hjem Reparasjoner Små husholdningsapparater DIY matprosessorreparasjon

DIY matprosessorreparasjon

I dag har Bosch matprosessor og mange andre produsenter blitt nesten uunnværlige enheter på kjøkkenet. Det er forskjellige modifikasjoner av disse enhetene som lar deg utføre forskjellige oppgaver, og du vil ikke gjøre noen spesiell innsats. For noen husmødre har de blitt veldig viktige, og enhver sammenbrudd i systemet blir et alvorlig problem. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om enheten og hvordan du reparerer matprosessorer med egne hender.

Matprosessorenhet

Matprosessorenhet

Enheten består av separate elementer i mekanismen, de mest grunnleggende elementene er som følger:

 • Elektrisk motor;
 • mottaker av behandlingen produkter;
 • kamera for bearbeiding av ingredienser;
 • sett med dyser og kniver;
 • hovedkontrollpanelet til skurtreskeren;
 • elektriske ledninger som forbinder hovedelementene.

Karosserimaterialet for skurtreskere er vanligvis laget av plast. Imidlertid er alle andre deler, som tilbehør, kniver og andre elementer laget av rustfritt stål, da det er holdbart, og det er de indre delene av enheten som er mest stresset.

Se også - 5 beste matprosessor med kvern i henhold til kundeanmeldelser

Hovedårsakene til problemer

Hovedårsakene til problemer

Kombinatene er delt inn i flere typer:

 • mini;
 • kompakt;
 • multifunksjonell.

Den siste typen skurtresker er de der det for eksempel er en kombinasjon av kjøttkvern og en saftpresser. Til tross for deres forskjellige funksjoner har de alle det samme driftsprinsippet.

Etter at produktene er lastet inn i arbeidskammeret til skurtreskeren, bringes de til ønsket tilstand i henhold til det gitte programmet. Prosesser kan endres ved å erstatte dyser med dem og gi enheten de nødvendige kommandoene. Tilbehøret drives av en elektrisk motor. Det er lett nok å forstå at matprosessoren din trenger øyeblikkelig oppmerksomhet:

 • nye lydeffekter som enheten ikke tidligere har produsert, for eksempel - knirker, banker, skrangler og andre som dem;
 • du føler at en ubehagelig lukt av brennende ledninger kommer fra bilen;
 • sprekker og flis har dannet seg på dysene;
 • enheten begynner å jobbe i ujevnt tempo, eller den fungerer i feil modus i henhold til et gitt program;
 • enheten vil ikke aktivere og begynne å jobbe.

Når det gjelder dreiemomentoverføringsdelen, bruker noen skurtreskere en belteoverføring for å overføre dreiemoment til de viktigste arbeidslegemene. Når enheten begynner å fungere dårlig, er det mulig at det er på tide å bytte ut det utslitte beltet. Det er også en nøkkeloverføring av dreiemomentkrefter, i dette tilfellet kan nøkkelen slites ut, noe som også vil føre til at skurtreskeren ikke fungerer.

Det er mange muligheter for funksjonsfeil på skurtreskere, kanskje noen av dens interne elementer kan mislykkes. I tilfelle feil på en del, kan hele mekanismen gå i stykker. Dessuten er ikke elver tilfeller der det oppstår problemer i ledningene til selve enheten, når det oppstår kortslutning.

Høstemaskin defekt - hva skal jeg gjøre?

Innhøsteren er feil - hva du skal gjøre

Før eller siden vil eiere måtte gjøre det uavhengig reparere matprosessoren. Før du demonterer matprosessoren, må du forsikre deg om at den fortsatt er under garanti etter kjøpet. Hvis det er en, er det best å ta enheten til et servicesenter slik at de gir den nødvendige servicen og returnerer skurtreskeren til arbeidskapasiteten.

Men som det skjer i de fleste tilfeller, oppstår sammenbrudd etter utløpet av garantiperioden, her er det allerede verdt å prøve å demontere og lage matprosessorreparasjon Bosch, før du går og tar det inn for reparasjon, hvor du blir belastet med mye penger for reparasjoner.

Det første trinnet er å demontere matprosessoren, men husk godt hva som ble fjernet og skrudd ut fra hvor, siden du må montere enheten tilbake. Alle handlinger koker ned til følgende:

 • slå av enheten fra strømnettet og demonter alle flyttbare deler;
 • Fjern selve skurtreskeren og sørg for at beltet og drivhjulene er integrerte;
 • Fjern de ovennevnte elementene, og ta ut motoren. Inspiser den for integritet og ytelse;
 • Fjern beskyttelsesdekselet fra girkassen og sjekk drivakselen for tegn på feil.

I tilfelle du har en annen modell, kan du enkelt finne videoer og detaljerte instruksjoner på Internett.

Når du skal kjøpe en erstatning for en del, må du ta de originale, siden tredjeparter rett og slett ikke vil være i stand til å stå trygt i sporet. Du kan kjøpe slike varer på spesielle servicesentre, eller bestille dem online.

Tips om hvordan du kan forlenge skurtreskerens levetid

 1. Det er best å behandle småskårne matvarer, og unngå frosne grønnsaker, kjøtt og andre gjenstander. Det anbefales heller ikke å knuse faste ingredienser;
 2. Så snart du føler en ubehagelig lukt fra skurtreskeren, må du straks slå den av for å unngå kortslutning og forhindre sammenbrudd.
 3. Etter at du er ferdig med arbeidet, er det nødvendig å skylle elementene i skurtreskeren som deltok i behandlingen av produktene grundig. Tørk alle delene grundig før de brukes på nytt;
 4. Under ingen omstendigheter bruker vedlegg som har mangler, dette kan skade selve skurtreskeren;
 5. Etter at garantiperioden er utløpt, er det best å utføre forebyggende vedlikehold på skurtreskeren regelmessig (minst en eller to ganger i året). Demonter den og smør de nødvendige komponentene i mekanismen, samt bytt ut de slitte delene på enheten på forhånd, hvis de blir funnet under demontering, for å unngå funksjonsfeil i fremtiden.

Konklusjon

Vi har fortalt deg de viktigste måtene å lage reparasjon av matprosessorer, og hvordan du best kan unngå ubehagelige situasjoner ved sammenbrudd av denne enheten. I tilfelle vanskeligheter anbefales det å kontakte håndverkere som vil finne feilen og utføre reparasjoner av høy kvalitet.

16116 2

2 tanker om “DIY food processor repair”

 1. Alexander:

  Hallo. Artikkelen er veldig nyttig. Hva med de gamle skurtreskere? For eksempel hvordan demontere og fjerne dekselet fra Yugdon MK 112 skurtreskeren. Det har jobbet i 10 år og har aldri smurt det. Og så kom jeg inn på det, men saken kan ikke fjernes.Selv om alle festeskruer er skrudd ut. Takk på forhånd for konsultasjonen

  1. amaksil1:

   Det er ingen demonteringsinstruksjoner for din modell. Enten har du veldig tette festespor, eller et eller annet sted skjulte skruer som du ennå ikke har funnet.

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner