hjem Reparasjoner Små husholdningsapparater Hva om multikookeren ikke slås på?

Hva om multikookeren ikke slås på?

Hvis multikookeren slås ikke på, denne artikkelen kan hjelpe deg. Vi vil fortelle deg om hvordan du reparerer en multikooker med egne hender og reduserer kostnadene ved denne prosessen.

Enheten og driftsprinsippet til multikookeren

Enheten og driftsprinsippet til multikookeren

Før du snakker om hvordan du feilsøker multicooker, bør du vite at alle multicooker-programmer hjemme er underlagt produsenters forretningshemmeligheter. Multicooker er basert på installasjonen av to sensorer, takket være at de forstår hva som kreves av dem. Mange mestere foreslo at minnet om temperaturen og varigheten av individuelle operasjoner og forhåndsinnstilte programmer er innebygd i brettet. Takket være disse dataene programmeres varmeelementet (varmeelement). Sensorer installert i multikookeren:

  1. Termistor. Den er installert på enhetens hovedknapp. Demontering av det er en ganske møysommelig oppgave, av den grunn at produsentfirmaer er kategorisk motstandere av reparasjoner fra selvlærte og verksteder, og gir bare garantitjenester. Selskap Redmond gikk enda lenger fylte de alle terminalene med en forbindelse, noe som gjorde det umulig å demontere de flyttbare terminalene.
  2. Den andre sensoren er installert inne i dekselet. For å få tilgang til det, må du gjøre en stor innsats, så vi anbefaler ikke at du tar det opp hvis du ikke er trygg på dine evner. Det er nødvendig å fjerne den nødvendige kontakten uten å ta hensyn til forbindelsen, og deretter starte multikookeren. Hvis multikookeren ikke virker etter at du har slått på den, har du funnet årsaken til havariet. For å sikre deg dette 100% er det nødvendig å måle motstanden fra ledningene til sensoren og dekselet ved hjelp av et multimeter. I Redmond-enheter er kablene plassert i løkkeområdet under det avtakbare dekselet. For å kunne måle må du skru av skruen, deretter fjerne skjoldet og fjerne ledningene fra det, og deretter slå på multikookeren mens du måler motstanden.

Som det følger av ovenstående, må multikookeren for å få riktig drift ta avlesninger fra to sensorer. De overfører signalet til styreterminalen på kortet via to ledninger. Vanligvis er selve kortet installert under knappelinjen. Det neste mulige problemet er strømforsyningen. For å sikre at den fungerer som den skal, må du koble multikookeren til strømnettet, hvis minst en av indikatorene er uthevet, følger det at alt er i orden med strømforsyningen. Ellers må den byttes ut.

Multikooker-kontroll er delt inn i mekanisk og berøring. Hvis det er installert en mekanisk kontroll i multikookeren, er mikrobrytere innebygd i kretskortet. Ved å telle antall "lukkinger" velger mikrokretsen de relaterte parametrene for å utføre operasjoner. Alt fungerer med bare én ledning.Begynnelsen av programutførelsesprosessen utføres ved å overføre bare ett signal. For dette er det imidlertid nødvendig å bruke et stort antall fungerende kontrollkort installert i multikookeren. Signalet er konstant og kreves for å slå transistoren på eller av. Takket være spenningsregulatoren kan ikke overmetting forekomme i kontaktfeltene.

Se også - DIY multikookereparasjon

Bytter strømtilførsel

Bytter strømtilførsel

La oss snakke i detalj om hvordan det fungerer. Dens design inkluderer en transformator, tidligere pakket med elektrisk tape, slik at kontakten ikke faller av, den helles av og til med en forbindelse. For å beskytte transformatoren mot inngangspulsasjoner, er det gitt et inngangsfilter i designet. Multikookeren i seg selv skaper ikke krusninger. Transformatoren sørger for installasjon av to parallelle viklinger. Bruken av to viklinger øker påliteligheten til enheten.

Hvis multikookeren slås ikke på, det er nødvendig å måle motstanden til transformatoren, det er ikke nødvendig å demontere enheten, siden reléet er åpent når det demonteres. Motstanden mellom pluggen og inngangsterminalene må være lav. Transformatoren følges av en totrinns likeretter med fire dioder. Etter det er det gitt et ekstra filter fra den største motstanden med kondensator i strømforsyningen. Deretter installeres en emitterfølger med en stabilisator og en motstand, som er designet for å velge driftspunktet.

Sørg for å være oppmerksom på det lille spalten i dobbel ledning, som ligger i sikringsområdet. Denne delen av strukturen er ansvarlig for å levere 220V strøm til enheten ved å koble til reléet. Hovedkortet er installert i enheten med elementene nede. Hvis strømmen overstiger grenseverdien, vil kobbertråden ganske enkelt smelte og renne til bunnen av enheten, noe som er helt ubeskyttet fra dette. Hvis du merker denne kurtosen når du fjerner hovedkortet, betyr dette at det har skjedd en kortslutning et sted inne i enheten. Disse skadene kan indikere tap av ytelse til multikoker-varmeelementet. Men ikke ta på deg straks restaureringen av genseren.

Ved måling av motstanden til varmeelementet svinger driftsverdien rundt 30 ohm.

For å teste ytelsen til reléet, må du koble enheten til strømnettet og slå på et av de forhåndsinstallerte programmene på multikookeren. Hvis et klikk oppstår mens enheten er slått på, er dette et signal om at alt er i orden, ellers er det nødvendig å bytte ut relé og kontrollkrets i trinn. For å diagnostisere problemet med sistnevnte er det nødvendig å påføre spenning til den midtre terminalen (transistoren) langs den hvite ledningen. Mål deretter utgangsspenningen. Det er imidlertid verdt å merke seg at produsenter elsker å fylle alt med sammensatt stoff, så vær forsiktig.

Se også:

Tenk på tilfellene av en sammenbrudd av en termisk sikring

Hva er en termisk sikring? Dette er et lite sylindrisk stykke ledning, som i sin ytre form kan minne deg om en motstand. Enheten fungerer ved 170 ° C og strømmen varierer fra 10 til 15 ampere, avhengig av hvilket element som er installert. Hvis en av parametrene går utover normen, vil den termiske sikringen brenne ut, noe som bryter den elektriske kretsen og avbryter driften av enheten.

Du kunne ha satt deg som mål å lage en slik sikring med egne hender.Først og fremst skal det ikke benektes at disse produktene er enkle å produsere, men det følger av dette at prisen for dem vil være ganske lav. For det andre anbefales det å installere nøyaktig de originale elementene. Fabrikkopien har visse faste egenskaper, beregnet i utgangspunktet i produksjon, og en kopi laget med egne hender kan ha egenskaper som er forskjellige fra den, noe som kan føre til dårlige konsekvenser. I verste fall kan bruk av en hjemmelaget del ende opp i brann for deg.

Utskiftingsprosess for termisk sikring

Utskiftingsprosess for termisk sikring

Å komme til stedet for denne delen er ikke så vanskelig; først må du fjerne kasserollen fra hulrommet på enheten. Under den finner du et sopplignende metallelement, hvis "ben" trekkes av en fjær. Termiske sikringer er plassert under den, vanligvis er flere deler installert og dekket med cambric.

Cambric er et ledende isolasjonselement i plast, i de fleste tilfeller hvitt, som brukes til å beskytte tilkoblingspunktene til forskjellige komponenter og områder.

For å feste elementet, må det utføres en avfyring. Det er strengt forbudt å bruke loddejern til disse formålene. Loddejernets varmeelement vil brenne gjennom det varmefølsomme elementet uten store anstrengelser og vanskeligheter.

For å bestemme integriteten og ytelsen til ett eller flere elementer, må du bruke et multimeter. Det er ikke nødvendig å fjerne delen, etter å ha oppdaget en funksjonsfeil, eliminere den i henhold til eksemplet ovenfor.

Litt om Redmond

Multikoker Redmond har også termiske sikringer som tjener til å beskytte enheten mot overoppheting. Disse delene gjør en utmerket jobb med funksjonen som er tildelt dem, men det er en veldig vektig MEN - de er i stand til å gjøre det bare en gang. Etter det må du kontakte servicesenteret for hjelp fra en spesialist. Her er et utdrag fra Redmond-garantikortet: "et produkt med termisk og annen skade forårsaket av feil bruk av enheten er ikke en garantisak." Siden det ikke er uvanlig at eiere slår på enheter uten en kjele, er dette ganske viktig å vite. Imidlertid har enheten en knapp som i teorien skal forhindre at enheten slås på uten den, men den fungerer rett og slett ikke på Redmond.

Hvis du på grunn av uaktsomhet eller glemsomhet ikke la kasserollen på plass og helte ingrediensene der, helte den nødvendige mengden væske og glemte å koble enheten fra nettverket, og deretter fjerne all fuktighet og mat med papirhåndklær, men enheten sluttet å fungere, ifølge produsentene vil vin være lyve for deg. Dette er berettiget av det faktum at å komme inn i hulrommet til enheten av disse tingene ikke dekkes av garantien, og du må betale for dyre reparasjoner fra lommen.

Se også - Hvilket selskap er det bedre å velge en multikooker: Philips, Redmond eller Moulinex

Enhetens mikrokretser

Enhetens mikrokretser

I typiske modeller er to elektroniske kort installert:

  1. Kontrollpanel.
  2. Strømbrett.

Det andre er plassert på bunnen av enheten, men for å komme til stedet for det første punktet, må du lide litt og demontere enheten helt, mens du demonterer den indre sylindriske overflaten.

Etter at du har demontert alt, må du undersøke tavlene for tilstedeværelse:

  • sjetonger;
  • sorte motstander;
  • brudd på loddesømmer;
  • hovne kondensatorer;
  • og karbonavleiringer.

Hvis slike feil blir funnet, er det nødvendig å erstatte elementene med nye. Å gjenopprette skadet lodding bør ikke forårsake spesielle problemer. Det er nødvendig å utføre prosessen med å gjenopprette sporene ved å strippe dem ved hjelp av tinnskader og nullsliping. Du må kanskje legge til noen gensere som du kan lage av motstandsben.Etter å ha fullført alle operasjoner er det nødvendig å dekke alt med lakk for å sikre at enheten er beskyttet mot lekkasje og eksponering for oksygen.

Se også - Hvordan bruke en multikoker riktig

Produksjon

Hvis du har multikookeren slås ikke på ikke ta den straks med hodet til tjenesten. Alle sammenbrudd skyldes oftest feil bruk av enheten. Hvis du bruker enheten riktig, kan den fungere i mange år og forenkle livet ditt. For å løse alle problemene, må du følge instruksjonene ovenfor, og med sunn fornuft kan du enkelt fikse multikookeren. Husk imidlertid at hvis enheten din er under garanti, er det best å kontakte et servicesenter.

Se også:

26425 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner