hjem Reparasjoner Store hvitevarer Feilkode E24 for Bosch oppvaskmaskin: betydning og løsninger

Feilkode E24 for Bosch oppvaskmaskin: betydning og løsninger

I hverdagen er forskjellige apparater ganske enkelt uerstattelige, og enhver husmor vil glede seg over en funksjonell oppvaskmaskin. På den ene siden kan ikke denne enheten kalles strengt obligatorisk for hjemmet, men på den andre siden viser det seg å være ekstremt nyttig. På grunn av denne situasjonen oppstår misforståelser når du bruker forskjellige kompleksiteter. Og ganske ofte forårsaker E24-feilen i Bosch oppvaskmaskin mange spørsmål.

All diagnostisk informasjon vises vanligvis på enhetens skjerm. I slike situasjoner slutter maskinen som regel å fungere og viser den tilsvarende feilkoden på skjermen. Det antas vanligvis at det etter dette vil bli gjort noe. Og her er det viktig å forstå riktig hva E24 er.

 

Verdien av feilen E24 i BOSCH oppvaskmaskin

oppvaskmaskin problemTil å begynne med bør det bemerkes at instruksjonene for husholdningsapparater inneholder nyttig informasjon, inkludert dekodingskodebetegnelser. Dette vil bidra til å forstå årsaken til feilen, men dette er ikke alltid nok til å rette opp situasjonen. Imidlertid må det første trinnet tas.

Feil E24 i en BOSCH-maskin indikerer et problem med vanndrenering. Som praksis viser, kan ganske mange forskjellige årsaker føre til dette. Du kan lage en omtrentlig liste over hva som kan tjene til å slå av enheten:

 • funksjonsfeil i sensorer;
 • problemer med ytelsen til avløpspumpen;
 • feil i det elektroniske kontrollsystemet;
 • vanlige blokkeringer;
 • kinks av avløpsslanger osv.

Ofte i slike situasjoner, når oppvaskmaskinen viser E24-feilen på skjermen, anbefales det å bare fjerne systemet fra blokkeringer eller rette slangen. Men likevel er ikke alt så enkelt, så det er bedre å lytte til erfarne brukere og spesialister som er involvert i feilsøking av husholdningsapparater.

Se også - Bosch oppvaskmaskin feilkode e22: årsaker og løsninger

Årsaker til feil E24

slangesjekkMange eiere av slikt utstyr har mange spørsmål. Det er vanskelig å tro at årsaken er en kink i slangen, fordi BOSCH oppvaskmaskin normalt er på en flat overflate, så det er lite sannsynlig at noe kan føre til slike konsekvenser.

Et annet viktig poeng er at E24-feilen på BOSCH oppvaskmaskin oppstår generelt i begynnelsen av syklusen. Om noen minutter har hun rett og slett ikke tid til å samle vann, så dette kan knapt være direkte relatert til avløpet. Hvis du står overfor en lignende situasjon, må du være mer forsiktig med saken.

I noen tilfeller kan denne feilen kombineres med en annen feil E22, som indikerer tilstoppede filtre. De kan veksle med hverandre på skjermen. Du bør være oppmerksom på dette, for mest sannsynlig er problemet knyttet til blokkeringen.

Hvordan fikse problemet med feil E24

blokkering av avløpssystemetTil tross for at situasjonen i praksis er ganske variert, må du fremdeles følge produsentens hovedanbefalinger.Så snart E24-feilen oppstår, anbefales det å først være oppmerksom på mulige blokkeringer i avløpssystemet. De vanlige hendelsene kommer frem:

 • sjekke avløpsslangen;
 • rengjøring av avløpsfilteret på bunnen av enheten;
 • fjerne harde biter av rusk under pumpeutstyret osv.

Det er viktig å merke seg at disse tiltakene i utgangspunktet er en del av vedlikeholdsarbeidet knyttet til å opprettholde ytelsen til oppvaskmaskinen. BOSCH-enheter har en plastplugg under filteret, som også må fjernes for å komme til mekanismene.

Eksperter anbefaler å sjekke om det er blokkeringer mellom avløpsslangene og dreneringsutløpet. Du må kanskje bruke en spesiell rengjøringsbørste eller lignende verktøy.

Feil E24 og hvordan du fjerner blokkeringen av pumpen

fjerne blokkeringI mer alvorlige tilfeller er problemet knyttet til blokkering av selve pumpen. Over tid skjer dette, og han slutter rett og slett å tømme vannet. På skjermen til oppvaskmaskinen helt i begynnelsen av syklusen, kan du se feilen E24. Dette vil kreve en mer spesialisert intervensjon ved bruk av forskjellige instrumenter.

Feilsøkingsprosedyrene finner sted i flere trinn:

 • snu enheten for å komme til pumpen i bunnen;
 • skru av panelene på siden og baksiden;
 • Fjern forsiktig bunnen av enheten, og skru av det nedre frontpanelet på saken.
 • sørg for å være oppmerksom på alle fester og holdere for å komme til innsiden av oppvaskmaskinen.

Ovennevnte prosedyrer fører deg direkte til avløpspumpen. Det er en enhet med spesielle uttak, som i sin tur grenrør er koblet til. Selve pumpen må dreies forsiktig og trekkes til siden. Varmeelementet er plassert i plasthuset.

Selvfølgelig skal alle prosedyrer av denne typen bare utføres med frakoblede ledninger og frakoblede sensorer.

Hvis BOSCH oppvaskmaskin har blitt brukt for lenge, vil hår og annet rusk vikle seg opp på pumpehjulet. De blir sjelden hovedårsaken til en funksjonsfeil, men de gjør det fortsatt vanskelig å jobbe. Det er bedre å forhåndsrense alt, og for å gjøre det mer praktisk å gjøre alt, er det verdt å trekke ut skaftet.

Hva gjør jeg hvis Bosch oppvaskmaskin gir feil E24?

tilbakestillingsfeil e24På den ene siden oppstår E24-problemet ganske ofte, men på den annen side er det ingen tydelig indikasjon på en eller annen grunn. På grunn av dette faller eierne av utstyret ganske enkelt i en dumhet og tror at deres BOSCH-maskin har kommet til en slutt. Selvfølgelig, ikke få panikk, for ofte kan du gjøre noe og fikse situasjonen.

Som praksis og reell erfaring fra eierne av BOSCH oppvaskmaskiner viser, hjelper ikke metodene nevnt ovenfor i denne artikkelen alltid. Rengjøring av filtre og avløpsslange, fjerning av rusk er en viktig og integrert del av riktig bruk av maskinen din, men alt fører alltid til ønsket resultat.

I noen situasjoner nekter pumpen i seg selv å fungere ordentlig. For å gjøre dette må du sjekke rotorene, roterende løpehjulene og mye mer. Et enkelt smøremiddel for å flytte maskiner kan være nyttig.

Noen ganger hjelper følgende handlinger:

 • slå på oppvaskmaskinen;
 • vent 1-2 minutter (pumpen skal være i gang på dette tidspunktet);
 • så skal et karakteristisk klikk følge, hvorpå vann begynner å samle seg;
 • bokstavelig talt på 30 sekunder må du åpne lokket.

Øyeblikket må fanges riktig, men ofte lar du deg omgå E24-feilen på BOSCH oppvaskmaskin. Deretter kan du lukke døren for å fortsette vaskesyklusene. På grunn av dette mistenkte noen at problemet ikke var så mye med avløpet, men med låsen på døren.

14121 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner