hjem Reparasjoner Små husholdningsapparater Hvordan reparere en hårføner med egne hender

Hvordan reparere en hårføner med egne hender

En hårføner, som ethvert husholdningsapparat, har en tendens til å forverres, i denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du lager DIY hårføner reparasjon, uten å bære den til tjenesten, der de vil ta mye penger fra deg.

Hårføner design

Hårføner design

Før jeg forteller deg hvordan du skal gjøre reparasjon av hårføner, vil vi beskrive konstruksjonen. Moderne hårføner fra Rowenta (Roventa) og andre produsenter, består av følgende elementer:

  • Elektrisk motor;
  • fan;
  • spiral (varmeelement);
  • kontrollpanel (hastighetsbrytere og brytere);
  • kabel for tilkobling til nettverket gjennom kontakten.

Som du kan se fra ovennevnte liste over elementer, har enheten en veldig enkel design, slik at du kan demontere enheten din selv og lage reparasjoner hårføner gjør det selv vil ikke være vanskelig.

Fra verktøysettet vil følgende ting være til nytte - et multimeter, en flat skrutrekker (avhengig av design) og et lite loddejern.

Se også - Vurdering av de beste modellene av hårføner for hjemmebruk

Årsaker til funksjonsfeil og muligheter for eliminering

DIY reparasjon av hårføner - årsaker til funksjonsfeil

Siden designet er veldig enkelt, er det veldig få grunner til sammenbrudd, i utgangspunktet er de som følger:

Kabelproblemer

Det er ingen strømforsyning og hårføner starter ikke - i dette tilfellet må du først og fremst sørge for at kabelen er intakt og at det er strøm i stikkontakten, for dette trenger du et multimeter, i ekstreme tilfeller vil en vanlig indikator skrutrekker hjelpe.

Hvis det er strøm, men hårføner ikke starter, er det nødvendig å foreta en fullstendig inspeksjon av kabelen, kanskje du knuste den et sted, eller kutte den. Områdene som er mest sårbare er stedet der kabelen kommer inn i saken, og stedet der den kobles til støpselet. Hvis alt er i orden med kabelen, må du demontere enhetsvesken. Så snart du demonterer det, sjekk tilkoblingspunktene til kabelen med de indre elementene, det hender ofte at ledningen rett og slett falt av motoren, og så vil hele reparasjonen bli redusert til en liten tetning.

Hva om alle kontaktene er i orden og hårføner fortsatt ikke vil starte? Ved hjelp av modellens elektriske krets er det nødvendig å kontrollere elementene for tegn på brukervennlighet - sikringer, en hastighets- og modusbryter, en på- og av-knapp. Det er situasjoner når sikringen går, og på grunn av dette kan det hende at hårføner ikke starter. I dette tilfellet vil utskifting av elementet hjelpe, bare velg den rette, egenskapene skal være identiske, eller ikke mindre enn de som var.

Det skjer også omvendt, etter at du har slått på hårføner ikke vil slå av, er det bare et problem med bryteren. Når på / av-knappen ikke fungerer. Det er nødvendig å demontere hårføner og rengjøre kontaktfeltene til elementet eller bytte ut det i tilfelle ødeleggelse.

Vifteproblemer

Viften snurrer ikke eller setter fart sakte - i alle fall må du demontere hårføner for å komme til viften. Først og fremst må du sjekke hvor rent viftehjulene er, noen ganger kan det ikke spinne ut på grunn av håret som er viklet rundt det.Demonter selve viften og utfør en større rengjøring, siden det er modeller der det er installert filtre i dette elementet, som også må rengjøres.

Hvis disse tiltakene ikke hjalp, vil bare en fullstendig erstatning hjelpe, siden det ofte er umulig å reparere det alene.

Feil på motoren

Under drift kommer lukten av brennende ledninger fra hårføner, eller gnister glir i området til den elektriske motoren - kanskje den mest ubehagelige feilen for de som produserer reparasjon av hårføner uavhengig hjemme. Før du fortsetter reparasjonen, må du bruke en tester for å fastslå at feilen er forbundet med motoren. Du kan glemme selvreparasjon, selvfølgelig, hvis du forstår disse problemene, kan du prøve. Det er imidlertid best å erstatte dette elementet, eller ta det med til et verksted.

Varmeelementproblemer

Kald luft kommer ut av hårføner i stedet for varm luft - hele problemet er skjult i varmespiralen, som mest sannsynlig brant ut og sluttet å virke. I dette tilfellet reparasjon av hårføner skjer som følger - vi demonterer hårfønerens vifte og kommer til spiralen og inspiserer den. Du kan prøve å reparere dette elementet, men dette vil ikke hjelpe mye, siden enheten slutter å fungere igjen etter et par måneder. Det er best å kjøpe en ny hårføner for å unngå permanente sammenbrudd i dette strukturelle elementet.

Vi fortalte deg av hvilke grunner hårføner kanskje ikke fungerer, og hvordan du kan produsere dem DIY hårføner reparasjon... Hvis du ikke er trygg på dine evner, kan du ta enheten til en teknisk tjeneste, der du garantert vil eliminere alle problemer.

Se også:

11960 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner