hjem Omsorg Innebygde apparater Hvordan du rengjør kjøkkenhetten uten problemer: tips og triks

Hvordan du rengjør kjøkkenhetten uten problemer: tips og triks

I denne artikkelen vil vi dele med deg de mest populære metodene for å rengjøre hetten på kjøkkenet ved hjelp av billige og rimelige verktøy som raskt vil oppnå ønsket effekt hjemme og uten ekstra anstrengelse. Soda, eddik og sitron er sikkert å finne i hvert kjøkken hjemme.

Klargjør hetten for rengjøring

Den første tingen å gjøre er demonter hettenfor å rengjøre den for sot, fett og smuss. For å gjøre dette, følg disse trinnene:

 1. Slå av hetten.
 2. Fjern risten rett over gasskomfyren, bak som hettefilterene er plassert, og legg den deretter i en såpevæske.
 3. Demonter og rengjør røret som fører til kanalen.
 4. Rengjør ytre og indre overflater på hetten.
 5. Vaskfiltre, hettenett.
 6. Tørk alle de vasket delene, og sett deretter sammen hele enheten i omvendt rekkefølge.

Folkemedisiner mot fettforekomster

Det er mange måter å rengjøre hetten på kjøkkenet. Ved å bruke ovennevnte anbefalinger kan du unngå behovet for å kjøpe dyre rengjøringsmidler og raskt fjerne fett fra hette delene uten unødvendige kostnader ved hjelp av improviserte midler.

 • Den enkleste måten er å suge alle avtakbare deler av enheten (mesh, filter, rist) i en løsning av såpe eller oppvaskmiddel. Når du tilbereder løsningen, bør du bruke et vaskemiddel og vann i forholdet 1 til 4. Etter en stund må delene blandes med kokende vann og vaskes med en svamp, deretter tørkes og installer i hetten på plass.
 • Rengjøring med brus. Ved kraftig forurensning av masken og filteret er det mulig å rengjøre dem ved å koke i en brusoppløsning. For å gjøre dette, ta en stor beholder der du kan plassere hele delene, fyll den med vann og legg den på komfyren. Når du varmer opp vannet, bør du hele tiden helle brus i beholderen og røre hele tiden slik at det løses opp. Etter at blandingen har kokt, er det nødvendig å plassere et maske og filtre i det, og deretter koke i omtrent en halv time. Dette fjerner effektivt jevnt fett fra delene.
 • Rengjøring med vaskesåpe. Vanlig vaskesåpe vil gjøre det enkelt å håndtere fettete avleiringer. For å gjøre dette, gni såpen i en beholder med varmt vann og legg panserdelene der for å suge. Etter en stund er det nødvendig å fjerne filtrene og rive fra beholderen og fjerne gjenværende fett med en stiv svamp eller skrape.
 • Rengjøring av panserdelene med eddik. Et rimelig produkt som eddik vil effektivt fjerne fett fra hetten. Bruk bare ufortynnet eddik for å maksimere rengjøringseffekten. Hansker bør brukes når du håndterer eddik for å unngå hudirritasjon. Påfør eddik på avtakbare deler og la stå i 15-20 minutter for å oppløse smuss. Vask deretter gjenværende smuss med en svamp og skyll grillen og filtrene grundig med rennende vann.
 • Bruk sitronsyre til rengjøring.I tillegg til eddiksyre, vil sitronsyre perfekt takle oppgaven med å vaske hetten; sitronsaft er også egnet. Som med eddik, bør ikke produktet fortynnes for å redusere effektiviteten. Sitronsyre eller presset sitronsaft må påføres på de fjernede delene av hetten, vent til fettet er oppløst, og tørk av med en svamp og skyll med vann. Hvis det ikke var mulig å fjerne alt smuss første gang, må manipulasjonen gjentas flere ganger.

Se også:

Rengjøring av hetten

I tillegg til behovet for å rengjøre "innsiden" av kjøkkenhetten hjemme, er det også viktig å rengjøre den ytre kappen på enheten. Støv og fett som er avsatt på overflaten, henger sammen og tørker ut. Nye lag med fett og støv legger seg på denne skorpen, og som et resultat kan det være vanskelig å vaske den ytre overflaten av hetten. Derfor må enhetsdekselet rengjøres regelmessig.

Det vil ikke være vanskelig å vaske den ytre overflaten når du følger enkle anbefalinger. Ta først et fettoppløsende middel (f.eks. Oppvaskmiddel), legg på overflaten og la det stå en stund. Bruk deretter en svamp til å rengjøre hetten på enheten. I tilfelle små spor av smuss gjenstår, kan du prøve å fjerne dem med en spesiell plastskrape. Det er uakseptabelt å bruke metall i dette tilfellet: det kan klø overflaten.

Rengjøring av hetten

Du kan også prøve å fjerne sta skitt med sitron: for å gjøre dette, kutt frukten i to og prosess den sta skitten i to. Eksponering for sitronsyre vil tillate deg å takle selv hardnakket smuss, men husk at det er uakseptabelt å fortynne sitronsaft: dette vil redusere syreeksponeringens intensitet.

Hvor ofte skal kjøkkenhetten rengjøres?

Hvor ofte hetten skal rengjøres avhenger av intensiteten på tilberedningen og følgelig driftstiden til enheten. Tiden som vertinnen disponerer spiller en viktig rolle: Hvis du ønsker det, kan du vaske hetten ganske ofte, men det er ikke behov for daglig rengjøring, til tross for regelmessig bruk av denne enheten.

Generell rengjøring av lokaler og rengjøring av kjøkkenhette anbefales å gjøres minst en gang i kvartalet. Alle komponenter i hetten skal vaskes, inkludert røret som fører til luftkanalen. Du må være spesielt oppmerksom på å holde grillen på avtrekksvask ren: det beste alternativet er å vaske denne avtakbare delen minst en gang i måneden.

Hvor ofte skal du rengjøre hetten på kjøkkenet?

Noen moderne hetter er utstyrt med engangsavtagbare filtre: disse delene kan ganske enkelt erstattes med nye etter at de gamle blir skitne. I de fleste av de gamle modifikasjonene er denne muligheten ikke gitt, og det er derfor en uunngåelig nødvendighet å vaske risten. Et utmerket alternativ ville være å vaske rutenettet i oppvaskmaskinen regelmessig: dette vil spare tid og energi og gi ønsket resultat.

Se også:

66496 3

3 tanker om “Slik rengjør du kjøkkenhetten uten problemer: tips og triks”

 1. Olya:

  Jeg kan ikke rengjøre hetten ordentlig, og jeg kan ikke rengjøre ovnen ((

  1. amaksil1:

   Hei Olya! Be en av mennene ta av hetten, og ved å bruke rådene våre kan du enkelt rengjøre den. Du kan også lese artikkelen på nettstedet vårt, hvordan du rengjør ovnen fra gamle fett- og karbonavleiringer.

 2. Elena:

  I dag kokte jeg den med natron og husholdningssåpe på risten. Det er veldig praktisk å gjøre dette i et stekeplate fra ovnen og skyll deretter med en karcher. Som ny)

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner