hjem Reparasjoner Små husholdningsapparater TV-en begynte å vise dårlig - hva skal jeg gjøre?

TV-en begynte å vise dårlig - hva skal jeg gjøre?

Mange eksperter forutsa at publikum trengte seg ut av fjernsynsprogrammer og TV generelt, men dette skjedde ikke. Med utviklingen av teknologi, til og med i dag, har det ikke vært mulig å løse problemet med bildet på TV-en, og mange lurer på hvorfor og hva du skal gjøre hvis viser dårlig TV?

Faktorer som påvirker bildet

Viser dårlig på TV, hvorfor og hva du skal gjøre

  • TV-oppsettet ble gjort feil;
  • inkonsekvens av de tekniske egenskapene til enheten med det sendte signalområdet;
  • ugunstige værforhold som snø, regn eller tåke;
  • rot av kommunikasjonskanalen med andre kilder.

Se også - Hvordan endre matrisen på TV-en din selv

Gjennomføre forebyggende arbeid på TV-kanalen

Noen ganger er det tilfeller når signalet på kanalen forsvinner i en viss tid (ofte i en periode på flere timer) for å utføre en rekke tekniske manipulasjoner for å vedlikeholde utstyret. I tilfelle når andre kanaler fungerer normalt, må du vente en stund, og sendingen vil fortsette selv. I noen tilfeller, under vedlikehold, kan det vises en spesiell sprutskjerm på skjermen, som tjener til å signalisere at disse arbeidene blir utført.

Det er verdt å merke seg at bildet kan være fraværende i tilfelle skade fra kameramannen. For å sikre at det ikke er noe signal, må du kontakte naboene som er koblet til samme operatør. I tilfelle problemet med deg og naboen er den samme og ikke forsvinner i lang tid, må du kontakte operatøren via telefon eller personlig besøke kontoret for å kontrollere statusen til din personlige konto eller finne ut om eventuelle reparasjoner på linjen.

Mulige antenneproblemer

Mulige antenneproblemer

De fleste i vårt land bruker ganske gamle radiomottakere. Under dårlige værforhold, som snøstorm, regnbyge og tåke, begynner disse mottakerne å ta signalet dårlig, og du kan oppleve problemer med lyd og bilde. For å nøytralisere disse faktorene, trenger du bare å installere antennen kraftigere.

I tillegg til de ovennevnte faktorene, kan en skadet antenne også forårsake bildeproblemer. Det kan være forårsaket av sterk vind eller hagl. Faren er også forårsaket av opphopning av snø, som kan forbli på overflaten av enheten og ikke tåler dens deformasjon av vekten.

I mangel av synlig skade kan antennen endre posisjon i rommet og snu i den andre retningen. Dette kan skyldes dårlig installasjon eller bruk av upassende fikseringsenheter.

Forstyrrelser under signalmottak

Ofte blir dette problemet møtt av beboere i sommerhytter, snarere enn byleiligheter. Mange klager over at TV-programmene deres er dårlig.Og dette skjer på grunn av egenskapen til radiosignalet å spre seg i rommet, siden bysendere oftest er lokalisert i store byer, og signalet dekker ikke lange avstander dårlig. For å løse dette problemet er det nødvendig å erstatte mottakeren med en kraftigere eller heve den antenne om mulig et par meter. Det er verdt å forlate antenner som er installert direkte på TV-saken, siden de ganske enkelt ikke kan gi det nødvendige signalet.

Beboere i høyhus står overfor dette problemet i tilfelle ulovlig forstyrrelse i telekommunikasjonssystemet. Ofte fører installasjonen av nytt utstyr til rot i luften, og signalet når rett og slett ikke. Installasjon av alle antenner og parabolantenner må kun produseres med godkjenning fra tilsynsmyndighetene. I fravær av denne tillatelsen, kan du be om demontering av dette utstyret ved å kontakte domstolene.

Feil ledning eller vedlegg

Feil ledning eller vedlegg

Det er tilfeller hvor TV-en viser dårlig på grunn av mangel på tett kontakt mellom ledningen og inntaket til mottakeren som er installert i enheten. På grunn av vindkast eller andre årsaker kan kontakten med jevne mellomrom bevege seg bort, hvoretter bildet begynner å bli søppel eller grå-svarte krusninger vises på skjermen. For å eliminere dette problemet, er det nødvendig å koble ledningen fra kontakten og kontrollere dens integritet for tilstedeværelse av oksidasjon. Hvis den siste blir funnet, rengjør den og returner den til sitt sted. Hvis du har flere enheter installert på rommet ditt, er det nødvendig å inspisere adapteren, siden den ofte er installert feil og kan bevege seg over tid.

Etter at du har gjort alle festekontrollene, må du undersøke selve kabelen for synlige skader. Noen ganger ødelegger kjæledyr hele kabelen med tenner og klør. Det er strengt forbudt å henge noen gjenstander på kabelen eller å koble den med store bøyevinkler, dette kan føre til et internt kabelbrudd som du ikke kan legge merke til visuelt. Hvis kabelen ikke er i inngangen, men utenfor, må den være stivt festet til fasaden på bygningen, fordi den under dårlig vær kan begynne å dingle og fange på noe, og deretter bryte, spesielt hvis den er av betydelig lengde.

Feil enhetsinnstillinger

Dette problemet manifesterer seg i fravær av de fleste TV-kanaler og en spontan endring av posisjonene til kanalene på enheten din. I dette tilfellet bør bare en spesialist konfigurere enheten, siden denne prosessen er ganske tidkrevende og krever spesiell kunnskap. Hvis du mottar TV-kringkastingstjenester fra en privat operatør, kan du kontakte støttetjenesten og de vil sende en person til deg.

I sjeldne tilfeller kan interferens oppstå når signalet er for stort.

Maskinvarefeil på TV-en

Det er verdt å fokusere oppmerksomheten din på dette punktet, hvis enheten uventet begynte å vise bildet for deg, og under prosessen med å bytte kanal, forekommer ingen synlige endringer. Dette problemet er spesielt akutt på gammel teknologi, men i noen tilfeller er modellene til nye TV-er utsatt for det, etter å ha sluttet å normalt vise bildet og sende ut lyd etter kort tid. Oftest er dette problemet forbundet med en mislykket omformer, som er nødvendig for å konvertere signalet til lav frekvens. Mindre vanlig er det mottakeren som er ansvarlig for å motta. Det er usannsynlig at du vil lykkes med å underordne deg disse delene selv, så det beste alternativet for deg er å erstatte limdelen med en ny. Hvis utstyret er under garanti, kan du kontakte servicesenteret, som vil diagnostisere og finne årsaken til havariet.Hvis ekteskapet er en fabrikk, vil du mest sannsynlig få alt byttet ut gratis.

Produksjon

I denne artikkelen så vi på hvorfor og hva du skal gjøre hvis viser dårlig TV, studerte alle mulige årsaker og muligheter for eliminering og diskuterte alle nyanser knyttet til denne saken.

Se også:

17921 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner