

For å fjerne ubehagelig lukt av brenning, gammelt fett eller fisk for alltid og ikke trenger å bruke tid på å eliminere dem, trenger du bare å følge visse driftsregler:

  1. Unngå bruk av uegnet beholder. En detaljert beskrivelse av ikke-anbefalt kokekar finner du i instruksjonene som alltid er festet til apparatet. Vanligvis betraktes en uegnet beholder som en som har skinnende dekordetaljer (en gullkant rundt kanten, et mønster med forgylling og andre).
  2. La døren stå åpen en kort stund etter bruk. Dermed kan du kvitte deg med lukten i mikrobølgeovnen. Duftene vil kunne falme litt uten å overlappe hverandre.
  3. Når du lager mat eller i oppvarmingsmodus, anbefales det å dekke mat med spesielle mikrobølger eller bare en passende tom beholder. Likeledes forurenser ikke fettet fra maten veggene, og aromaene overlapper ikke.
  4. Den siste regelen er regelmessig forebyggende rengjøring, som bør gjøres minst en gang i måneden. For å gjøre dette kan du bruke en tannkrem (helst mynte) og en gammel tannbørste. Ved hjelp av pensel og lim, må du komme til de lengste hjørnene. Etter rengjøring, vask veggene og hjørnene grundig og tørk dem av.

Nå vet du hvordan du fjerner lukten fra mikrobølgeovnen uten skadelige produkter.

Se også - Hvordan velge riktig mikrobølgeovn for hjemmet ditt

4158 1

En tanke på “Hvordan fjerne lukten fra mikrobølgeovnen: råd fra erfarne husmødre”

  1. Elena:

    Hun led også hele tiden til hun kom over odorgon, behandlet det et par ganger, lukten var borte, de gir også rabatter)

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner