hjem Omsorg Små husholdningsapparater Hvordan avkalke en vannkoker: husmødrenes hemmeligheter

Hvordan avkalke en vannkoker: husmødrenes hemmeligheter

Vekt i en vannkoker er en kalk som dannes på grunn av bruk av vann med økt hardhet. Hvordan avkalke en vannkoker? Den mest relevante måten å bekjempe plakett er å myke selve vannet. Ved å bruke filtre for vannrensing vil du redusere hardheten og fjerne overflødig salter og urenheter som påvirker menneskers helse negativt.

Hvordan avkalke en vannkoker med sitronsyre

For å gjøre dette må du fylle vannkokeren med kaldt vann, ca 2/3, hvorpå vi heller ut omtrent halvparten av pakken med sitronsyre (eller en pakke hvis det er mye skala på overflaten). La kjelen være i denne formen i omtrent en halv time, hvoretter vannet byttes ut med nytt vann. Denne rengjøringsmetoden er optimal hvis det er spiral- eller skiveelementer i enheten. Hvis det er nødvendig, kan du enkelt bruke sitronsyre når det er for mye skala på overflaten av vannveggene. På denne måten kan du vaske vekten, både fra en vannkoker i plast og fra glass, keramikk, rustfritt stål.

skala i en vannkoker hvordan du fjerner den

Se også:

Hvordan avkalke en vannkoker med eddik

Å rengjøre en vannkoker med eddik er veldig enkelt. Cirka 100 ml eddiksyrevæske (ikke sitronsyre) helles i en vannkoker og fortynnes med 1 liter vann. Eddikløsningen kokes og får deretter stå i to timer, maksimalt over natten. Deretter må du helle løsningen og skyll den med rennende vann og deretter koke igjen.

Hvordan rengjøre en vannkoker med vanlig natron

Vi fyller vannkokeren med vann til maksimumsmerket, hvorpå en spiseskje brus tilsettes der. Deretter bør du koke væsken og skyll den flytende vannkokeren grundig med vann. Hvis det er nødvendig, er det verdt å bruke en grov svamp, gjenta prosedyren minst 2-3 ganger til for å fjerne den gjenværende brusen. Det er verdt å bruke brus litt forsiktig, slik at løsningen ikke kommer inn i øynene.

Se også - Hva om en ny vannkoker lukter plast?

Hvordan avkalkes med "Anti-skala"

Det er nok bare å kjøpe dette produktet, kostnadene er relativt lave, men det er viktig å være oppmerksom på den økte risikoen for at forskjellige kjemikalier og komponenter kommer inn i kroppen. For å forhindre dette er det verdt å bruke naturlige stoffer. Det endelige valget avhenger imidlertid bare av dine preferanser, og det vil være sitronsyre, ethvert annet middel, det er opp til deg.

hvordan du avkalker en vannkoker

Forebygging

For å bli kvitt kalk i en vannkoker permanent, må du utføre noen få enkle forebyggende tiltak.

Disse enkle tipsene vil hjelpe deg med å bli kvitt problemet med hvordan du avkalker en vannkoker:

  • Bruk bare renset væske under drift uten inneslutninger og skadelige stoffer.
  • La aldri væske være i vannkokeren over lang tid.
  • Det er ikke nødvendig å bringe produktet i en tilstand der skala på overflaten danner et ekstremt tykt lag.
  • Det er verdt å ta en svamp hver dag og fjerne lette avleiringer fra overflaten, noe som vil ta relativt kort tid og vil tillate deg å holde enheten i operativ tilstand.
  • For å forhindre er det nødvendig fra tid til annen å bruke vann med sitronsyre, uten å vente på dannelsen av et tykt kalklag. Alternativt kan du prøve å helle en litt forsuret væske i enheten.

Til slutt, et par punkter du bør vurdere når du bruker en av metodene ovenfor. Fremgangsmåten for å fjerne oppbyggingsskala er ikke komplisert, men du må fortsatt gjenta en av metodene ovenfor flere ganger for å bli kvitt skalaen for alltid. Før du fortsetter prosedyrene, er det viktig å advare familiemedlemmer slik at de ikke utilsiktet drikker sammensetningen med kjemiske elementer. Ikke alle metoder kan være effektive samtidig, du må velge en som er ideell for spesifikke driftsforhold og utformingen av vannkokeren.

Se også:

4525 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner