hjem Reparasjoner Store hvitevarer Vaskemaskin Ariston gir feil F9 (F09) - hva betyr det?

Vaskemaskin Ariston gir feil F9 (F09) - hva betyr det?

Artikkelen vil diskutere avsløringen av mulige årsaker og løsning av problemet som oppstod under driften av Ariston vaskemaskin på grunn av feil F 09. Feilen indikerer en svikt i kontrollmodulen, som er ansvarlig for valg av programmer installert av produsenten. Nedenfor er hovedpoengene som vil hjelpe deg med å forstå årsakene til sammenbruddet og hvordan du løser F09 Ariston-feilen.

Dekoding av feilen

Når dette problemet oppstår på vaskemaskiner som ikke har skjerm, begynner indikatorene å blinke som følger:

Ariston margherita Foreldet 2000-modell. En feil indikeres av en repeterende syklus - av / på-indikatoren blinker 9 ganger, en pause med intervaller på 10 sekunder. og gjenta. I dette tilfellet vil velgerknappen rotere med klokken med karakteristiske klikk.
AVL-, AVTL-, AVSL-modeller Feilen vises ved å blinke på de første øvre og nedre knappene, som er ansvarlige for tilleggsfunksjoner (hovedsakelig knappene "Forsinkelsestimer" og "Ekstra skylling".) Og indikatoren som er ansvarlig for å låse døren ("Tast") vil blinke mer intensivt.
Hotpoint-Ariston Low-End-modeller (ARSL, ARXL, ARTL Feilen indikeres av de blinkende første og fjerde indikatorene (Dørlås og "Spinn"). Dessuten kan alle indikatorer for tilleggsfunksjoner (hele den horisontale raden) være konstant tent
Hotpoint-Ariston Aqualtis-maskiner Feil F9 er indikert ved å blinke første og fjerde temperaturindikator (vask i kaldt vann og 50 ° C).

Trinn 1. Gjør omstart

Start vaskemaskinen på nytt

Hvis problemet ligger i at kontroll- eller skjermmodulen svikter, er det bare å koble vaskemaskinen fra stikkontakten, vente noen minutter og koble enheten til nettverket. En enkel omstart av kontrollmodulen vil skje, og problemet løses av seg selv. Hjalp ikke? Kontroll av kontrollmodulen.

Se også - Vaskemaskinen vasker lenger enn foreskrevet tid - hva skal jeg gjøre?

Trinn 2. Kontrollere kontaktene til kontrollenheten

  • Fjern toppdekselet
  • Demonter frontpanelet.
  • Vi ser visuelt på alle kontaktene og kontaktene som kobler mikrokretsen til kontrollmodulen. Hvis kontakten har gått et sted, må du installere den på nytt.

Trinn 3. Kontroll av stabilisator U1, effektfilter S1, kondensatorer

  • Undersøk alle kondensatorer for hevelse. I 90% av tilfellene er dette problemet. Å løsne og sette inn en kondensator av samme størrelse er ikke så vanskelig som det kan virke.
  • Sjekk påliteligheten til forbindelsen, som fører til S1 overspenningsvern, samt lodding, det anbefales å ringe alt med et multimeter.
  • Vi sjekker stabilisatoren U1, spolen, kondensatoren, sikringen, dvs. alle elementene som er ansvarlige for å levere spenning.

Feil som krever kompleks reparasjon

  1. Skader på ledningene. Du må finne ut hvor ledningene ble skadet, lodde på nytt eller bytte ut løkkene med nye.Hvis du har et multimeter, kan du uavhengig ringe hver sløyfe og ledning for integritet. Hvis det blir funnet en pause, må du erstatte den med en ny.
  2. Feil i firmware (minne) på kontrollmodulen - mesteren må omprogrammere mikrokretsen.
  3. Displayenheten eller et av elementene er ødelagte. Hvert element kalles, den defekte identifiseres og erstattes med et nytt. Lokal reparasjon er ikke alltid mulig, da endres avgiften helt.
  4. Kontrollkortet er utbrent. Reparasjoner er noen ganger mulig, men ofte erstattet med en ny.

Utfall

Prøv de enkle reparasjonstrinnene selv. Ved kompliserte reparasjoner trenger du kunnskap om elektronikk og loddejern med multimeter. Hvis du ikke kan løse problemet selv, kan du kontakte et servicesenter. Kostnaden for slike reparasjoner varierer fra 1400 til 8500 rubler.

Vi håper artikkelen vår hjalp deg, støtt oss med en kommentar eller repost på det sosiale nettverket.

Se også:

5345 0

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner