hjem Reparasjoner Store hvitevarer Hvordan endre matrisen på TV-en din selv

Hvordan endre matrisen på TV-en din selv

LCD-TV erstattet CRT - bilderør relativt nylig. Funksjonelt, lavt strømforbruk og ingen skadelig stråling, slike LED- og LCD-matriser har blitt populære blant elektroniske enheter og har nesten erstattet de utdaterte enhetene som bruker CRT-er. Imidlertid går også nye ting i stykker. Ulike feil på TV-er er ikke uvanlig, inkludert sammenbrudd i LCD-matriser. I denne forbindelse kreves utskifting eller rettidig reparasjon. Utskifting eller reparasjon av LCD-matrisen kan gjøres for hånd.

Prinsippet om drift av LCD-matrisen

matriseutskifting

En LCD-matrise kalles en glassarbeidsflate med flere millioner piksler, de skifter farge, samt lysstyrken til deres glød på grunn av påvirkning av eksterne styresignaler. Matrise piksler danner bildet vi ser.

Chips brukes til å kontrollere noen av pikslene. Mikrokretser kalles drivere som styrer signaler som sender et spesifikt signal for hver piksel. Kontrolldriverne er vanligvis plassert på fleksible stubber loddet inn i selve bunnen av matriksglasset. Denne sløyfen kan ikke skilles fra glasset, og en sløyfe kan heller ikke erstattes. I tillegg inneholder den kraftdeler til driverne, samt dekoderbrikker.

Se også - Hvordan fikse en TV med egne hender

Matrisefeil

Fordeling av matrisen kan deles inn i følgende grupper:

  • Mekaniske forstyrrelser (matriksbøyning, vanninntrengning, støt).
  • Brudd på mikrokretsløp og andre deler (motstand, dioder, kondensator, induktans), som sikrer kontinuerlig drift av disse mikrokretsene som danner bildet. De er plassert på en fleksibel kabel som ikke kan fjernes.
  • Ikke-flyttbar sløyfebrudd
  • "Burnout" av piksler som har sluttet å være effektive uten mekanisk begrunnelse.
  • Bakgrunnsbelysning fungerer ikke

Feilene i matrisene som er beskrevet ovenfor fører til at de byttes ut, siden reparasjonen vil være for dyr eller rett og slett umulig. Utskifting i dette tilfellet er et prioritert alternativ. For eksempel er en lysrøromformer ofte plassert på strømforsyningskortet, og lampene er også enkle å bytte ut. Det er vanskeligere å svikte LED-bakgrunnsbelysning, vanligvis kontrollerer produsenten den på fleksible kabler som ikke er brettet. Her kan du imidlertid prøve å gjøre reparasjoner selv.

Demontering av en TV med fronthus

Prinsippet om å bytte ut matrisen avhenger av TV-modellen, produsenten og også størrelsen på matrisen. Imidlertid er det generelle regler. Det er to populære typer husfeste - skrueforbindelser og plastlåser.

Kledningens frontpanel må klemmes ut og låsene fjernes. Deretter vil du se en matrise skrudd fast på hoveddelen av TV-en med metallskruer eller skruer. Det er nødvendig å skru ut hver feste og skille den. Vær forsiktig - kanskje er skruene duplisert med låser.Det vil også være nødvendig å demontere boltene på baksiden av TV-en, de fester saken med en metallskjerm som beskytter strømforsyningen mot feil, samt kontrollkortet.

demontering av saken

Når alt er gjort ordentlig, skal matrisen med all elektronikken løsnes fra saken. For å forhindre flis og riper, anbefales det å plassere elementet på en myk klut, flanell er perfekt for dette. Deretter kobler vi panelet fra tilkoblingskabelen, vær ekstremt forsiktig. I noen situasjoner, for ekstra feste, samt beskyttelse mot glidning av sløyfen, limer produsenten en stripe tape på forbindelsen.

Fjern den forsiktig, løft opp hakeklemmen på kontakten, for dette kan du ta en liten pinsett. For å unngå å skade de smale stiene, må du prøve å få toget uten å svinge det i forskjellige retninger. Deretter må du fjerne stivepanelet fra matrisen. For dette formålet skru vi ut skruene fra endene, fra forskjellige produsenter kan de være i mengden 2 - 12 stykker på den ene siden.

Demontering av matrisen med demontering bak

Denne reparasjonen har en lignende rekkefølge, bortsett fra at det ikke er noen frontvendt TV-ramme, men dette er delvis tilfelle, siden det er ganske mange modeller, derfor er det visse teknologiske finesser. I fremtiden er analysen av kontrollkortet, så vel som bunnen av stivheten til matriser, identisk. Installasjonen av matrisen utføres i omvendt rekkefølge.

Når du utfører disse operasjonene, kan du komme med et hint. Hvis du først bestemte deg for å erstatte matrisen med egne hender, anbefales det å ta opp handlingene med et kamera. På dette, i prinsippet alt. Husk og følg sikkerhetstiltakene, og følg hvert trinn nøye når du reparerer eller bytter ut plasma- eller LCD-TV-er.

Se også:

7086 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner