hjem Reparasjoner Store hvitevarer Feilsøking av Bosch oppvaskmaskin

Feilsøking av Bosch oppvaskmaskin

Feil ved oppvaskmaskin fra BoschBosch er en av de største aktørene i husholdningsapparatindustrien med en betydelig andel av markedet for oppvaskmaskiner. De er vanligvis veldig pålitelige, men dessverre, noen ganger kan noe gå galt, og du må rette opp sammenbruddet ved å reparere Bosch-maskinen din.

Den gode nyheten er at fordi disse oppvaskmaskinene er så populære, er service, deler og reparasjoner allment tilgjengelige. Disse husholdningsapparatene er faktisk ganske enkle, slik at de fleste av problemene du kan støte på ofte krever ganske enkle reparasjoner du kan gjøre selv.

Her er noen tips om noen av de vanligste oppvaskmaskinproblemene du kan støte på. For mer detaljerte råd om Bosch oppvaskmaskin, anbefaler vi å lese de andre artiklene våre om dette emnet.

Forskjeller i oppvaskmaskinmodeller

forskjeller i oppvaskmaskinens knapperEn av de vanligste forskjellene mellom modeller for oppvaskmaskiner er det korte navnet på knappene.

For eksempel kan Power SCRUB PLUS eller REGULAR WASH kalles WASH eller ECO, avhengig av modell av oppvaskmaskinen og landet du er i. En annen viktig forskjell er tilstedeværelsen av en skjerm som kan vise feilkoder eller mangel på dem. I dette tilfellet vil programindikatorknappen lyse for å fortelle deg om feilen.

Som en påminnelse er modellnumre vanligvis funnet på toppen eller kanten av en dør.

Se også - Aquastop-systemet i oppvaskmaskinslanger for å beskytte mot lekkasjer

Starter en testsyklus

start sjekkBosch oppvaskmaskiner har en testmodus som kan kjøres som et feilsøkingstrinn. Måten å starte denne testprosessen på er lik i Bosch-utvalg av modeller, så hvis maskinens funksjoner ser ut til å avvike fra de som er beskrevet nedenfor, er det verdt å eksperimentere siden prosessen er lik, bare litt annerledes.

Hold POWER SCRUB PLUS og REGULAR WASH knappene for å starte testmodus. Å holde PÅ / AV-knappen nede kan også hjelpe. Indikatoren over dem skal blinke.

Nå kan du sjekke statusen til hvert program ved å klikke på knappen, eller du kan starte hele testperioden.

Trykk på Power SCRUB PLUS og REGULAR WASH-knappene. Den elektroniske enheten starter, og når den valgte modusen er over, hvis du ikke har en skjerm, vil indikatoren på oppvaskmaskinmodellen din lyse hvis en feil har blitt oppdaget.

Betydningen av feilindikatorer

feilkoderREN

Feil på temperatursensoren. Hvis dette er tilfelle, vil testsyklusen være veldig kort, ettersom instrumentet slutter å teste så snart det oppdages.

SKYLLE / TØRKE

Vann / tankfyllingssensor. Hvis dette problemet oppstår, vil ikke testsyklusen være fullført på grunn av at oppvaskmaskinen ikke klarer å bestemme riktig vannstand bare ved å fylle / tømme om og om igjen.

VASK

Feil ved oppvarming. Kontroller varmeelementet.

Betydningen av feilkoder på displayet

testkoder for oppvaskmaskinHvis oppvaskmaskinen din fra Bosch har et displaypanel, etter at testsyklusen er fullført, vil en feilkode vises hvis det oppdages en feil.

Feilkoder tolkes som følger:

0 - ingen feil ble funnet.

1 - Feil i vannsensor eller fylling.

2 - Feil ved oppvarming.

4 - Feil ved fylling av vann. Det kan også vises som en F på skjermen under en normal syklus.

8 - Defekt temperatursensor.

Når du feilsøker en Bosch oppvaskmaskin, er det en god start å diagnostisere problemet å utføre ovennevnte testsyklus. Resultatet vil gi deg en ide om hvor problemet ligger, samt hvilke reparasjoner som kreves for å løse problemet.

Feilsøking av grunnleggende problemer

slangesjekkHvis noe går galt og ikke fungerer når du starter en vaskesyklus på Bosch oppvaskmaskinen din, vær rolig. Dette kan være et mindre problem, spesielt hvis du nettopp har installert det.

Strømkontroll

Forsikre deg om at strømledningen er riktig koblet til og at bryteren ikke løsner.

Lufting av slangen

Etter det, sjekk om slangen er luftig, spesielt hvis den ikke ble blåst før installasjonen, kan den ha luftbobler inni, som holder på vann.

For å gjøre dette, koble vanntilførselsslangen fra oppvaskmaskinen og kjør litt vann gjennom den før du installerer slangen på nytt.

Vaskesyklusen er avbrutt

Bosch oppvaskmaskin trekker ikke vann hvis forrige syklus ble avbrutt. Tilbakestill oppvaskmaskinen ved å holde inne "Start" -knappen i minst tre sekunder.

Avhengig av modell kan du også klikke på "Avbryt-tilbakestill" -knappen for å tilbakestille. Velg en ny syklus og klikk "Start".

Vanntilgang

Kontroller vanntilførselsslangen under vasken. Hvis den av en eller annen grunn er deaktivert eller blokkert, vil oppvaskmaskinen gi en programfeil og vil ikke kunne fylle tanken med vann, selv om vannforsyningen gjenopptas i løpet av få sekunder.

Filter slange

De fleste Bosch oppvaskmaskiner har et lite filter inne i slangen for å forhindre at fremmedlegemer fra vannforsyningen kommer inn i oppvaskmaskinen.

Koble fra slangen og fjern filteret inni. Rengjør den grundig for å fjerne eventuelle tredjepartselementer og installere den på nytt.

Vanntrykk

Forsikre deg om at du har nok vanntrykk til å starte oppvaskmaskinen og pumpen.

For å sjekke, ta en 4L beholder og vri kranen helt for å fylle den. Hvis du har nok vanntrykk til å starte oppvaskmaskinen, bør beholderen fylles innen 30 sekunder.

Fyllerventilproblem

oppvaskmaskinens innløpsventilInne i bunnen av oppvaskmaskinen, på baksiden av panelet, er det en vanninnløpsventil som fungerer med strøm.

Koble fra strømledningen eller slå av strømmen til enheten ved hjelp av maskinen. Fjern panelet ved å skru av to skruer på begge sider.

Løsne skruene som holder frontdekselet inne i oppvaskmaskinen; trekk dørpanelet ned og sett det til side.

Lukk døren for å få tilgang til vanninntaksventilen. Påfyllingsventilen har to ledninger som kobler den til blokkdiagrammet. Kontroller at de er ordentlig festet.

Sjekk også ventilen for skader eller lekkasjer. Hvis den er skadet, kjøp en ny med oppvaskmaskinens modellnummer og bytt den ut. Ellers må teknikeren gjøre det for deg.

38821 16

16 tanker om “Bosch oppvaskmaskin: feilsøking”

 1. Andrew:

  Tusen takk
  hjalp

 2. Valery:

  Helt på slutten av prosessen (oppvasken er ren!) Tømmes ikke det resterende (også rene og ikke såpevannet) vannet - det står på nivået med pumpeåpningen. Jeg sjekket filteret og pumpen, som i videoen. Alt ser ut til å være bra. Det mest interessante er at dette ikke skjer hver gang. Cirka 2-3 ganger i 5 vasker.
  Hva kan være der?

 3. Stanislav:

  God ettermiddag. Et interessant problem, jeg kan ikke finne en lignende hvor som helst: Jeg åpner døren etter vask, og nettbrettet ligger på hyllen i den øvre kurven for oppvask. Følgelig skylles vaskenes kvalitet “bare”. Og dette har vært konstant i en uke. Hva kan det være? Svakt vanntrykk?

  1. amaksil1:

   Hallo! I ditt tilfelle kan det være flere grunner:

   1. Ikke plasser tabletten med våte hender eller i en våt kyvette, den kan klebe seg.
   2. Tablettene kan ha blitt lagret feil, fuktighet kom i dem, de herdet og oppløses nå dårlig eller løser seg ikke i det hele tatt.
   3. Problem med dispenseren. Kanskje er vannforsyningshullene tette med vaskemiddel eller kalk.
   4. Filternettet, som er plassert rett bak innløpsslangen, er tett.
   5. Tett påfyllingsventil.
   6. Sprøytedysene kan være tette.

   Det er nødvendig å kontrollere alt for blokkeringer og rengjøre om nødvendig.

 4. Andrew:

  God ettermiddag.
  Alt er helt uklart med bilen. Hun jobbet i 8 år. Super! Men så skjedde trøbbelet. Vann strømmer inn, vann pumpes ut. Og det er det !!!!! Hele syklusen fortsetter. Det er ingen feil. Tabletten blir liggende. Selv vannløselig beskyttelse på den, dvs. vannet ikke spruter eller varmes opp. Hva kan være? Jeg ber om råd!

  1. amaksil1:

   Tilsynelatende starter ikke vaskeprosessen for deg. Selvdrenering går.

 5. Alexander:

  Slå av sikringen fra systemfilteret under vasking! Før denne hendelsen virket det i ett år uten problemer! Jeg byttet filter, endret tilkoblingspunktet: historien er den samme. Sikring går!

  1. amaksil1:

   Det er kortslutning. Du må teste hele strømforsyningskretsen i rekkefølge. Filteret sparer ledningene dine, det er bra at det er det.

 6. Anna:

  God kveld.
  PMM bosh SMV45IX00R / 01 ny ingen lysstråle på gulvet.
  Hjelp pzhl, takk på forhånd.

 7. Dmitriy:

  Hei Bosh SPS40E bil. Vi har et slikt problem - vann samles opp, deretter tennes indikatoren for kranen, deretter tappes vannet og vaskeprosessen er over. Takk på forhånd.

  1. amaksil1:

   Vannoverløpsføleren din blir utløst, du må utføre diagnostikk. Alternativt går TENA i stykker, men dette er mindre vanlig. Ring mesteren, du kan ikke fikse det selv.

 8. Andrew:

  Hallo. Den roterende padlen berører fremspringene på bunnen av vaskerommet. Hva kan bli gjort?

  1. amaksil1:

   Prøv å justere som et alternativ

 9. Alexander:

  Hei Bosh SPS40E bil (uten display). Fyllingsindikatoren blinker. Bilen vil lage litt støy, stå stille, lage litt støy igjen osv. Svarer ikke på PÅ og Start-knappene. Koble fra hjelper ikke.

 10. Yuri:

  Hallo! Når oppvaskmaskinen går, hører jeg klikk fra maskinen. Fortell meg hva som kan være grunnen.

 11. Alexander:

  Hei oppvaskmaskin BOSCH SPV40M20EU
  Vi slår på noe program, lukker lokket, det røde lyset under tennes, men maskinen fungerer ikke. noen ganger etter tilbakestillingen dukker feilen E02 opp (blinker) Hva kan være grunnen?

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner