hjem Reparasjoner Store hvitevarer LG vaskemaskin gir LE feil - hva betyr det?

LG vaskemaskin gir LE feil - hva betyr det?

Vi startet LG-vaskemaskinen, den tok inn vann, begynte å rotere trommelen og stoppet, og LE-feilkoden ble vist på skjermen. Dessuten roterer ikke trommelen i alle programmer: “Skyll, vask, sentrifugering”. Hva er grunnen? La oss prøve å finne ut hva som forårsaker LE-feilen, og hvordan vi kan løse skaden selv, hvis mulig.

Dekoding av feilen

Hvordan LE-feil står for

LE-feilen forteller oss at det av en eller annen grunn har oppstått en motorlås. Vanligvis varsler denne feilen at det er noen problemer i det elektriske nettverket (eksternt eller internt) som skyldes at motoren er blokkert.

Ikke forveksle LE og 1E feilene, de har helt forskjellige betydninger.

Hvordan LE skiller seg fra 1E

Se også - Hva betyr UE-feilen på LG vaskemaskin

I hvilke tilfeller kan du eliminere deg selv

  • Døren er ikke lukket ordentlig. En ulåst dør lukker ikke kretsen, noe som informerer utstyret om umuligheten av å starte programmet. Prøv å åpne igjen og trykk luken godt til den klikker;
  • UBL-kontaktene ble sendt bort. For å kontrollere helsen til dette elementet, må du fjerne toppdekselet fra vaskemaskinen, sjekke ledningene og kontaktene. Hvis de bare kom av, kan du koble deg tilbake. Imidlertid, hvis ledningen er ødelagt eller flosset, er det bedre å kontakte mesteren;
  • Feil i kontrollenheten. Noen ganger skjer det på grunn av strømstyrke eller andre årsaker, noe som indikerer sannsynlig overbelastning av utstyret. For feilsøking, koble vaskemaskinen fra strømforsyningen i omtrent et kvarter. I løpet av denne tiden må den elektroniske kontrolleren gjenoppta sine funksjoner;
  • Overbelaster maskinen. Oppstår ofte når du bruker modusene "Silke", "Ull", "Håndvask". LE-feilen vises i sentrifugeringsperioden, når apparatet ikke tåler vekten av tøyet, noe som er mer enn den tillatte normen. Du kan fortsette arbeidet ved å stoppe programmet, ta noe av tøyet i en separat beholder og starte på nytt fra sentrifugeringsoperasjonen. De resterende tingene bør plasseres for samme operasjon i andre omgang;
  • Trommelen er blokkert av fremmedlegemer. I løpet av vasken kan en knapp, et bein fra en BH, en annen liten hard del komme av klærne, nøklene, en nøkkelring og lignende små gjenstander som ikke har blitt fjernet fra lommene på forhånd, kan falle ut. De kan sette seg fast mellom trommelen og huset nær den og blokkere trommelen mekanisk. Slå av maskinen og prøv å vri trommelen i forskjellige retninger for hånd. Hvis trommelen ikke roterer, er det nødvendig å demontere tanken og fjerne den blokkerende gjenstanden.
  • Ustabil nettspenning. For riktig drift av utstyret kreves en stabil spenning, og hvis den synker i kort tid, kan maskinen svare med en LE-feil. En spenningsregulator vil bidra til å eliminere problemet.

Viktig:

Hvis en PF-feil følger med en LE-feil, er det strømbrudd.Selv når du eliminerer feil ved å starte maskinen på nytt, er det bedre å ta seg av å kjøpe en stabilisator.

Feil som krever reparasjon

Det er noen typer sammenbrudd som det vil være teknisk vanskelig å eliminere ved hjelp av oppfinnsomhet og improviserte midler, og det er bedre å overlate dette arbeidet til en mester. Tabellen viser funksjonsfeilene som kan føre til at LE-feilen vises på skjermen til LG vaskemaskin.

Breaking Tegn Årsaker Hva å gjøre

Mekanisk skade på håndtaket eller låsen

Det er umulig å lukke døren til apparatet; en uvanlig vinglete bevegelse av lukehåndtaket merkes i hånden. Plast- eller metalldeler brytes av. Tilstedeværelsen av mekanisk skade i låsen eller håndtaket, kontakten i UBL-kretsen er ødelagt.

 

Bytt ut ødelagte deler av låsesystemet, håndtak eller ledninger på kontrollenheten.

Skadet UBL-ledning

Døren låses ikketil tross for fravær av synlig skade. I ledningene ble kontakten mest sannsynlig ødelagt ved å gni ledningene, koble fra kontaktene i UBL-enheten. Sjekk ledningene som går til UBL-enheten med en multitester. Hvis ledningene er utslitte, kreves det å bytte sløyfe.

UBL brøt

Luka lukkes, men er ikke blokkert. UBL brøt. Bytt ut UBL med en brukbar.

Defekt tachogenerator (hastighetssensor)

 

Det er ingen trommelrotasjon, som er ledsaget av en sterk brumming av utstyr. Tachogeneratoren, som styrer motorens turtall i vaskemaskinen, er ute av drift. Mest sannsynlig har en av Hall-sensorene i den gått i stykker. Kontroller brukervennligheten til tachogeneratoren, motstandene og hallsensorene som er inkludert i den. Bytt ut ødelagte deler.

Utbrent motorvikling

 

Vaskemaskinen starter ikke i det hele tatt, trommelen snurrer ikke. En av motorviklingene har brent ut. Avhengig av feilens art kan det være nødvendig med fullstendig utskifting av motoren eller bare statoren hvis bare en vikling er skadet.

Kontrollenheten er defekt

 

Vaskeprosessen stopper når som helst, uavhengig av typen av det aktuelle programmet. Det er en feil i den elektroniske kontrolleren (kontrollmodul).

 

Ekstrakt kontrollmodul og sjekk graden av funksjonsfeil. Hvis mulig blir denne delen reparert hvis motstandene blir utbrent, andre individuelle elementer, kontakter og spor krever lodding.

I tilfelle alvorlig smelting eller sammenbrudd i prosessoren, er det nødvendig med fullstendig utskifting av enheten.

Konklusjon

LE-feilen er spesifikk for LG Direct Drive-vaskemaskiner. Oftest vises det på skjermen samtidig som programmet henges. Samtidig når vaskemaskinen er slått av, spinner trommelen fritt for hånd. Men under drift avgis det lydende lyder, en sterk vibrasjon kjennes, trommelen fungerer ikke i full fart, eller den slutter å bevege seg helt. Hvis du er i tvil om ferdighetene dine, er det bedre å overlate arbeidet til en mester for ikke å forverre problemet.

Se også:

15932 0

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner