hjem Omsorg Store hvitevarer Hvordan rengjøre en keramisk komfyr fra fett og karbonavleiringer

Hvordan rengjøre en keramisk komfyr fra fett og karbonavleiringer

Keramiske kokeplater og kokeplater blir stadig mer populære. Takket være deres estetiske utseende, gode ytelser og enkle vedlikehold, har keramiske kokeplater og kokeplater vunnet sin hedersplass på kjøkkenet til en moderne vertinne. Men over tid er utseendet til sot og matrester uunngåelig, så spørsmålet oppstår hvordan man skal vaske en glasskeramisk komfyr eller kokeplate hjemme. Dette er veldig viktig, fordi du må ta vare på slike overflater veldig nøye, og du må vaske dem forsiktig, og unngå riper og skader. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan og hva du skal rengjøre glasskeramisk kokeplate for å unngå riper.

Hva du trenger å vite om å ta vare på glasskeramikk?

Glasskeramikkoverflaten er vellykket brukt i både elektriske og gasskomfyrer. Enhver husmor vet at koketoppen blir skitten under kokeprosessen, uansett hvor hardt du prøver å unngå det. Dette kan være et resultat av å koke av væske, sprute fett, selv om du setter en våt panne, vil glasskeramikk miste sin opprinnelige renhet. Derfor er det nødvendig å stille i tide spørsmålet om hvordan du rengjør en glasskeramisk komfyr eller kokeplate, ellers kan det oppstå skitt, noe som vil forårsake mange vanskeligheter under rengjøringen.

Viktig:

For å rengjøre den keramiske koketoppen fra karbonavleiringer hjemme, må du ikke bruke produkter som skader overflaten. Disse inkluderer forskjellige slipemidler og metallsvamper. Derfor må du foretrekke folkemetoder eller spesialdesignede husholdningskjemikalier.

Det er generelle regler som må følges for riktig stell av glasskeramisk kokeplate. Les disse prinsippene før du vasker ovnen:

 1. Under ingen omstendigheter bør du begynne å rengjøre den keramiske koketoppen før den er helt avkjølt. Dette er fordi du kan brenne deg selv. I tillegg kan det oppstå sprekker på glasskeramikken som et resultat av temperaturforskjeller.
 2. Det er uakseptabelt å bruke metallsvamper og verktøy som kan skrape koketoppen.
 3. Rettene du lager mat på komfyren i, bør ikke ha chips eller uregelmessigheter i bunnområdet. De kan skade eller klø på ovnen.
 4. Ikke bruk vanlige husholdssvamper og filler til å rengjøre den keramiske koketoppen. Dette etterlater striper og flekker som ser ekstremt uestetiske ut.
 5. Hvis du kjøper en glasskeramisk koketopp, anbefales det å kjøpe en spesiell skrape med avtakbare kniver og spesielle rengjøringspastaer umiddelbart.

glasskeramisk komfyrskrape

Råd:

Les også: Hvordan rengjør risten på en gasskomfyr?

Produkter som er egnet for rengjøring av glasskeramikk

Hvis du lurer på hvordan du skal rengjøre en glasskeramisk komfyr, må du først bestemme valget av produkter. For dette er det mest brukte:

 • Husholdningskjemikalier fra globale merker, produsert spesielt for glasskeramiske kokeplater. Den lar deg effektivt og raskt rengjøre den glasskeramiske overflaten og kokeplaten, mens du vil være fullstendig forsikret mot deformasjoner og riper på glasskeramikken. En annen fordel er eliminering av ubehagelig lukt.
 • Men det er en annen enklere og mye billigere måte - å bruke natron. For å rengjøre den glasskeramiske kokeplaten med denne metoden, bør du bruke en tilstrekkelig konsentrert brusoppløsning og få tid til å handle. Det tar omtrent en halv time. Deretter kan du vaske den av med varmt vann. Men ikke glem at du ikke kan bruke tørr brus på glasskeramikk.
 • Kalkflekker og striper kan rengjøres med en mild eddikoppløsning.
 • Et flott alternativ for rengjøring av glasskeramikk er en melaminsvamp.

Viktig:

Hvis du foretrekker å bruke kjemiske husholdninger, må du fokusere på om de kan brukes til å rengjøre glasskeramiske paneler. Dette er angitt i instruksjonene.

Hvordan rengjør jeg glasskeramikk fra karbonavleiringer?

For å enkelt og raskt rengjøre den keramiske kokeplaten fra karbonavleiringer, må du følge grunnregelen. Dette krever regelmessig og betimelig rengjøring, som skal utføres etter hver bruk av ovnen. Når du gjør det, er det viktig å følge følgende prinsipper: (Se også: Hvordan rengjør jeg en gasskomfyr hjemme? )

 1. Sørg for å slå av strømforsyningen.
 2. Ikke rengjør ovnen mens den er varm.
 3. Fjern først grovt smuss ved å tørke av koketoppen med en myk svamp.
 4. Bare påfør karbonvaskemidlet og skyll det forsiktig av med en separat svamp.
 5. Når overflaten er ren, tørker du den med en myk, tørr klut.

Viktig:

Hvis smusset ikke løsner første gang, må du bruke karbonfjerneren på nytt og vente i tretti minutter.

rengjøringsmidler for keramiske kokeplater

Nyttige tips

 • Rengjøringsmidler som du har tenkt å rengjøre panelet med, bør fjernes med mye vann, fordi rester kan ødelegge overflaten.
 • Ingen harde sprayer eller væsker trenger å brukes; de kan også korrodere overflaten.
 • Du kan bruke vindus- og speilrens.
 • Såpe kan enkelt fjernes rundt brennerne med en såpevæske.
 • Forsikre deg om at ikke små sandkorn, for eksempel fra grønnsaker eller urter, kan komme opp til overflaten og klø det.
 • Ikke bruk slipemidler til å vaske glasskeramikken, de kan skrape den.
 • Det må utvises forsiktighet når du velger kokekar, bunnen skal ikke ha feil som kan skade koketoppen. Ellers blir det riper.

Selvfølgelig er en moderne glasskeramisk kokeplate både eleganse og funksjonalitet i bruk. Men det er viktig å ta godt vare på den og rengjøre den keramiske koketoppen regelmessig. Dette er viktig for riktig drift. Ved å følge disse enkle tipsene kan du enkelt og raskt oppnå ønsket effekt, og teknikken din vil beholde sitt opprinnelige utseende i mange år. Alle metodene for rengjøring av glasskeramiske plater beskrevet ovenfor gir effektiv og kostnadseffektiv pleie med folkemedisiner for denne ganske lunefullte teknikken.

Se også - Hvilket er bedre: gass eller elektrisk komfyr

Se også:

31866 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner