hjem Reparasjoner Store hvitevarer Hvordan skifte vannforsyningsslangen til en vaskemaskin

Hvordan skifte vannforsyningsslangen til en vaskemaskin

For å levere vann til vaskemaskiner kobles de til vannforsyningen ved hjelp av en vanninntaksslange. Oftest blir det deretter laget en gren som har en kran slik at du umiddelbart kan stenge vannforsyningen. Inntaksslangen til vaskemaskinen kommer i et sett med selve utstyret - du trenger ikke å kjøpe den i tillegg.

Men hva skal du gjøre hvis du trenger å erstatte den? Utskifting kan være nødvendig av en rekke årsaker: lekkasje, skade på skallet, upassende lengde eller standarddel av dårlig kvalitet. For å kjøpe en virkelig slange av høy kvalitet til en vaskemaskin, må du kjenne til varianter og hvor mye en høykvalitets innløpsslange koster. Omtrent dette og vil bli skrevet nedenfor.

Varianter av innløpsslangen

Påfyllingsslangene til vaskemaskinen har et veldig enkelt enhetsdiagram. På bunnen av innløpsslangen er det et lite PVC-rør, som er forsterket med en forsterket tråd og nylonflett. Denne fyllingsenheten består av flere lag, som gjør at vi kan håpe på styrken - de har tilstrekkelig motstand mot sprekker og er klare til å tåle høyt vanntrykk.

På slutten er påfyllingsslangene forsterket med metallhylser, beslag og muttere er synlige fra den. Den ene beslaget skrus fast på vaskemaskinen, den andre til vannrøret. Beslag, muttere er laget av plast. De er ikke spesielt sterke, så de strammes for hånd, og ikke med en skiftenøkkel - dette vil redde dem fra skade.

Denne utformingen av innløpsslangen er veldig vanlig - slik kommer de med en vaskemaskin. De har vanligvis en viss lengde. Når vaskemaskinen er installert utenfor vannledningen, kreves det en utvidet vanninntaksslange. Disse rørene kan kjøpes separat, lengden på en slik slange varierer fra 1 til 6 m. Om nødvendig kan lengden økes ved å koble to eller flere innløpsslanger ved hjelp av kontakter.

FUM - tape kan brukes til å tette skjøtene for å unngå vannlekkasje. Det er imidlertid bedre å ekskludere slike forbindelser, siden de ikke kan kalles pålitelige.

Kan inntaksslanger for vaskemaskiner demonteres? Selvfølgelig kan du gjøre dette. Det anbefales imidlertid å kaste den skadede innløpsslangen og kjøpe en erstatning for den. På denne måten unngår du mulige lekkasjer under vannforsyningen - nye innløpsslanger er selvfølgelig mer pålitelige og har vedlikeholdsbeslag, for ikke å si om den gamle slangen som har blitt reparert.

Se også - Hvorfor strømmer ikke vann inn i vaskemaskinen - hva skal jeg gjøre?

Inntaksslange med Aquastop

Designet som har beskyttelse mot lekkasjer kalles Aquastop. De enkle slangene som er nevnt ovenfor, kan knekke på grunn av normal slitasje. Hvis det er vannlekkasjer, kan du lett oversvømme naboene. Slanger med Aquastop-systemet nøytraliserer denne muligheten.

En slange med Aquastop-beskyttelsesenhet er et design der 1 rør går inn i det andre. Mellom dem er et spesielt materiale, når vann kommer på det, svulmer det opp, noe som utløser beskyttelsesventilen, som stenger av vannet. Systemet fungerer som følger:

  • normal modus - vann strømmer gjennom den indre hovedinntaksslangen;
  • hvis det er skadet (brudd eller langsom lekkasje), påvirker vann hevelsesmaterialet;
  • materialet hovner opp og ventilen utløses, blokkerer vannet, gulvet i bygningen forblir tørt.

Disse slangene kjennetegnes av den høye prisen sammenlignet med de klassiske, men de gir en garanti for beskyttelse mot mulig lekkasje. Det hender også at vaskemaskinen, selv uten å jobbe, produserer et sett med vann, i så fall vil ikke slangen med Akvostop-systemet hjelpe deg.

Inntaksslange med Akvostop

Feil plassering av inntaksslangene

Det er viktig at den er plassert i riktig posisjon i forhold til tilkoblingene til vannforsyningen, samt til vaskemaskinen. Plastdelen av inntaksslangen på innsiden må være riktig plassert under gummipakningen. Når den er vridd, skal den legge samme trykk på pakningen på hver side. På stedet med lavest trykk under vannforsyningen kan det oppstå vannlekkasje.

Hvis det lekker vann av denne årsaken, er det nok at du plasserer inntaksslangen riktig og strammer skjøtene litt mer.

Koble vanninntaksslangen til vaskemaskiner

For å koble innløpsslangen til vaskemaskinen, må du ta vare på tilkoblingen til vannforsyningen. På dette stedet er en tee og en avstengningsventil installert, en plastmutter og et beslag skrus fast på tee. Som regel, for hele tiden du bruker vaskemaskinen, trenger disse operasjonene ikke å utføres konstant, samt å bytte ut avløpsslangen.

Fagpersoner anbefaler at du i tillegg installerer et mekanisk filter sammen med innsatsen, som renser vannet (i tillegg til nettet som allerede er installert ved inngangen til maskinen). På grunn av dette vil vaskemaskinen være beskyttet mot inntrengning av smuss. Filteret er plassert bak tee, foran påfyllingsrøret.

tilkobling av inntaksslange

Hva gjør jeg hvis vaskemaskinen ikke er installert i nærheten av vannforsyningen? I en slik situasjon kan flere innløpsslanger kobles i serie. En bedre løsning er imidlertid å legge et ekstra plastrør til installasjonsstedet for maskinen - dermed er sjansen for å unngå lekkasjer høyere. Følgelig er stengekranene uansett installert på stedet for innfesting i hovedvannforsyningen.

Når du kobler til rør laget av plast, anbefales det å bruke et passende verktøy. Etter at vaskemaskinen er i gang, er det nødvendig å blokkere tilgangen til vann til maskinen.

Hvordan skru inntaksslangen riktig? Noen brukere gjør det med stor innsats, men dette bør ikke gjøres - det er stor sannsynlighet for skade på nøtter laget av plast. Det er nødvendig å stramme dem for hånd uten å bruke verktøy og andre improviserte midler som øker innsatsen. Det er bare nødvendig å lage en tett forbindelse, der mutteren ikke løsner, og selve forbindelsen ikke tillater vannlekkasjer.

Se også:

31375 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner