hjem Reparasjoner Store hvitevarer Feilkoder fra Bosch oppvaskmaskin

Feilkoder fra Bosch oppvaskmaskin

feilkoder for oppvaskmaskinEn oppvaskmaskin i dag er ikke bare en luksusvare, men et viktig husholdningsapparat på ethvert kjøkken. I tillegg til å utføre sine direkte funksjoner, er disse enhetene på tidspunktet for sammenbrudd i stand til å uavhengig diagnostisere årsaken til feilen og sende et signal til eieren gjennom skjermen. Derfor bør enhver bruker kunne tyde og forstå feilkoder for oppvaskmaskin.

Feil i tilfelle problemer med oppvarming av vann

I dette tilfellet kan følgende symboler vises på enhetsdisplayet og signalisere årsaken til feilen:

 • E01 - signaliserer oftest et problem med varmeelementet (enhetens varmeelement). Eksperter anbefaler å sjekke vannstrømningssensoren sammen med dette elementet, noen ganger er årsaken i den. Feil E01 kan også signalisere et brudd på integriteten til kontaktene som går til varmeelementet.
 • E09 - problem med strømvarmeren. Denne koden vises kanskje ikke på alle oppvaskmaskiner, men bare på de med et varmeelement i sirkulasjonspumpen. Når feil E09 vises, kontrollerer mestrene som regel varmeelementet for en åpen krets.

Feil i tilfelle problemer med drenering og fylling av vann

e21-feilDen mest typiske E21. En feil som vises når funksjonene til sirkulasjons- eller avløpspumpen brytes. Dette kan skje når:

 • lavt trykk kommer fra sirkulasjonspumpen;
 • slitasje på pumpemekanismen. I dette tilfellet sendes et signal fra kontrollenheten til avløpspumpen, men avløpsvannet pumpes ikke ut;
 • løpehjulet ikke roterer, sannsynligvis har et fremmedlegeme blitt årsaken.

Kode E18 indikerer lav vannstand. Årsaken er etablert i henhold til syklusstadiet:

 • hvis feilen dukket opp i begynnelsen, er det nødvendig å sjekke sensoren eller vannforsyningsventilen;
 • Hvis det på slutten av syklusen ikke er behov for å skynde deg å slå av programmet, vil maskinen kanskje tømme vannet etter en stund og avslutte syklusen riktig. Se også - Varmeelementer i Bosch oppvaskmaskin

Feil for blokkeringsproblemer

feil e24Hvis advarsler om sammenbrudd knyttet til et varmeelement eller en avløpspumpe vises ganske sjelden, er feilkoder for Bosch oppvaskmaskiner i den aktuelle gruppen ganske vanlige, for eksempel:

 • E22 vises ofte vekselvis med den tidligere vurderte feilen E21. Også forbundet med problemet med pumpefeil. Ved å utstede denne koden sier Bosch oppvaskmaskin at kontrollmodulen "ikke ser" avløpspumpen. Dette kan både skyldes en feil på selve pumpen og kontrollenheten. Årsaken kan også være ledningene i enheten.
 • E24 er den vanligste feilen for alle oppvaskmaskiner. Utseendet til en slik kode på skjermen til enheten indikerer oftest utseendet til en blokkering. Selv om mange produsenter i sine instruksjoner hevder at E24 indikerer en knekk i slangen. Men hvordan kunne det ha skjedd hvis bilen ble installert riktig og den ikke ble flyttet fra stedet? Som praksis fra mange oppvaskmaskineiere viser, oppstår E24 oftest når noen deler av avløpssystemet eller filtrene er tette.Derfor er det første trinnet å fjerne filtrene og skylle dem under rennende vann. Hvis denne prosedyren ikke ga et positivt resultat, er det verdt å vurdere andre grunner til at E24-koden kan vises på skjermen:
 1. Ytelsen til en av sensorene er svekket. I dette tilfellet må mesteren finne ut hvilken.
 2. Feil i avløpspumpen.
 3. Mislykket kontrollprogram.

Selv om E24 oftest indikerer blokkeringer, indikerer statistikken til spesialister som er involvert i reparasjon av oppvaskmaskiner at årsaken ofte kan være i sammenbrudd av komponentdelene til enheten.

 • E25 - det er ikke nok avløpspumpeeffekt. Vises ofte vekselvis med E24, i tilfeller der det dannes en blokkering i røret eller i bunnen av avløpsslangen. Feilen som er indikert av E25, kan vanligvis løses ved å rengjøre pumpedysen eller pumpehjulene.

Feil med problemer med vannsensorer

e15 feilVannsensorer er ansvarlige for at oppvaskmaskinen fungerer korrekt. Hvis ytelsen deres er ødelagt, kan det oppstå feil:

 • E4 - feil på vannstrømbryteren som tilfører vann til sprinkleren. For å eliminere årsaken til E4, er det ofte nok å rengjøre dysene som er tette på grunn av hardt vann;
 • E15 - typisk for enheter med den ekstra Akvostop-funksjonen. For å eliminere funksjonsfeil er det nødvendig å fastslå stedet for vannlekkasjen.

Feil for ledningsproblemer

Den vanligste E27. Det indikerer en lav spenning i strømnettet. E27-feilen oppstår av de oppvaskmaskineiere som koblet apparatet direkte til nettverket. For å løse problemet må du installere en spenningsstabilisator. Dette vil ikke bare sikre normal drift under vaskeprosessen, men også beskytte mot strømstøt som kan skade kontrollmodulen på enheten.

Enhver kode angir denne eller den andre feilen, og hvis du dekoder den riktig, er det ofte ganske enkelt å eliminere kilden til problemet.

4138 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner