hjem Reparasjoner Store hvitevarer Hvordan skifte lager i en vaskemaskin selv

Hvordan skifte lager i en vaskemaskin selv

Hvordan forstå at det er nødvendig å bytte ut lageret i vaskemaskinen? I ferd med å vaske klærne begynner det å lage støy, banke, knirke. Og over tid vil disse ubehagelige lydene bare øke. Hvis lageret ikke byttes ut i tide, vil det være mye vanskeligere å gjøre dette. Hvis ikke lageret skiftes ut i tide, kan vaskemaskinen brytes helt ned og kan ikke lenger repareres. Det beste alternativet, hvis det oppdages en lagerbrudd, erstatt den umiddelbart med en ny.

Å bytte ut lageret selv vil være veldig vanskelig og ikke i det hele tatt raskt. Derfor må du bestemme om du kan gjøre alt nødvendig arbeid med egne hender før du endrer det? Hvis slikt arbeid er utenfor din styrke, er det bedre å ringe mesteren. Bytte av lager, inkludert kostnadene for en ny del, vil koste deg omtrent en tredjedel av kostnadene for en ny vaskemaskin. Selvfølgelig er det forskjellige priser på husholdningsapparater og reparasjoner i dag, og derfor er kostnadene for reparasjoner gitt av oss betinget.

Så hvis du likevel bestemmer deg for å utføre reparasjonen selv, så la oss se nærmere på hvordan du gjør det.

Forbereder for reparasjon

Gjør-det-selv-vaskemaskinreparasjon starter med klargjøring av nødvendige verktøy og reservedeler. Husk at den videre maskinens levetid avhenger av kvaliteten på reservedeler, av denne grunn, ikke kjøp billige analoger, foretrekk originaldeler.
Så du trenger:

  1. Hammer
  2. Skiftenøkler i forskjellige størrelser
  3. Tang
  4. Metallpinne
  5. Sett med skrutrekkere
  6. Silikonbasert fugemasse
  7. Vannavvisende fett eller litol
  8. Kamera
  9. 2 lagre
  10. Fyllingsboks

Vaskemaskinlager

For å være garantert å kjøpe akkurat det lageret du trenger, må du fjerne den gamle og velge en identisk med den. Du trenger kanskje et kamera for å gjøre det lettere for deg selv å montere en reparert bil. Før du demonterer dette eller det aktuelle nettstedet, må du ta et bilde av det, så vet du nøyaktig hvordan du skal montere det etter reparasjon. Vær spesielt oppmerksom på ledningstilkoblingene når du tar bilder.

Før du lager et lager i en vaskemaskin, må du sørge for at normal smøring ikke løser problemet. Det hender ofte at vaskemaskinen begynner å rasle fra tynningen av smørelaget. Hvordan smøre et lager i en vaskemaskin? For å smøre dette elementet, må det frigjøres fra beskyttelseshettene med en skalpell. Fjern dekselet forsiktig. Smør delen med et spesielt vanntett smøremiddel for vaskemaskiner. Deretter tar du en ny oljetetning, smører den også og installerer den. Lukk dekselet. Hvis støyen ikke elimineres etter disse handlingene, er det nødvendig å bytte ut lageret.

Se også - Hvordan og hva du skal smøre vaskemaskinens oljetetning

Trinn ett - demontering av vaskemaskinen

Først må du fjerne dekselet på enheten.Dette er enkelt nok. Skru ut de to skruene på bakdekselet på dekselet og løft det bare opp ved å skyve det litt tilbake.

Deretter må du trekke ut vaskepulverbrettet. Trekk skuffen mot deg og trykk utløserhaken mens du trekker pulverbeholderen mot deg. Disse handlingene skal frigjøre skuffen, og den kommer lett ut av sporene. I noen modeller er denne knappen fraværende, så trenger du bare å trekke skuffen og trykke den litt ned.

Fjerne vaskemaskinens kontrollpanel

For å fjerne det øvre dashbordet, må du inspisere det nøye. Bestem hvor boltene til dette panelet er i modellen, og fjern dem alle. Hvis panelet ikke løsner lett etter dette, savnet du en eller flere bolter. Etter at paneldekselet er skrudd ut og lett kommer ut, kobler du alle ledningene fra kontaktene og fjern elementet helt. Husk å fotografere alle delene under demonteringsprosessen. Deretter går vi videre til å fjerne bunnpanelet. Prosessen skal være grei. Bruk en flatt skrutrekker og trykk på tappene som holder stangen på plass, så løsner den lett.

Se også - Gjør-det-selv mansjettbytte på en vaskemaskin

Trinn to - fjern luke mansjetten

Mansjetten er en spesiell gummipakning som forbinder lukeåpningen og vasketrommelen. Den festes veldig enkelt med en fjær og en klemme. For å løsne mansjetten og få tilgang til fjerningen av hele frontpanelet, må du finne en klemme. Det kan oppdages visuelt. For å fjerne den, bruk en flat skrutrekker, lirke på fjæren og trekke ut klemmen. Koble deretter mansjetten forsiktig fra åpningen til luken og legg den i trommelen. Nå er den delen vi trenger er helt gratis, du kan begynne å demontere den.

Trinn tre - fjern frontpanelet

Når du har klikket på døren til vaskemaskinen, må du skru ut boltene som holder panelet. Etter det må du fjerne den forsiktig fra kroken. Ikke trekk for hardt. Panelet er koblet til luklåsen. Ikke skad det. Så snart du var i stand til å skyve denne delen mot deg, koble fra ledningen, bare da kan du fjerne frontveggen helt og få tilgang til resten av enheten.

Fjern frontpanelet på vaskemaskinen

Trinn fire - ta ut tanken

Først må du kvitte deg med det indre toppanelet. Først og fremst må du inspisere baksiden av maskinen og finne skruene som fester vannforsyningsventilen. Etter å ha skrudd ut disse festene, kan du begynne å vri skruene på panelet. Ikke rush for å fjerne den, for du må fortsatt koble fra alle ledningene og rørene. Når alt er koblet fra, kan du fjerne selve panelet.

Deretter går vi videre til å koble fra avløpsrøret. Den er koblet til vaskemaskinstanken med en klemme. Vi skrur av klemmen og kobler avløpsrøret.
Etter det fortsetter vi å koble fra varmeelementet. I forskjellige modeller kan den være plassert foran eller bak strukturen. Hvis den elektriske varmeovnen (TEN) er på baksiden, må du fjerne bakveggen. Koble forsiktig fra alle tilkoblinger til varmeelementet. Ikke glem å fotografere den opprinnelige tilstanden før dette. På dette tidspunktet må ledningene være helt frakoblet. Vær oppmerksom på at det noen steder kan festes til deler av maskinen ved hjelp av forskjellige fester. Etter å ha koblet fra alle ledningene, tar vi dem ut.

Fjerne vaskemaskinstanken

Bli kvitt motvekter. Dette må gjøres slik at tanken ikke blir for tung. Skru dem forsiktig av. Deretter kobler vi fra vannstandssensoren. Støtdempere kan løsnes. Bevæpnet med en skiftenøkkel, skru ut boltene som holder disse delene. For disse jobbene er det best å bruke et forlengelsesstykke.

Husk at selve tanken er lett, så du trenger ikke å gjøre noe spesielt for å fjerne den. Legg den ene hånden i tanken og løft den opp. Med den andre hånden, løsne beholderen fra fjærene den er festet på. Da kan den trekkes ut.

Det siste trinnet er å fjerne beltet, skru ut motoren og støtdempere. Når det er helt tomt, kan reservoaret demonteres for å erstatte lageret.

Trinn fem - demonter tanken

Etter at tanken er tømt, vil du merke at den har to halvdeler. Disse halvdelene er festet sammen langs hele skjøten. Festene er avhengig av merke og modell på vaskemaskinen, de kan være bolter eller spesielle låser. Du må skille halvdelene. Vi handler avhengig av type fester. Hvis du fjerner frontenden, kan det ofte se søppel og skitne avleiringer. Det anbefales å kvitte seg med smuss før montering. På bakerste halvdel vil du se en tromme. Det er han som er vårt mål.

Dette stadiet er det mest ansvarlige og krever økt oppmerksomhet og forsiktighet. Vi må løsne trommelen forsiktig. Fjern først trinsen. Bare skru av festene som holder denne delen, og fjern trinsen fra akselen. Etter at du har fjernet remskiven, skru den skrusne bolten tilbake. Samtidig sparer vi ikke noe arbeid for ikke å ødelegge sjakten under videre arbeid.

Vi demonterer tanken

Vi tar hammeren. Det er ikke nødvendig å være ivrig på dette stadiet, fortsett med forsiktighet. Vi prøver å gradvis slå ut skaftet. Hvis disse manipulasjonene er forgjeves og akselen forblir på plass, er det bedre å bytte ut bolten for å unngå skade på den. Vi fortsetter å banke. Så snart akselen er på linje med toppen av bolten, fjern bolten og trekk ut trommelen.

Vi fortsetter med visuell inspeksjon av hylse og skaft. I tilfelle utidige reparasjoner kan disse delene ofte slites så mye at det er nødvendig å bytte ut korset. For å vurdere akselens tilstand, bør den tørkes av med en tørr, ren klut. Etter det, undersøke det nøye fra alle sider for tilstedeværelse av utvikling. For å være helt sikker på skaftets integritet, sett en ny peiling på den og avgjør om det er noe spill. Hvis du fremdeles merker en feil, uten å nøle, bytt skaftet med et kryss.

Inspiser deretter foringen. Den er plassert på skaftet og er designet for å passe inn i pakkboksen. Foringen bør heller ikke vise tegn på sterk slitasje og mekanisk skade. Hvis du finner sterkt uttrukne tverrspor, vil en slik del ikke lenger være i stand til å utføre sine funksjoner. En oljetetning som er satt på en slik foring, vil ikke kunne beskytte lageret mot vann, og reparasjon må utføres igjen.

Trinn seks - bærende erstatning

For å fjerne lagrene, må du fjerne oljetetningen. Det trekkes veldig enkelt ut. Bruk en flat skrutrekker til å lirke opp oljetetningen og fjerne den. Deretter tar vi en metallpinne i hendene. Med sin hjelp vil vi slå ut disse elementene. Sett pinnen mot lageret, slå den med en hammer. Da treffer vi det motsatte, slagene skal være i form av et kryss, på reservedelens fire sider. Med dette enkle trikset kan du slå ut begge lagrene.

Med disse manipulasjonene må du huske at det mindre lageret må slås ut fra innsiden, og det større utenfor tanken. Når du utfører disse verkene, må du også være veldig forsiktig så du ikke skader produktet. Det er best å slå ut ved å hvile delen på det ene kneet.

På slutten av dette trinnet, vær oppmerksom på bakveggen og stedene der lagrene sitter. Disse stedene skal være fri for smuss eller rusk. De skal ikke bare rengjøres, men poleres til høy glans. Bare i dette tilfellet trenger du ikke å reparere bilen igjen på lang tid.

Skifte lager i vaskemaskinen

Nå er det på tide å pakke ut de nye lagrene. Vi tar den som er mindre og hammer den i stedet for den fjernede. Vi bruker også metallpinnen på motsatte sider, og hammer den inn med lette slag. For å avgjøre om et element har satt seg på plass, lytt nøye til lyden med neste slag. Når delen passer ordentlig, vil lyden være mer klangfull.

Vi utfører en lignende operasjon for å endre det store lageret. Deretter går vi over til å installere en ny oljetetning. Det må behandles med smøremiddel, bare da kan kjertelen settes på plass.Eksperter anbefaler å bruke spesielle smøremidler designet for vaskemaskiner. Imidlertid er slike smøremidler ikke alltid tilgjengelig kommersielt. Hvis du ikke har funnet et smøremiddel, kan du bruke litol klasse 24. Dette materialet selges fritt i bilforretninger.

Etappe sju - finale

Nå kan du gratuleres, hoveddelen av arbeidet er fullført. Du har byttet ut det nødvendige elementet, det er på tide å sette alt på plass igjen. Det første trinnet er å smøre og installere foringen igjen. Deretter kobler vi halvdelene av beholderen. For å sikre at tanken ikke mister tettheten etter montering, er det bedre å bytte O-ring. Hvis du ikke har en, må du behandle parringskantene med silikonforsegling og koble til beholderen.

Videre, etter fotografiene eller bare instruksjonene, monterer vi vaskemaskinen i omvendt rekkefølge.

For mange av oss i dag er en vaskemaskin en integrert del av rengjøringen. Maskinen gjør en betydelig del av arbeidet for oss, og gir oss komfort og ekstra minutter med hvile. For å forhindre at maskinen går i stykker i det mest uhensiktsmessige øyeblikket, anbefales det imidlertid å utføre regelmessig regelmessig service. Dette vil garantere en lang og problemfri drift av maskinen din.

Se også:

10186 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner