hjem Reparasjoner Store hvitevarer Vaskemaskin trekker vann, men vasker ikke

Vaskemaskin trekker vann, men vasker ikke

Hvert hus har en vaskemaskin som fungerer som kvinneassistent når du vasker klær. Denne enheten er ganske kompleks og kan noen ganger mislykkes av forskjellige grunner. Hvis dette skjer, trenger du ikke å løpe umiddelbart etter en ny eller ringe en mester, for ofte kan du fikse sammenbruddet hjemme. Det kan være flere problemer som skyldes at maskinen har sluttet å fungere normalt, og det er derfor nødvendig å bestemme kilden før du gjør noe. Vi tar en titt på hvorfor vaskemaskinen trekker vann, men ikke vasker.

Årsaker til funksjonsfeil

Noen ganger hender det at vaskemaskinen trekker vann, men ikke oppfyller det tiltenkte formålet. Hvis dette skjer, så ikke få panikk med en gang. Ofte kan en funksjonsfeil løses uten å kontakte et servicesenter. La oss vurdere årsakene til en slik feil:

 • Drivremmen kan løsne.
 • Feil i elmotoren.
 • Varmeapparatet er utbrent, derfor blir vannet ikke varmt og vasken starter ikke.
 • Det har skjedd et sammenbrudd i kontrollbrettet. Dette skjer ganske sjelden, men denne muligheten kan ikke utelukkes.

Se også - Feilkoder for Ariston vaskemaskin

Trommelås

Først må du sjekke trommelen - den kan blokkeres mekanisk. Utenlandske gjenstander som er fanget mellom trommelen og karet forstyrrer normal rotasjon. Hvis du fjerner dette "hinderet", vil arbeidet gjenopptas.

Varmeelementet er ødelagt

Når vann trekkes inn i vaskemaskinen, begynner varmeelementet å virke - og vannet varmes opp. Når vannet varmes opp til ønsket temperatur, utløses sensoren som driver motoren. Hvis vannet ikke blir varmet opp, vil ikke sensoren begynne å virke. I dette tilfellet skal det vises en feil på skjermen som indikerer problemer med varmeelementet. For å sjekke varmeren, må du åpne bakdekselet på vaskemaskinen. Noen ganger kan dette elementet være plassert foran, i dette tilfellet er det nødvendig å åpne frontpanelet.

Varmeelementet er hovedsakelig installert i den nedre delen av tanken, som forskjellige ledninger er koblet til, de må kobles fra. For å fjerne varmeelementet, skru ut den sentrale mutteren. Den utstikkende bolten må skyves inn. Etter det, med en flat skrutrekker, er det nødvendig å lirke varmeelementhuset og trekke det ut av tanken ved å løsne det.

Først må du rengjøre varmeren fra den akkumulerte vekten. Hvis det under inspeksjonen av varmeelementet dukket opp mørke flekker på det, er det stor sannsynlighet for at et sammenbrudd finner sted. I dette tilfellet må varmeren byttes ut med en ny. Hvis det ikke er flekker, kan det kontrolleres med en tester. For dette formålet må du slå på enheten for å måle motstand. Hvis varmeelementet kan brukes, vil motstanden være 20–40 ohm, og noen ganger 60 ohm. Hvis motstanden er mindre enn 20 ohm, indikerer dette en feil på varmeren.

Belteproblemer

Belteproblemer er vanlige med beltevaskemaskiner.Derfor, hvis du har en slik assistent, er det bedre å begynne å lete etter en sammenbrudd fra dette elementet, fordi denne årsaken er en av de første grunnene til at vaskemaskinen hele tiden trekker vann og ikke begynner å vaske.

Det er ganske enkelt å fjerne veggen; for dette må du fjerne alle skruene som den holdes med.

Beltet som har falt av må undersøkes nøye. Hvis det ble lagt merke til slitasje eller mindre sprekker på det, er det sannsynlig at det var årsaken til at det fløy av. I dette tilfellet er en erstatning nødvendig. Du kan sette beltet på igjen som følger: legg det på motorhjulet og roter det mot klokken til det er helt på plass.

Etter å ha byttet ut det defekte beltet, må du slå på testvaskmodus for å forsikre deg om at du gjør det riktig, og som et resultat av at maskinen fungerer som den skal.

Kontrollmodulen er ute av drift

En annen årsak til feil kan være kontrollmodulen. Ved hjelp av elektronikkortet byttes vasketrinnene, men dette skjer ikke på grunn av sammenbrudd. Men dette er ganske sjelden. Merk at hvis et elektronisk kort er ute av drift, kan bare en profesjonell hjelpe til med å løse dette problemet, fordi mesteren vil kunne si om det kan repareres eller må byttes ut med et nytt.

Defekt motor

En annen årsak til problemer med vask kan være en sammenbrudd i elektromotoren. Hovedfeil:

 • Børstene i elektromotoren er utslitte.
 • Startkondensatoren plassert i den asynkrone elektriske motoren er ute av drift.

Eksperter bemerker at motoren kanskje ikke slås på på grunn av langvarig vask, for eksempel fant en rekke belastninger som varte mer enn 1,5 time.
For å bytte børster må du:

 • Skru ut skruene og ta ut motoren.
 • Koble fra sensorene og beltet.
 • Brett terminalen bort fra børsten med en skrutrekker.
 • Skru ut skruene og fjern karbonelektroden, eller gjør dette ved å trykke fjæren ned. Hvis den fjernede elektroden er kortere enn en og en halv centimeter, må den byttes ut.
 • Når du fjerner børsten, er det nødvendig å legge merke til i hvilken retning endene på kullet slipes, for hvis du setter dem på baksiden, kan motoren glitre.

Det er veldig viktig: det er nødvendig å bytte ut to børster samtidig, det anbefales ikke å bytte en om gangen.
Deretter må du rengjøre samleren fra riper og kullstøv: du må bruke fint sandpapir, som du trenger å feste til samleren og vri på skaftet. Rotasjonen må fortsette til samleren er rengjort.

Etter disse manipulasjonene er det nødvendig å installere motoren på plass, koble til alle elementene og teste enheten.

I artikkelen undersøkte vi mulige årsaker til at vaskemaskinen trekker vann, men ikke vasker. Nå vet du hvordan du skal takle disse problemene selv.

7081 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner