hjem Omsorg Store hvitevarer Hvordan tine kjøleskapet riktig: ekspertråd

Hvordan tine kjøleskapet riktig: ekspertråd

Hvordan du kan tine kjøleskapet riktigDagens kjøleskapseiere må ofte tenke på hvordan du raskt kan tine kjøleskapet. Må jeg tine det manuelt i det hele tatt? Hvordan kan du tine et moderne kjøleskap riktig med et automatisk system, og skal det gjøres? La oss prøve å finne ut av det.

 

 

Hvor ofte skal du tine kjøleskapet?

I mange kjøkken er enkle kjøleskap uten automatisk avriming fortsatt beskjedent. De er gamle, men pålitelige! Hvordan tine et kjøleskap og hvorfor gjøre det? Levetiden til slikt utstyr avhenger av riktig vedlikehold. I den kalde årstiden må den tines ikke mer enn en gang hver fjerde måned, og i den varme årstiden - en gang annenhver måned. Hvordan tiner du No-Frost-kjøleskapet riktig? Hvilken avrimingsmetode er universell og passer for alle. Spørsmålet er hvor ofte du skal gjøre det. Jo mer moderne kjøleskapet er, jo mindre inngrep krever det. Hvorfor tine det i det hele tatt hvis det er en No-Frost-funksjon, spør du? Så hva du trenger vask kjøleskapet fra en ubehagelig lukt og desinfiser den minst hver sjette måned.

Klargjør kjøleskapet for avriming

Tining skal startes med forberedelse av kjøleskapet.

 1. Du trenger ikke begynne å tine hvis enheten inneholder lett bedervelig mat og det ikke er noe annet å oppbevare dem. Det er bedre å tømme den først, slik at ingenting vil ødelegge.
 2. Hvis romtemperaturen er for høy, må du ikke starte avrimingsprosedyren mens temperaturen er i det øyeblikket. Under slike forhold vil kjøleenheten få de nødvendige parametrene lenger og mer intensivt, noe som kan forkorte levetiden til kompressoren, motoren og andre deler.
 3. Endre temperaturen på kjøleskapet til null, koble den fra stikkontakten før du begynner å fjerne mat derfra.
 4. Hvis det ikke er noen beholder for drenering av vann i kjøleskapet, må du sette et brett under bunnen slik at vannet samler seg der.
 5. Det er flott hvis kjøleskapet har en spesiell avløpsslange som kan settes inn i avløpsrommet for å tømme avrimingsvannet. Så vannet vil komme bedre ut.
 6. Fjern skuffbrettene fra kammeret slik at de ikke forstyrrer avrimingsprosessen.

Se også:

Trinnvise instruksjoner for avrimingsprosessen

Etter å ha fullført den forberedende forberedelsen, kan du gå videre til avrimingsprosessen. Hvis du ikke er tidsbegrenset, og det er få produkter i kjøleskapet ditt, blant hvilke det ikke er forgjengelige, kan du bare åpne døren og vente på at isen skal smelte og renne.Hvor lang tid det tar, avhenger av dimensjonene til kjølekammeret, hvor lenge det var avriming, hvilken temperatur det var, hvor mye kraft det hadde.

Hvis prosessen må akselereres, er det nyttig å vite hvordan du raskt kan tine enheten. Den beste måten å gjøre dette på er på følgende måter:

 1. Plasser en beholder med oppvarmet vann eller en varmepute fylt med kokende vann på kjøleskapshyllen. Varme damper vil begynne å virke aktivt på isen og tine den opp og gjøre den til en væske.
 2. Plasser et varmeapparat eller en vifte med varm luft i den åpne døren, noe som forbedrer avrimingen ved hjelp av oppvarmet luft.
 3. Du kan fjerne ismassene fra kammeret ved hjelp av en vanlig hårføner. På samme måte vil varm luft øke opptiningsprosessen og frigjøre kjøleskapsveggene fra is.
 4. For å øke avrimingen kan du bruke en plastspatel til å rengjøre de tine skorpene. Det er viktig å ikke gjøre dette med metallgjenstander, for ikke å skrape malingen og skade elementene som påvirker kjøleenhetens ytelse.

Nå vet du hvordan du raskt kan tine kjøleskapet og samtidig ikke skade det.

hvordan du kan tine raskt et kjøleskap

Rengjøring av innsiden av kjøleskapet

Avriming må kombineres med fullstendig rengjøring av enhetskammeret. Du kan bare fortsette å rengjøre og vaske overflater når kjøleskapet er tint opp.

 1. Start med å fylle et basseng med varmt vann og fortyn litt rengjøringsmiddel eller flytende såpe i det.
 2. Skum deretter den resulterende væsken godt.
 3. For rengjøring, ta en ren svamp og suge den i den resulterende løsningen.
 4. Fjern hyllene med skuffer fra enheten og skyll dem godt under rennende vann eller suge dem på badet - bare å vaske dem med en svamp i kjøleskapet vil ikke være nok og upraktisk.
 5. Etter rengjøring med en rengjøringsløsning, skyll grundig alle hyller og skuffer under dusjen.
 6. Tørk av med et rent kjøkkenhåndkle eller engangspapir.
 7. Det neste trinnet er å behandle overflatene på kameraet inni.
 8. Sørg for å skylle overflatene med rent vann etter vask.
 9. Etter rengjøring, la døren stå åpen en stund for å tørke kjøleskapet godt. Hvis fuktighetsdamp ikke har tid til å fordampe, kan det starte form i kjøleskapet.

Råd:

Ikke vask kjøleskapet med slipende rengjøringsmidler. De kan skrape plastoverflatene i kjøleskapet.

Rengjøring av innsiden av kjøleskapet

Slik rengjør du utsiden av kjøleskapet

Når du er ferdig med å vaske enheten inne, går du til den ytre delen. Naturligvis er du sliten, men du bør ikke utsette rengjøringen. Ved å gjøre alt på en gang, vil du spare mye tid i fremtiden, som du kan bruke på ferie.

 1. Må være bra vask kjøleskapet med såpevann over hele overflaten.
 2. Svært ofte under rengjøring glemmer folk å vaske det på toppen. I de fleste familier er toppen av kjøleskapet vanligvis rotete med unødvendige gjenstander eller frokostblandinger. Ikke glem å ordne ting der. Hvis det er en mikrobølgeovn eller TV ovenpå, ikke glem å vaske dem.
 3. Håndtakene bør vaskes grundig, da dette samler seg mest smuss. Spesielt på kjøkkenet.
 4. Ikke glem å vaske gummi kompressorFjern rusk og støv fra alle små bretter, og tørk av til det er tørt.
 5. På slutten må du vaske baksiden av kjøleskapet, rengjøre grillen fra restene av spindelvev og lagt støv. Det er nødvendig å vaske overflaten med en fuktig svamp, og tørke av.

Slik rengjør du utsiden av kjøleskapet

Vi anbefaler ikke å henge kjøleskapsdøren med forskjellige magneter. De kan klø på overflaten på kjøleskapet og påvirke innsiden av kjøleskapet negativt.

Tips for å fullføre avrimingsprosessen

Etter å ha frigjort kjøleskapet helt fra is og smuss, vær oppmerksom på noen få punkter.

 1. For å tørke kjøleskapet godt etter rengjøring, kan du bruke en vifte eller støvsuger med luftblåsingsfunksjon.
 2. Etter å ha tørket kjøleskapet, må du vaske gulvet under og tørke det for å unngå mulig kortslutning.Tørk av alle overflatene på kjøleskapet igjen med en tørr klut. Etter det kan du lukke døren og koble kjøleskapet til et stikkontakt.
 3. Du kan sette maten tilbake i kjøleskapet når temperaturen i den når ønsket nivå.

Ikke vent til frysedøren slutter å lukkes fra is. Noe som ofte skjer hvis kjøleskapet er gammelt. Gjør rutinemessige avriminger.

Ved å følge instruksjonene for hvordan du raskt kan tine kjøleskapet, vil du forlenge kjøleutstyrets levetid, du trenger ikke å reparere det hvert år og bli overrasket over hvor dårlig det fungerer. Og du trenger ikke en ny snart.

Se også:

5769 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner