hjem Reparasjoner Små husholdningsapparater Hvorfor summet støvsugeren høyt når du jobbet

Hvorfor summet støvsugeren høyt når du jobbet

Moderne krav til husholdningsapparater stiller ganske strenge krav til tillatt støynivå. Derfor, hvis støynivået til en fungerende støvsuger har blitt mye høyere, bør dette være et signal om at det krever ekstra oppmerksomhet.

Den største støykilden til en støvsuger er motoren. En økning i volumet på en motor som kjører, indikerer at den kjører med økt effekt. Langvarig drift i denne modusen fører til overoppheting av motoren, dette fremgår av en økning i temperaturen på luften som forlater støvsugeren. Dette kan forårsake motorfeil og påfølgende kostbare reparasjoner.

Årsaker til høyt bruk av støvsugeren

Det er flere hovedårsaker til at støvsugeren ble høy.

Overfylt støvbeholder Er en av de vanligste årsakene, spesielt for eldre modeller. Støvposen kan inneholde en viss mengde søppel og må skiftes ut med jevne mellomrom for støvposer til engangsbruk eller rengjøres (for gjenbrukbare tøyposer). Akseptabelt fyllingsnivå - rundt 80% av volumet, deretter reduseres filterkapasiteten til posen betydelig, sugeeffekten synker, og motoren begynner å fungere ved effektgrensen. I moderne modeller av støvsugere er det en spesiell lysindikator som signaliserer en overfylt støvbeholder.

Råd:

Ikke bruk engangsposen på nytt - den har lav styrke og kort levetid. Det kan rive når som helst, og alt søppel og støv vil falle ned i motorrommet, noe som kan forårsake alvorlig skade. Gjenbrukbare poser skal kunne vaskes for å forbedre luftgjennomtrengelighet.

Tette filtre - moderne støvsugere har et flertrinns luftrensingssystem, førsteklasses støvsugere med HEPA-filtre er i stand til å fange opptil 95–99% av urenheter. Filtre blir tette ved langvarig bruk, så det kreves ekstra kraft for å tillate luft å passere gjennom dem. Noen filtre (for det meste grovskum) kan vaskes, og de vil nesten fullstendig gjenopprette filtreringsevnen.

Utenlandske gjenstander - Utkastet til støvsugeren kan svekkes på grunn av støvkuler, store papirbiter eller rusk, leker og andre gjenstander som kommer inn i slangen, noe som hindrer luftstrømmen.

Teknisk funksjonsfeil - Kraftig motordrift kan skyldes lagerslitasje. Hvis filtreringssystemet ikke blir rengjort på en rettidig og fullstendig måte, kommer tørt støv inn i motorrommet og legger seg på bevegelige deler. Som et resultat øker friksjonskoeffisienten kraftig, hvis lagrene ikke smøres i tide, begynner de å virke praktisk talt "tørre", noe som fører til slitasje. Det er mye verre hvis problemet skyldes feil vikling eller komponentfeil. I dette tilfellet må du kontakte servicesenteret.

Viktig:

Hvis den nye støvsugeren begynner å virke veldig høyt når den er slått på, må du umiddelbart kontakte servicesenteret. Med stor sannsynlighet kan det hevdes at problemet er forbundet med en produksjonsfeil, slik at en slik støvsuger kan byttes.

Støvsugeren nynner sterkt: hva kan gjøres

Hvis støvsugeren begynte å nynne mye, hva kan da gjøres for ikke å ringe mesteren? For å komme i gang, kobler du bare slangen fra støvsugeren. Hvis motoren slutter å støy, er blokkeringen enten i slangen eller i børsten / dysen. Slangen kan rengjøres på egen hånd ved hjelp av kabelen som rørleggerne bruker til å rengjøre kloakken. I tillegg er det nødvendig å rengjøre børsten, på hvilke fibre ull, hår, støv og annet søppel samler seg. Alt dette fører til at luften suges dårlig inn, skyvet svekkes, det er nødvendig å øke motoreffekten.

Viktig:

Sørg for å koble fra støvsugeren før du utfører arbeid.

Hvis støvsugeren fortsetter å lage støy, må filtrene rengjøres og byttes ut. I dette tilfellet er det nødvendig å rengjøre støvet og kroppen til støvsugeren:

  • Kammeret der støvoppsamleren befinner seg, må tørkes av med en fuktig klut og rusk som er samlet der, må fjernes.
  • Rengjør alle sprekker, kanter, nisjer på støvsugerkroppen, der støv kan samle seg.
  • Undersøk hvor støvposen er festet - den må være ren, støv og sandpartikler vil forstyrre støvposens tette feste. Gjennom lekkasjer vil støv komme inn i motoren og forårsake økt lagerslitasje.
  • Tøm motorrommet ved å koble fra støvbeholderen. I dette tilfellet må kroppen vippes i forskjellige retninger, og endre sugeeffekten - dette vil kvitte seg med rusk og støv som kom inn i motorrommet.

Hvis motoren etter dette fortsetter å lage støy og ikke suger godt støv inn, må du kontakte servicesenteret.

Før du bruker støvsugeren, må du kontrollere at alle delene er på plass, at filtrene er tette og at det ikke er åpninger som støv kan trenge inn i motorrommet. I tillegg vil løse deler på grunn av vibrasjon føre til ekstra støy og kan mislykkes over tid.

26504 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner