hjem Omsorg Store hvitevarer Hvordan bruke Calgon til vaskemaskiner?

Hvordan bruke Calgon til vaskemaskiner?

Calgon er et velkjent middel i lang tid, som anbefales å brukes i tillegg til vaskepulver. Imidlertid vet ikke alle hva det er til, hvordan det fungerer, om det er effektivt og i hvilken grad. Tenk på disse og andre faktorer.

Hvordan du bruker Calgon

Instruksjonene som følger med en hvilken som helst Calgon-pakke gir doseringsanbefalinger og forklarer hva produktet skal brukes, avhengig av hvor hardt vann fra springen er. For enkelhets skyld og nøyaktighet, og dermed kostnadseffektivitet, følger en 96 ml målebeger med hver Calgon-pakke. Hvor mye Calgone skal helles i vaskemaskinen:

 • Hvis vannet er middels hardt, er det tilstrekkelig med 32 ml (en tredjedel av en målebeger).
 • Når vannet er hardt, trenger du 64 ml (to tredjedeler av koppen).
 • Hvis vannet i vannforsyningssystemet er veldig hardt, må du tilsette 96 ml (fullt glass).

Tablettene er lettere å bruke. Én tablett tilsettes per vask for en hvilken som helst grad av vannhardhet.

Når det blir bestemt hvor mye Calgon som trengs for en vask, har husmødrene ofte et rimelig spørsmål: hvor skal Calgon helles i vaskemaskinen (hell gel eller piller)? Tross alt har vaskemaskinen mer enn ett rom. Calgon skal helles i hovedrommet (det største) rommet - det samme stedet der pulveret helles. Du kan bare legge det til pulveret. Det anbefales ikke å helle stoffet direkte i trommelen til maskinen der tøyet er plassert.

Produsenten påpeker også at for å oppnå maksimal effektivitet, bør Calgon brukes kontinuerlig, uten å savne en eneste vask.

Se også - Hvordan avkalke en vaskemaskin: nyttige tips, en oversikt over spesielle produkter

hvordan du bruker Calgon

Sammensetning og frigjøring skjemaer

Calgon er nødvendig når du vasker i en automatisk vaskemaskin for å myke opp vannet. Hvilke stoffer er involvert i denne prosessen?

Alt vann inneholder kalsiumioner. Og den viktigste aktive ingrediensen i Calgon er natriumtripolyfosfat. Samspillet mellom disse to kjemiske elementene gir mykgjøring av vannet.

Calgon inneholder også følgende stoffer:

 • polykarboksylater (opptil 30%);
 • mikrokrystallinsk cellulose (opptil 15%);
 • polyetylenglykol (opptil 5%).

Calgon tabletter

Produsenten har gitt brukervennligheten til Calgon, etter å ha utviklet tre former for utgivelse:

 1. pulver;
 2. piller;
 3. gel.

Calgon har en lett og diskret lukt. Bekvemmeligheten med pulveret er at doseringen kan varieres. Det er praktisk å uavhengig bestemme hvor mye det må fylles opp, det er praktisk for de som ikke har vannet for hardt vann. Dette vil spare Calgon og ikke helle overflødig. De foretrekker å kjøpe Calgon-tabletter til en vaskemaskin når vannet er veldig hardt. Tablettene er også praktiske i presis dosering. Når det gjelder sammensetning, er både pulver, tabletter og gel de samme.

Det er også forskjellige doser for alle de tre Calgon-doseringsformene:

 • pulverpakker er 0,55 kg, 1 kg, 1,6 kg;
 • tabletter er pakket i esker med 12, 15, 32, 35, 40, 70 stk .;
 • gelen er tilgjengelig i flasker på 0,75 l, 1,5 l, 2 l.

Calgon gel

Gunstige funksjoner

Calgon er ikke bare for vannmykning.Det forhindrer at det oppstår skala på varmeelementet, og det er skala som ofte blir grunnen til at vaskemaskinen en dag vil trenge hjelp av en spesialist. For at det ikke skal repareres, anbefaler Calgona-produsenten å legge det til pulveret ved hver vask. ( Se også: Hvordan rengjøre vaskemaskinen fra kalk og smuss )

Hva er de viktigste fordelene med Calgon:

 1. Sparer vaskepulver (siden mykt vann krever mindre enn hardt vann).
 2. Forhindre at det oppstår skala på de indre delene av maskinen (og dermed øke vaskemaskinens levetid).
 3. Oppbevaring av lyse tøyfarger (siden det ikke tillater kalk å legge seg på stoffet).
 4. Forbedring av vaskekvaliteten (siden selv vanskelige flekker vaskes bedre i mykt vann).

Et legitimt spørsmål oppstår for tilhengere av en sunn livsstil: kan bruken av Calgon ha en negativ innvirkning på helsen? Tross alt er dette et kjemisk middel. Eksperter sier at det ikke er farligere enn vanlig vaskepulver, og til og med å sette det inn i bilen trenger du ikke bruke hansker.

Du bør imidlertid alltid huske på grunnleggende sikkerhetstiltak. Oppbevar Calgon på et mørkt sted utilgjengelig for barn. Ved uforsiktig håndtering og utilsiktet kontakt med slimhinnene i øynene, nesen eller munnen (uansett hvor mye det er), må du raskt vaske det av med rikelig med rent vann. For å eliminere denne muligheten, er det bedre å bruke piller.

Er Calgon virkelig effektiv

Det er studier som beviser ineffektiviteten til Calgon. Noen eksperter hevder at det har samme sammensetning som vaskepulver, som også inneholder mykgjørende midler. Dessuten forhindrer Calgon bare kalk i vaskemaskinenmen sletter ikke den eksisterende. Det er allerede et tilstrekkelig antall anmeldelser om meningsløsheten ved å bruke dette verktøyet, og til og med at det kan være årsaken til feil i vaskemaskinen. Hvis du aldri har brukt Calgon og det har dannet seg skala i vaskemaskinen, kan du alltid rengjøre den med folkemedisiner, for eksempel vanlig natron, eddik eller sitronsyre.

Imidlertid bruker mange husmødre fortsatt Calgon og hevder at det beholder fargen og styrken på stoffene bedre, og forhindrer at hvite stoffer blir grå.

I denne artikkelen har vi gitt detaljerte instruksjoner om hvordan du bruker Calgon til vaskemaskiner. De fortalte hvor og hvor mye de skulle helle Calgon i vaskemaskinen. Nå må du selv veie alle fordeler og ulemper, beregne beløpene for kjøpet av Calgon og en ny vaskemaskin og bestemme om du vil bruke et tilleggsprodukt når du vasker eller ikke. Hvis du ser flere plusser enn minus, kjøp en hvilken som helst form for frigjøring som er praktisk for deg - pulver, tabletter eller gel - og vær fornøyd med resultatet.

Se også:

109275 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner