hjem Reparasjoner Store hvitevarer Oppvaskmaskinen varmer ikke vannet opp: hva du skal gjøre

Oppvaskmaskinen varmer ikke vannet opp: hva du skal gjøre

En oppvaskmaskin er en god hjelper på kjøkkenet. Hun hjelper til med å raskt vaske tallerkener og bestikk etter en familiemiddag. Prinsippet for drift og designfunksjoner ligner på vaskeenheter. De er bare koblet til kaldtvannsforsyningssystemet, og de varmer opp vannet selv. Så snart ønsket temperatur er nådd, startes de valgte modusene. Hvis oppvaskmaskinen ikke varmer opp vannet, så indikerer dette tilstedeværelsen av sammenbrudd. Tiltak må iverksettes for å gjenopprette teknikken.

Oppvaskmaskinen varmer ikke vannet - årsaker til feil

Hvis vannet holder seg kaldt, vil ikke maskinen rett og slett ikke kunne vaske oppvasken godt. Videre starter i noen tilfeller ikke vaskeprosessen i seg selv, siden kontrollsystemet ikke mottar et signal fra sensorene.

Årsaker til feil i oppvaskmaskinen:

 • selve varmeelementet (varmeelement) har mislyktes;
 • termostaten regulerer ikke temperaturen riktig;
 • forskjellige elementer i kontrollsystemet fungerer ikke som de skal.

Dette er et ganske vanlig problem som spesialistsentre står overfor. Det er ikke mange vanlige årsaker til denne feilen. Dette skyldes vanligvis enten defekte sensorer og termostater, eller et sammenbrudd i varmeelementet. Over tid kan det bare brenne ut eller bli skalert. Produsenter forteller selv hvorfor dette skjer med oppvaskmaskinen og hva de skal gjøre i dette tilfellet.

Se også - Vaskemaskinen tømmer ikke vannet: hva er grunnen?

Vannet varmes ikke opp i oppvaskmaskinen - diagnostiserer problemer

Til tross for at problemløsingsteknikker har blitt utviklet i lang tid, anbefales det likevel å utføre en fullstendig diagnose og sjekke ulike alternativer. I sjeldne tilfeller hender det at tilsynelatende sammenbrudd fra tredjeparter faktisk fører til svikt i termostater og varmeelementer. Hvorfor dette skjer, er det bare eksperter som kan si etter en grundig undersøkelse.

diagnostikk av oppvaskmaskin

Det er flere andre alternativer det er verdt å sjekke ut:

 • utstyr kan være koblet til feil eller feil;
 • det er en blokkering i vannrørene eller filtrene, slik at vannet rett og slett ikke fylles;
 • oppvaskmodus er valgt feil eller innstillingene er feil innstilt;
 • trykksensoren er ute av drift.

Under vaskeprosessen sirkulerer vann inne, og denne prosessen styres av en trykksensor. Hvis det er feil, stopper ikke sirkulasjonen, og vannet har rett og slett ikke tid til å varme opp til ønsket temperatur.

Se også - Oppvaskmaskinen har sluttet å ta vann: årsaker og løsninger

Oppvaskmaskinen varmer ikke opp vannet - hva skal jeg gjøre?

Ofte kan du selv bestemme årsakene. I det minste vil dette kunne hjelpe spesialistene som vil håndtere reparasjonen direkte og forklare hvorfor utstyret har mislyktes.

varmer ikke opp vann

For å diagnostisere må du utføre følgende trinn:

 • sjekk om utstyret er riktig tilkoblet, og hvilke moduser som er valgt;
 • se om vann strømmer inn i tanken;
 • slår maskinen seg på i normal vaskemodus;
 • se etter stillestående vann inne i tanken.

I normal drift må vann kontinuerlig sirkulere mellom tanken og tilleggstanken. I prosessen opprettholder varmeelementet ønsket temperatur. Hvis vannet slutter å sirkulere, indikerer dette problemer med trykksensoren eller med filtre. Kontroller om det er tett ruskfilter, og rengjør om nødvendig.

Hvis vannet sirkulerer normalt under normal inspeksjon og ikke stagnerer for mye inne i maskinen, og også renner ut på slutten av vasken, er oppvarmingsproblemet forbundet med mer alvorlige sammenbrudd. I denne situasjonen bør termosensoren og kontrollmodulen kontrolleres. Problemet er vanlig nok til at du vanligvis bare trenger å erstatte det.

Se også - Hvordan tilbakestille vaskemaskinen selv

oppvaskmaskinens kontrollsensor

Rådfør deg med en spesialist om årsaken til feilen. Fortell dem om alle symptomene og beskriv situasjonen. De vil fortelle deg hva du skal gjøre og hjelpe deg med å utføre reparasjoner ved å bytte ut defekte sensorer, varmeelementer eller bare rengjøre filtre.

Se også - Hvordan finne riktig strøm til oppvaskmaskinen

10837 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner