hjem Omsorg Store hvitevarer Oppvaskmaskin salt: hvordan du velger

Oppvaskmaskin salt: hvordan du velger

Teknologiske fremskritt har ført til mange nyttige oppfinnelser. Blant dem er oppvaskmaskin. Men etter å ha fått det, står en person alltid overfor en rekke spørsmål, for eksempel hvilket vaskemiddel å velge. Blant deres store utvalg, en spesiell oppvaskmaskin salt... Dette saltet gjør vannet mykere og maskinen holder lenger.

Hvorfor er salt nødvendig?

Vannet fra vannforsyningen inneholder forskjellige urenheter, inkludert kalsium- og magnesiumsalter. Det er de som er farlige for bilene våre, siden disse saltene i varmt vann brytes ned og danner et avleiringsmiddel, kjent som skala. Og skala er farlig for varmeelementer. Derfor bruker de husholdningskjemikalier som inneholder spesielt salt til oppvaskmaskinen, hvis sammensetning gjør det mulig å erstatte skadelige elementer med ufarlige.

Se også - Vaskemidler for oppvaskmaskin

Salttyper brukt

typer saltHvilket salt er best? Meninger er forskjellige her. Alle er enige om at du trenger å tilsette salt. Men skal du kjøpe spesialsalt i oppvaskmaskinstabletter? Eller kan du klare deg med vanlig bordsalt? Her bestemmer alle selv. Det handler om kostnadene: spesielt oppvaskmaskinsalt er mye dyrere enn vanlig kjøkkensalt. I tillegg er det andre punkter å vurdere.

For det første produseres spesielt oppvaskmannsalt i granulær form slik at kanalene til maskinen ikke tettes. Vanlig bordsalt er generelt bedre raffinert, men den finkornede sammensetningen gjør det vanskelig. Hvis du fyller saltrommet helt med det, vil det ikke oppløses fullstendig og vil følgelig stagnere.

Se også - Hvorfor legge salt i oppvaskmaskinen

For det andre, selv med den grundigste rengjøringen, er det fortsatt litt fin sand eller småstein i kjøkkensaltet. Og de tetter veldig raskt filteret og forhindrer at maskinen jobber videre. Derfor, når man velger salt til oppvaskmaskinen, bør man ta hensyn til at vanlig steinsalt ikke er egnet her i det hele tatt, bortsett fra at "Ekstra".

For det tredje inneholder spesialsaltet flere salter som forenkler driften av ionebytter. Og den langsiktige bruken av bordsalt er ikke eksperimentelt bekreftet, så det brukes på egen risiko og risiko. På den annen side, selv om salter av merke fra Kaiser, Miele eller Kuppersberg ikke er billige, vil de på en mer pålitelig måte beskytte viktige arbeidselementer i maskinen, noe som vil forlenge levetiden. Derfor er det relativt sett å spare på salt tilsatt oppvaskmaskinen.

Men på den annen side betaler vi for bilen en gang, og salt må kjøpes hele tiden. Og naturlig nok må alle her finne sin gyldne middelvei. Derfor er et godt råd å ta hensyn til alle fordeler og ulemper før du bruker vanlig kjøkkensalt eller kjøper et dyrt spesialsalt.

Hvorfor kalles spesialsalt regenererende salt?

regenererende saltUttrykket oppvaskmaskin regenererende salt brukes ofte om spesialprodusert salt. Det er assosiert med dets sammensetning og prinsippet om dets handling.Regenerering finner sted i ionebytterne: kalsium, som danner skala, erstattes av natrium, ufarlig for maskinen, med spesielle natriumholdige harpikser. For å gjenvinne natriumet "vasket ut" fra harpiksen i løpet av syklusen, skylles ionveksleren med en høyt konsentrert saltoppløsning. Etter skylling gjenopprettes natriuminnholdet i harpiksen, og maskinen vår er klar til å vaske et nytt parti oppvasken. Derfor kalles salt for "regenerering".

Hvor mye salt skal jeg legge i oppvaskmaskinen?

Det er gitt et spesielt rom for det, og i instruksjonene for hver modell står det hvor mye det trenger å fylles. Tilsett oppvaskmaskin salt i henhold til disse instruksjonene. Med jevne mellomrom må du selvfølgelig sjekke mengden og om nødvendig fylle på den for å myke opp vannet.

5143 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner