hjem Omsorg Store hvitevarer Hvordan lage en decoupage av et kjøleskap med egne hender

Hvordan lage en decoupage av et kjøleskap med egne hender

Det hender at folk vil gjøre reparasjoner, dekorere kjøkkenet med stilige møbler, for eksempel i "Provence" -stilen. Og alt ser bra og vakkert ut til blikket faller på kjøleskapet. Han står i hjørnet og ser med en stille beskyldning ... Hvit, kjedelig og helt upassende klump, som ødelegger inntrykket. Hvis dette er tilfelle med deg, er det på tide å gjøre ditt eget kjøleskap decoupage!

Hvorfor decoupage og ikke male?

kjøleskap decoupage

Nei, vel, hvis du er kunstner, kan du male. Det vil til og med være lettere for deg. Men for resten er denne gleden ikke billig i det hele tatt.

Men hvis bare det var et problem. Når du ansetter en kunstner, vet du aldri hva den endelige versjonen blir. Porteføljen kan være hva som helst, men det endelige resultatet stemmer kanskje ikke i det hele tatt. Og det å ikke gi penger til jobb er et minus i karma. Og hva skal jeg gjøre med det da? Det er ikke så lett å fjerne malingsbelegget fra kjøleskapet; i alle fall vil det ikke gå tilbake til det opprinnelige utseendet.

Med decoupage av et gammelt kjøleskap er ting lettere. Hvis en tiger er avbildet på en serviet av decoupage, vil den forbli en tiger, bare denne gangen på kjøleskapet, og ikke en katt eller noe annet ukjent dyr, som i tilfelle en uforsiktig kunstner. Og generelt: Jeg likte ikke tegningen - jeg tok den av med en gang, tørket stedet med en ren klut og glemte det. Videre kan alle dekorere et kjøleskap med en applikasjon! Billig, munter og med et vellykket valg av stil - helt fantastisk.

Se også:

Det du trenger å ha til pynt

materialer for decoupage

Først må du ha en idé. Å plassere blomster tilfeldig er, vet du, ikke is. Vil se ut som dekaler i sovjettiden. Og effekten av å transformere kjøleskapet med egne hender vil være trist.

Tenk derfor over komposisjonen innvendig og utvendig. Det skal være i harmoni med resten av møblene og interiørartiklene. Videre gjør vi oppmerksom på at du ikke bør kombinere tegningen av kjøleskapet med gardiner, duker, stoltrekk og andre kortvarige gizmos. Du vil endre dem, og kjøleskapet vil forbli ...

Hvis du allerede har tenkt på alt sikkert og er klar til å starte, må du kjøpe slike ting:

 • Decoupageservietter (firelags)
 • PVA lim
 • Saks
 • Fin slipende "hud"
 • Akryllakk
 • Craquelure maling (valgfritt)
 • Forgyldningsmaling (valgfritt)
 • Akrylmaling
 • Limbørste
 • Pensel
 • Skumrulle for utjevning

Nå kan du komme i gang. Dette arbeidet er omhyggelig og krever tålmodighet. Volumet er tross alt betydelig. Ikke rush, det er bedre å gjøre det ikke på en dag, sakte, men på en slik måte at gjestene bare vil gispe!

Se også - Hvordan du kan tine kjøleskapet riktig: ekspertråd

Overflatebehandling for decoupage og tegning

forberedelse til decoupage

Kjøleskapet må vaskes grundig, tørkes av.Gni deretter stedet der du planlegger å lime applikasjonen med alkohol. Det er ingen vits i å avfette med aceton, det er heller ikke nødvendig å pusse overflaten.

Det er ingen risiko for at applikasjonen "forsvinner". Og det vil være bedre for deg hvis du gir sjansen for et omvendt trekk for deg selv. Du vet aldri, vil ikke fungere? Eller etter et visst antall år vil du selge det, men ingen vil ta det med decoupage, dette er et faktum.

Etter det, kutt tegningen med saks uten å skille lagene på servietten. Etter at delen er kuttet, kan du skille den øverste delen fra bunnen.

Påfør deretter et tynt lag PVA-lim på det og fest mønsteret til overflaten. Rull i forskjellige retninger etter 20 sekunder, luft forsiktig ut og glatt ut rynker.

Belegg med lakk etter tegning

Etter at de limte motivene har tørket helt (og dette er ikke mindre enn 4-5 timer), må du glatte ut konturene med et lite sandpapir, veldig nøye. Da vil ikke klistremerket se grovt ut.

Etter det må du dekke alt med akryllakk. Først i ett lag, etter fullstendig tørking - i det andre. Hvis dette ikke er gjort, vil lakklaget løsne seg i nær fremtid, siden du ofte må vaske kjøleskapet.

Applikasjonsstiler

kjøleskap stiler

Det er like mange stiler som det er stiler av interiør. Det handler ikke om hvilke stiler som er der. Vi er sikre på at du er klar over dette uten oss. Jeg ville bare minne deg på at hvis du har en "Provence" -stil, bør du ikke lage dekor i "etno" -stilen.

Alt skal være i harmoni slik at kjøleskapet ser ut som et enkelt ensemble med resten av møblene. Noen ganger ser det veldig bra ut hvis kjøleskapet er dekorert på en slik måte at det er praktisk talt usynlig, det får utseendet til et skap i en gitt stil.

Det skjer omvendt. Du har et hvitt kjøkken, for eksempel høyteknologisk stil. Og ofte viser det seg at en veldig god løsning er å markere kjøleskapet med et lyspunkt som står i kontrast til resten av miljøet.

La oss se nærmere på noen av de "sterke" ideene. Kanskje du vil adoptere noe.

Decoupage kjøleskap "Telefonkiosk"

Dette er en veldig kul design. Kjøleskapet ser ut som en klassisk, rød telefonboks, som det er så mange av på gatene i London. Men for sin utførelse kan du ikke gjøre med servietter alene. Her trenger du maling og et ganske høyt ferdighetsnivå.

Sett først en tegning på kjøleskapet slik at du vet nøyaktig hvordan og hvor du skal lime delene. Vinduene i boden må dekoreres med trerammer for å gi komposisjonen et volum og et naturlig utseende. Noen detaljer må tegnes, og ikke glemme skyggene.

Slike kjøleskap ser bra ut på nesten ethvert kjøkken, bortsett fra det åpenbare "Country" og den beryktede "Provence". Der vil de være helt upassende, siden dette er en strengere stil.

Decoupage kjøleskap "Antikk garderobe"

Men dette, åpenbart, for "Provence" og andre som ham. Garderoben kan avbildes absolutt hva du vil, det er ikke nødvendig å prøve å få den til å passe til hovedmøblene. Videre er det til og med uønsket, siden det fremdeles vil være annerledes, og utsikten vil komme grovt ut.

Det er bedre hvis du lager en helt annen garderobe, ganske enkelt, i en gitt stil. Og ja, dette er heller ikke et nivå for en nybegynner. Og her trenger du også maling, craquelures, effekten av aldring og så videre, så videre ...

Decoupage kjøleskap "Patchwork"

En veldig interessant idé. Patchwork er, som du vet, et klassisk lappeteppe. Alle kan gjøre et slikt design, absolutt.

Det er servietter med ferdige lappemønstre, dessuten med effekten av søm med tråder. Det er enkle, enkle servietter som du kan velge etter eget ønske og "sy" klaffene selv. I dette tilfellet må divisjonene males over, etterligner en maskinlinje.

Men vi gjør oppmerksom på at dette er en fengende og lys design. Han vil "leke" hvis ikke selve kjøkkenet er lyst. Hvis veggene dine er malt, eller møbler i forskjellige farger, er det bedre å gi opp denne ideen.

Decoupage av kjøleskapet "Front door"

Også en flott løsning. Forresten, decoupage kan gjøres ikke bare med servietter, men også med fototapet, for eksempel. Og bare, det er mange motiver for en slik plan.

Decoupage kjøleskap "Flowers" og "Druer"

I dette tilfellet er det ganske enkelt. Finn de perfekte alternativene for blomster eller druer og lim. Men ikke glem at du trenger å male grenene med maling. Hvis dette ikke er gjort, vil utsikten bli sparsom.

Decoupage kjøleskap "Peas"

Et morsomt design, men en ganske dristig beslutning. Kjøleskapet ser ut som et stykke bomullsduk. Beskjeden og veldig søt.

Du kan velge absolutt alle farger, men prikkene skal være solide og ikke veldig store, ellers vil ikke stoffets effekt fungere.

Andre måter å dekorere kjøleskapet på

Det er mange alternativer. Dekor med tapet, fotografier, vanlige magneter, airbrushing, vinylklistremerker, monokromatisk maleri ...

Forresten, du kan ikke kjøpe kjøleskapsmagneter, men gjør deg selv med samme decoupage-teknikk. Hvis du aldri har prøvd å dekorere noe, kan du prøve det på en magnet.

Dette er generelt alt vi ønsket å fortelle deg om decoupage av kjøleskapet med egne hender. Vi er sikre på at du vil lykkes!

Se også:

10007 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner