hjem Reparasjoner Store hvitevarer Hvorfor mister TV-en lyd?

Hvorfor mister TV-en lyd?

Hva kan du gjøre hvis lyden på TV-en din mangler? Vi må si med en gang at det er mange forskjellige årsaker til en slik funksjonsfeil, så det er ikke så lett å finne ut av dem selv som det kan virke. Det vanligste av dem er at du bare demper lyden eller vri på knotten til et minimum. Du kan le, men disse situasjonene skjer, så husk å sjekke volumnivået.

Årsaker til funksjonsfeil

I de aller fleste tilfeller er lydens fullstendige forsvinning årsaken til svikt i noen komponenter i høyttalersystemet. Derfor, for å identifisere en funksjonsfeil, er det ganske enkelt nødvendig å diagnostisere slike noder som:

 • lydforsterker. Det er han som er designet for å gi lyd av høy kvalitet til en TV-mottaker. Enheten er veldig utsatt for spenningsbølger i nettverket, som den raskt kan brenne ut. Derfor bør jakten på sammenbrudd begynne med ham;
 • høyttalere. Den veldig enkle utformingen av disse komponentene gjør dem veldig pålitelige, men mekanisk skade eller normal slitasje kan føre til at lyden forsvinner;
 • radiokanal. Dets funksjonsfeil kan indikeres av for lavt lydvolum og manglende evne til å justere det.

Hvis vi snakker om de vanligste problemene, er det i nesten alle TV-apparater høyttalerne som svikter over tid. For selvdiagnose av funksjonsfeil i disse delene, kan du foreslå å koble hodetelefoner til enheten. Hvis det vises lyd i dem, må du installere nye høyttalere.

Se også - Hvordan velge en TV for hjemmet ditt: ekspertråd

Feil som fører til forsvinningen av lyd

Hvis du har mistet lyden på TV-en, kan dette ikke alltid være et resultat av et sammenbrudd i høyttalersystemet. Svært ofte fører svikt i andre komponenter til enheten til et slikt problem. For å identifisere en funksjonsfeil, må du finne ut omstendighetene som oppstod.

For eksempel, hvis lyden forsvinner riktig mens du ser på TV, kan dette indikere feil i mikrokretsen, dens utbrenthet som et resultat av en plutselig strømstigning eller av andre grunner. Slike feil ledsages ofte av utseendet på en ubehagelig brennende lukt, så det vil ikke være vanskelig å identifisere dem. Slå straks av TV-en og ring teknikeren for å utføre reparasjoner, siden du ikke kan gjøre noe alene i denne situasjonen.

Er det lyd, men volumet er minimalt, til tross for at regulatoren er skrudd på maksimalt? I tillegg til problemene med radiokanalen som allerede er nevnt ovenfor, kan et slikt symptom føre til feil på TV-prosessoren eller programvarefeil. I begge tilfeller er det fornuftig å henvende seg til en TV-tekniker som raskt kan oppdage og fikse et sammenbrudd.

Se også - Hvorfor slår TVen seg av og på

Feil på kontakter og kontakter på TVen

Dårlig kontakt mellom høyttalersystemet og TV-ens hovedkort kan også forårsake tap av lyd, samt følgende problemer:

 • lyden forsvinner umiddelbart etter at du har slått på enheten. I en slik situasjon kan du prøve å slå av og starte TV-en på nytt. Noen ganger hjelper dette med å gjenopprette normal drift, ellers er det nødvendig med reparasjoner;
 • når du slår på lyden, er det ingen lyd, men etter noen sekunder vises den fremdeles. Denne feilen er et resultat av et sammenbrudd av høyttalere eller forsvunnet kontakt mellom individuelle moduler på enheten.

Hva om problemet ligger i svikt i kontaktgrupper eller kontakter? Først må du finne delen som mislyktes. For å gjøre dette må du ringe hele kretsen med et multimeter. Hvis det oppdages et problem, fjernes den gamle kontakten fra kortet og erstattes med en ny.

Hvis du vet litt om utformingen av moderne TV-er, er det noen få enkle trinn du kan ta for å løse problemet med lydfade:

 • ta ut kontaktene som kobler høyttalerne til lydbanen, sørg for at de er intakte og koble til igjen;
 • sjekk tilstedeværelsen av et signal ved utgangen til mikroprosessoren;
 • sørg for at spenningen påføres forsterkeren;
 • sjekk for tilstedeværelsen av MUTE-signalet;
 • bank lett på høyttalerkeglen. Det er fullt mulig at kontakten rett og slett har forsvunnet, og en liten påvirkning vil eliminere problemet;
 • Bruk en skrutrekker til å berøre forsterkerinngangen for å sikre at signalet passerer gjennom høyttalerne.

Dette vil hjelpe deg med å finne de mest sannsynlige årsakene til feilen, men alle de ovennevnte operasjonene må utføres med ekstrem forsiktighet for ikke å få elektrisk støt.

Informasjon gitt av servicesenteret "I reparasjon!" (TV).

Se også:

45308 5

5 tanker om “Hvorfor forsvinner lyden på TV-en?”

 1. Anna:

  Og jeg våknet en dag og la til ingen lyd helt opp til 100 - nei, jeg sjekket at lyden av ikke er slått på, jeg var lei meg TVen ble kjøpt nylig, stor og dyr. Slått av og på igjen lyden virket

 2. Elena:

  Hei, jeg har en gammel Konka TV ... og for omtrent to måneder siden begynte den å freak out ... når du slår på den, er det ingen lyd ... så vises den i 2-3 sekunder, forsvinner ... og så videre i omtrent fem minutter ... så vises lyden endelig ... slår på ... Jeg vil gjerne vite hva som er grunnen ...

  1. amaksil1:

   Mest sannsynlig et problem med lydenheten, sjekk kondensatorene, det er sannsynlig at de er hovne eller mistet strøm.

 3. Nina:

  Jeg har den samme situasjonen

 4. Dmitriy:

  Hallo
  TV-en min slås av og deretter på, men uten lyd
  Jeg slår av TV-en og slår den på og lyden fungerer igjen
  TV en uke på det meste nye

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner