hjem Omsorg Små husholdningsapparater Hvordan rengjøre LCD TV-skjermen

Hvordan rengjøre LCD TV-skjermen

tørk av LCD-skjermenSelv de ryddigeste og reneste eierne, som behandler husholdningsapparater veldig nøye, har uønsket smuss på TV-skjermen. Akkumulert støv, utilsiktede fingeravtrykk og annet smuss må fjernes før eller senere. Hvis du ikke følger visse regler for pleie av LCD-skjermen, vil levetiden til digital teknologi reduseres betydelig. For å unngå tap av fargemetning, et utmerket visuelt bilde, må du følge noen enkle regler for å ta vare på en LCD-skjerm. La oss vurdere de mest populære måtene å effektivt rengjøre overflaten på TV-en, samt alternativene for midlene som det er strengt forbudt å tørke plasma- og LCD-TV-er med.

På grunn av skjermpleie av dårlig kvalitet vises riper, kjedelige flekker, unødvendig gjenskinn, som ødelegger den komfortable visningen av lyse kontrasterende rammer. Hvis du slutter å rengjøre skjermen, vil den ødelegge skjermens utmerkede synlighet på forhånd. Faktisk, på grunn av opphopning av støv fra statisk elektrisitet, forverres bildekvaliteten betydelig.

Du har allerede en plasma- eller LCD-TV hjemme, eller bare planlegger du et passende kjøp. Det anbefales at du blir kjent med hvordan du rengjør den ordentlig uten å skade det tynne skjermbelegget.

Effektive skjermpleieteknikker

For at LCD- og plasma-TV-er, som består av flere lag som er følsomme for aggressiv rengjøring, ikke mister fargekontrast, bør du lytte til mening fra produsenter av moderne teknologi. Fagpersoner anbefaler bare rengjøring med produkter som er spesielt designet for disse formålene.

La oss vurdere de mest populære metodene:

 1. Servietter fuktet med en spesiell sammensetning. De kan brukes til å tørke plasmapaneler og LED-overflater. Fuktede kluter rengjør overflaten effektivt, inneholder ikke slipende stoffer, alkoholtilsetningsstoffer som kan skade skjermen, og fjerner også statisk elektrisitet.
 2. Et sett med tørre og våte kluter. De har en antistatisk effekt, takler perfekt smuss, og tørre kluter absorberer fuktighet og forhindrer striper og flekker på plasma- og LCD-skjermer.
 3. Tørke myke, lofri kluter - disse brukes til å fjerne støv fra LCD-skjermen. For å fjerne andre typer forurensning er det nødvendig å bruke spesielle rengjøringsprodukter (aerosoler, geler).
 4. Mikrofiberkluter fungerer godt med fettete flekker, fingeravtrykk og støv. Fukt om nødvendig med et rengjøringsmiddel eller vanlig vann. Mikrofiberstoff absorberer perfekt overflødig fuktighet uten å etterlate seg riper.
 5. Aerosoler, geler, skum. Rengjøringsmidlene inneholder ikke alkohol eller allergifremkallende stoffer. Ved å bruke en antistatisk spray eller skum dekkes hele overflaten av skjermen med et lag som reduserer statisk ladning. Rengjøringsmidlet er tidligere påført en mikrofiberklut eller en myk klut, og deretter tørkes LCD-skjermen.
 6. Det beste alternativet for høykvalitetspleie av utstyr anses å være et sett som inkluderer et rengjøringsmiddel i en flaske, et serviett med mikrofiber og en antistatisk børste.Settet inneholder nødvendigvis bruksanvisning, noen ganger er det ekstra tilbehør for mer grundig bruk.

På denne måten kan du tørke ikke bare TV-en, men også hvilken som helst type skjerm, for eksempel en nettbrett, datamaskin eller bærbar PC. Det er verdt å velge et verktøy basert på dine egne preferanser og budsjett.

Se også - Hvordan du rengjør TV-fjernkontrollen

Uegnede stoffer for rengjøring av TV-skjermen

Bruken av stoffer som er egnet for rengjøring og rengjøring i hverdagen er helt uegnet for rengjøring av LCD-paneler. Alle slags løsemidler, rengjøringsmidler med slipende partikler, ammoniakk, acetonholdige løsninger, bensin og etylalkohol har en skadelig effekt på skjermen. Gni panelet med følgende stoffer vil håpløst ødelegge teknikken:

 1. Konvensjonelle våtservietter for hygieneformål inneholder skadelige stoffer som etterlater striper.
 2. I engangsservietter er håndklær tette partikler som klør overflaten.
 3. Alkoholløsninger løser lett det antireflekterende belegget. Som et resultat vil små sprekker vises.
 4. Baking soda, kaustisk soda, vaskepulver vil skade det tynne laget av belegget.
 5. Midler som brukes på kjøkkenet eller badet for oppvask, vinduer eller fliser inneholder aceton eller ammoniakk, så bruken av dem har en ekstremt ubehagelig effekt på flytende krystallpaneler.

upassende rengjøringsmetoder for skjerm

Nyttige tips

 1. Koble enheten fra strømnettet for din egen sikkerhet. En slukket, mørk skjerm vil avdekke alle spor av smuss, de vil være bedre synlige, noe som vil bidra til rask rengjøring.
 2. En myk, lofri klut vil gjøre en god jobb med støv.
 3. Å trykke, skrape, skrape på alle mulige måter med negler, forskjellige gjenstander er forbudt på grunn av det antireflekterende beleggets skjørhet.
 4. Ikke spray direkte på en skitten overflate, ikke på en lofri eller mikrofiberduk. Hold den fuktig, men ikke for våt.
 5. Det er mye mer praktisk å rengjøre i et rom med god belysning.
 6. Koble til strømforsyningen bare etter at TV-overflaten er helt tørr.

Det er ikke nok å tørke av TV-panelet, det er nødvendig å utføre grundig pleie av hele saken, ikke la støv samle seg på hele overflaten.

Se også:

6244 1

En tanke på "Hva kan du rense LCD-TV-skjermen med"

 1. Arcadiy:

  Dyakuyu, etter å ha nådd slutten. Jeg trengte ikke eksperimentere.

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner