hjem Omsorg Store hvitevarer Hvordan rengjør jeg kjøleskapet riktig og hvilke rengjøringsmidler kan jeg bruke?

Hvordan rengjør jeg kjøleskapet riktig og hvilke rengjøringsmidler kan jeg bruke?

Hvordan vaske kjøleskapet riktigFor å rengjøre kjøleskapet riktig, må du vite hvordan du gjør det riktig. Dette er et must og regelmessig behandling for å bli kvitt ubehagelig lukt og skadelige bakterier. La oss detaljert vurdere midlene som vil hjelpe deg med å vaske raskt alle delene av kjøleskapet - plast, metall og glass. Vi vil fortelle deg hvordan og med hva du skal rengjøre innsiden av kjøleskapet fra gulhet, fjerne klistremerker fra det, feste matpartikler, bli kvitt fett og ubehagelig lukt.

 

Regelmessig rengjøring

For å opprettholde renslighet må du følge disse daglige reglene:

  • du kan ikke plassere skitne retter i hyllene;
  • sørg for å tørke av gjenværende fett og vann som har kommet inn;
  • ikke ha bortskjemt mat i den

Gjør det rette hvis du tørker av hyllene når de blir skitne. For å holde utsiden ren, er det tilstrekkelig å vaske det ukentlig med såpevann. Faktisk, fra hyppig berøring med hendene, blir kjøleskapet raskt skittent.

Regelmessig rengjøring av kjøleskapet er en garanti for renslighet

For å rengjøre innsiden av kjøleskapet trenger du tålmodighet, lyst og spesialverktøy. Såpevann vil ikke fungere her. Det kan forårsake en ubehagelig lukt.

Nytt utstyr må vaskes og ventileres grundig før det slås på for å fjerne fabrikkens lukt og støv.

Å ta vare på kjøleskapet krever en viss dyktighet og overholdelse av reglene. Samtidig er det viktig å vite hvordan du skal vaske kjøleskapet, og med hvilke midler du kan takle ubehagelig lukt og skadelige bakterier. Denne prosedyren er enkel og krever regelmessig ytelse av høy kvalitet.

Se også:

Stadier med generell rengjøring av kjøleskapet

Å rengjøre kjøleskapet regelmessig er en enkel prosedyre. La oss vurdere i detalj hvordan du vasker det under en generell rengjøring. Det er viktig å følge rekkefølgen av handlinger riktig.

  1. Deaktiver først og helt avrim kjøleskapet... Denne prosedyren utføres minst en gang i løpet av flere måneder.
  2. Så bør du ta ut alle produktene og plassere dem på et kjølig sted. Du kan bruke en beholder med lav varmeledningsevne og plassere mat i den. Alt dette vil bidra til å bevare ferskhet og kvalitet på produktene under den generelle rengjøringen i kjøleskapet. Når du planlegger rengjøringen, bør du ikke fylle på forgjengelig mat, slik at du ikke trenger å lete etter et midlertidig sted å oppbevare den.
  3. Fjern alle glass- og plasthyller, underlag og beholdere og la dem varme opp til romtemperatur. Etter vask med varmt vann og sørg for å tørke.
  4. Hvordan og hva skal jeg vaske inne? Her er det viktig å velge et middel som du kvalitativt kan rengjøre utstyret fra restene av fett, mat og smuss. Brus oppløst i varmt vann vil hjelpe til med dette.
  5. Når du rengjør, må du tørke ned alle kroker og kroker, fordypninger og dørpakninger for å fjerne all mat og fettrester og derved forhindre vekst av bakterier.
  6. Fortsett å vaske utsiden av kjøleskapet. Fjern fingeravtrykk, klistremerker og sprut mens du lager mat. Det vil være riktig å rengjøre utsiden av bakveggen i kjøleskapet med en støvsuger eller en spesiell børste.
  7. Det endelige arbeidet vil være å tørke av hele overflaten med en svamp dyppet i rent vann. Tørk deretter alt tørt med serviett eller klut. Sørg for å sørge for kvaliteten på arbeidet som utføres. Hvis det forblir en ubehagelig lukt, bruk en sitronkile. Sørg for å la den ligge i luften i flere timer.

Alle disse grunnleggende reglene vil hjelpe deg med å utføre vårrengjøring av utstyr av høy kvalitet. Denne prosedyren vil ta omtrent en time å fullføre. Men alt avhenger av størrelsen på kjøleutstyret og graden av forsømmelse. Avrimingstiden blir ikke tatt i betraktning, siden denne figuren er forskjellig for forskjellige modeller.

Hvilke rengjøringsprodukter kan jeg bruke?

Vask med produkter som inneholder slipende materialer anbefales ikke. For å rengjøre innsiden må du ikke bruke vaskemiddelgeler og væsker med en sterk spesifikk lukt som inneholder dufter. Tett tilsmusset område, først er det bedre å suge godt, og fjern det deretter med en myk svamp eller klut.

Til kvitt lukten i kjøleskapet, kan du legge litt eddik til varmt vann, som vil rengjøre og desinfisere overflater godt. Denne metoden er greit hvis du vasker et nytt kjøleskap.

En natronløsning vil bidra til å håndtere smuss og lukt. Det er nok å tilsette en spiseskje natron i en liter varmt vann og røre godt.

Ikke bruk vaskemidler for å fjerne fett. Det er vanskelig å fjerne det helt fra overflaten på enheten, noe som betyr at det kan komme på maten. Det er forbudt å bruke blekemiddel eller etsende stoffer som kan skade plast- og gummideler.

Det er nok å skylle kjøleskapets tetninger med rent rent vann. Til fjerne mugg fra kjøleskapet og pallen, bruk hvithet, og fortynn den i forholdet 1:10.

Nå vet du hvordan og hva du skal rengjøre innsiden av kjøleskapet. Ved å følge disse enkle reglene holder du kjøleskapet rent og øker intervallene mellom generell rengjøring av kjøleskapet.

Se også:

5252 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner