hjem Reparasjoner Små husholdningsapparater DIY blenderreparasjon: fikse sammenbrudd

DIY blenderreparasjon: fikse sammenbrudd

Blanderen er en motor med et spesielt feste på akselen. Dette er en ganske enkel enhet. For å begynne å jobbe er en bolle med kniv festet til motorakselen. Dette gjør det mulig å deaktivere motorblokkering. Etter blenderen kan du jobbe i puls eller normal modus ved å trykke på av / på-knappen. Husholdningsapparatet er utstyrt med en rotasjonshastighetsregulator, ledning, støpsel. En sikring kan også være inkludert.

Er du sikker på at du kan håndtere en DIY blender fix? I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du demonterer en blender og hvordan du blir en nær profesjonell blenderreparasjonsmester. Som de fleste enheter er blenderen lett nok til å demontere, det viktigste er at det ikke er noen unødvendige deler igjen under montering.

TOPP 20 beste blandere med Aliexpress

Typer blandere

I dag er det tre typer blender tilgjengelig:

 1. Stillestående
 2. Nedsenkbar
 3. Som et alternativ i en kjøkkenmaskin.

I alle slags blandere er hovedkomponenten en elektrisk motor. Men prinsippene for bruk av husholdningsapparater er noe forskjellige. Stasjonære miksere er nesten identiske med matprosessorer. De består av to hovedkomponenter: en elektrisk motor og kokekar med en kniv plassert i den.

Se også - Hvordan bruke en blender riktig

Prinsippet om den stasjonære blenderen

La oss se på enheten og hvordan mikseren fungerer. Mat legges i blandeskålen. Enheten slås på og kniven begynner å rotere veldig raskt. Knivens form er designet for å få produktene til å bevege seg i en lukket bane. Enhetens kniv er plassert i bunnen av bollen og passer sammen med motorrotoren. Høy hastighet og riktig form gjør at du raskt kan male maten. Blandebladet er formet som en propell. Dette gjør at han kan hente inn produkter for skjæring, og samtidig kaste den allerede knuste massen på veggene i bollen.

Blenderskålen har en spesiell form som tillater bevegelse rundt de bearbeidede produktene. Veggene utvides mot toppen. I denne forbindelse begynner den resulterende massen å fylle veggene, og frigjør midten av formen for produkter som ikke er kuttet ennå. Så snart antallet bearbeidede produkter på veggen når en kritisk vekt, faller de tilbake på kniven og ytterligere hakking finner sted. I praksis skjer alt dette i løpet av øyeblikk.

Vi har beskrevet prosessen som kan observeres med kvalitetsutstyr. Billigere modeller takler kanskje ikke oppgaven. Mangel på kraft tillater ikke å skape en kontinuerlig strøm av bearbeidede produkter, og kniven begynner å kutte luften. Hvis du bestemmer deg for å hogge kålen, tilsett litt vann. Dette vil hjelpe knivene til å håndtere denne grønnsaken.

Reparasjons-stasjonær blender

Hvis blenderen ikke takler å hugge mat, betyr ikke dette at den er ødelagt, den kan rett og slett ikke ha nok kraft. Tilsett deretter litt væske å drikke, og prøv å starte blenderen igjen. Hvis dette ikke hjelper, bør du kanskje gjøre reparasjonen selv:

 1. skjerp eller skift ut kniven;
 2. teste hastighetsbryteren;
 3. sørg for at motoren fungerer som den skal;
 4. sjekk hvordan bollen kobles til kniven.

Hvis du bestemmer deg for å reparere blenderen med egne hender uten å involvere fagfolk, bør du starte med å sjekke hastighetsregulatoren. Det er enkelt. Det er nødvendig å trykke forskjellige hastigheter og bestemme etter øre om rotorens hastighet endres. Hvis hastigheten endres, fungerer regulatoren, og det er verdt å sjekke blandekniven.

Råd:

Les også: DIY jernreparasjon

Skifte ut blandebladet

Dessverre kan ikke alle slipe en slik kniv hjemme. Derfor er det ikke verdt å eksperimentere; det er bedre å kjøpe et nytt skjæreverktøy til en blender. I butikken kan du støte på følgende utvikling av hendelser:

 • Du har kjøpt en ny blenderkniv. I dette tilfellet er det nødvendig å fjerne den gamle og sette en ny kniv på plass. Du kan demontere blenderen med egne hender, for dette kobler vi blenderen fra nettverket, fjerner bollen fra den. Vi tar et rent håndkle for ikke å skade oss selv på en skarp kant og begynner å skru ut kniven fra motorspindelen. Den gjengede forbindelsen her er ikke standard, men venstre, så vi skrur den ut i motsatt retning. Noen ganger er kniven forbundet med muttere. I dette tilfellet kommer skiftenøkler og tang til din hjelp.
 • Det er modeller der du må demontere blandeskålen for å skifte kniven. Dette er ikke noe problem, men husk å bytte oljetetning her.
 • Og til slutt, det mest upraktiske alternativet når bollen ikke kan demonteres. I dette tilfellet må du kjøpe hele blokken: en bolle og en kniv.

skifte-blenderen-kniven-deg selv

Reparasjon av hastighetsregulator

Svikt i hastighetsregulatoren på en stavmikser er en av de vanligste. I så fall risikerer mikseren å bli demontert. Det er bare mulig å kontrollere enhetens brukbarhet i et verksted der det er nødvendig utstyr. Hvis du har den nødvendige kunnskapen innen elektroteknikk, kan du uavhengig "ringe" denne delen. Du vil kunne avgjøre om problemet er her. Regulatoren utleveres fra blanderen og kontrolleres i alle posisjoner. For normal drift er regulatorens kontakter normalt lukket i hver posisjon.

Men før du demonterer et husholdningsapparat, er det verdt å lytte til om knivens rotasjonshastighet endres når du bytter hastighet.

Det skal huskes at blenderen ikke kan slås på i de fleste modeller hvis bollen ikke er koblet til den. Dette alternativet er klassisk, for siden blenderen har oppfinneren lagt vekt på at utstyret ikke vil slå på hvis bollen ikke er installert.

Råd:

Les også: Mikrobølgeovnen varmes ikke opp, men fungerer - hva skal jeg gjøre?

TOPP 20 beste blandere med Aliexpress

Blanderen har stoppet og kniven snurrer ikke

Du bestemte deg for å male kjøttdeig, og blenderen slår ganske enkelt ikke på! Ikke få panikk med en gang! Dette problemet kan løses enda enklere enn om enheten fungerte, men gjorde alt dårlig.

Trykk først på knappen og lytt. Er det et stille hum? Så motoren går, men den kan ikke snu kniven. Koble fra bollen og med fingrene eller en liten skrutrekker klemmer du på knappen som blokkerer blandingen. Hvis alt begynner å virke, er feilen identifisert.

Hvis enheten ikke starter selv med låsen deaktivert, er saken i motoren, eller rettere sagt i viklingene. En eller to av dem brant ned. I dette tilfellet må motoren skiftes ut. Klarer du å kjøpe den til en fornuftig pris, så har du hell. Men oftere enn ikke er kostnadene sammenlignbare med kostnadene for en ny, ikke dyr enhet, derfor er det ikke økonomisk forsvarlig å reparere en slik blender. Det er lettere å kjøpe en ny!

Råd:

Les også: DIY symaskin reparasjon

Defekt-blender-motor

Hvis du ikke hører motorens drift når du trykker på knappen, må du undersøke strømforsyningskretsen for å utføre reparasjoner:

 • Forsikre deg først om at stikkontakten fungerer. For å gjøre dette, ta husholdningsapparater som fungerer sikkert og koble det til det testede stikkontakten.Hvis det fungerer, fungerer stikkontakten, og du bør fortsette å sjekke.
 • Det andre trinnet er den elektriske ledningen. Praksis viser at det ofte er flosset, eller bryter av fra innsiden. Vi demonterer blenderkroppen. I moderne husholdningsapparater er produsentene veldig glad i å bruke spesielle skruer, så det er nødvendig å fylle på forskjellige hoder og dyser før demontering. Du kan ikke gjøre med en stjerneskrutrekker og en stjerneskrutrekker. Ledningen inne i blenderen er festet til en spesiell blokk med skruer eller lodding. Ved hjelp av et voltmeter sjekker vi ledningen for integritet. Motstanden skal være nesten null. Hvis det ikke er noe voltmeter, men tar en ny ledning, bytter du ut den gamle og kobler den til. Dette vil identifisere sammenbruddet.
 • Hvis det er en sikring i blenderkretsen, bør den også testes. Fjern den fra kontakten. Hvis det mislykkes, vil tråden i kroppen brytes. Det er ikke verdt å reparere sikringen ved å lage en "bug". Vanligvis koster slike deler i butikken en krone, og hjemmelagde produkter kan føre til brann. På sikringshuset vil det være alle dets tekniske parametere, skriv dem ned, eller rettere ta med deg selve delen til butikken. Selgeren vil hjelpe deg med å finne en lignende. Forresten, kontaktene til sikringsstikkontakten er et veldig praktisk sted å kontrollere tilstedeværelsen av spenning i nettverket.
 • Du tok på deg en sikring, og når du koblet til blenderen, brant den umiddelbart ut igjen! Dette indikerer at det er kortslutning inne i blenderen. Problemet er enten i motoren eller i kontrollenheten. Vi kobler individuelle enheter til det elektriske nettverket og observerer resultatet. Her er det verdt å sette en "bug", fordi en stor strøm kan passere gjennom den. Vi kobler til amperemeteret og sjekker spenningen. I dette tilfellet er det verdt å gjøre alt raskt slik at overbelastningsvernet ikke fungerer i huset ditt. Vi erstatter den viste verdien i kraftberegningsformelen og vurderer denne verdien. Hvis den betydelig overstiger den nominelle verdien, er kilden til problemet funnet.
 • Hvis du etter alle disse trinnene forstår at alt er i orden med strømforsyningen, må du inspisere kretskortene. Kondensatorer svikter ofte. Visuelt kan dette bestemmes av hevelsen. Hvis motstanden brenner ut, blir den svart. Koblingssporene på brettet må ikke ha brudd eller delaminering. Hvis du finner noe lignende, fungerer ikke enheten på grunn av feilen til den elektroniske enheten. Hvis motoren har kortslutning, kan enheten knapt repareres. Den må byttes ut med en ny.

Hvis du bestemmer deg for å fikse blenderen selv, her er arbeidsordren. Hvis enheten mislykkes i garantiperioden, må servicesenteret reparere den gratis. Det er bedre å ikke demontere dyre blendermodeller og prøve å fikse det selv, men du må kontakte et spesialverksted. I dag kan kostnadene for en dyr blender betraktes som 3000-3500 rubler.

56317 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner