hjem Reparasjoner Store hvitevarer Hva er en inverterkompressor i kjøleskap?

Hva er en inverterkompressor i kjøleskap?

Kompressoren er en veldig viktig del av kjøleskapet. Det er flere typer av disse enhetene, og de har alle forskjellige tekniske egenskaper. Inverterkompressoren ble utviklet relativt nylig, og mange vet ikke om prinsippet for drift og fordelene. I denne artikkelen vil vi snakke om driftsprinsippet og hva en inverterkompressor er i kjøleskap.

Inverter kompressor arbeidsprinsipp

Fordeler og ulemper med inverterkompressordrift
Når den lineære kompressoren er i gang, starter enheten opp til sitt maksimale. Når den innstilte kjøletemperaturen er nådd, aktiveres en automatisk avstengning. Reléet styrer prosessen med å slå av og starte kjøleskapet på nytt. I øyeblikket du slår av og på, utløses et klikk. Et karakteristisk summesignal indikerer motorens drift.

Med konstant drift av kjøleskapet med full kapasitet og hyppig avstengning, varmes enheten opp veldig og mislykkes etter en viss tid, hvoretter utskifting av kjøleenheten kreves. En annen ulempe: høyt strømforbruk på grunn av økt kraftnettbelastning.

Når du oppretter en invertermotor, ble alle de nevnte ulempene tatt i betraktning. Generelt fungerer enheten på samme prinsipp, med noen forskjeller. Når omformerens kjøleskap er avkjølt til ønsket temperatur, stopper ikke operasjonen, men en gradvis reduksjon i hastighet og reduksjon i hastigheten på kjølemediet oppstår. Dermed opprettholdes et visst temperaturnivå.

Når kjøleskapsdøren åpnes, øker antall akselomdreininger i henhold til sensorsignalet om at temperaturen stiger og ikke samsvarer med den ønskede. I motsetning til den lineære generatoren, går den nye generatoren jevnere med minimalt med strøm.

Hvis vi forklarer omformerdrift fra et teknisk synspunkt, er det en konvertering av vekselstrøm til likestrøm, hvoretter omvendt prosess følger, men den nødvendige frekvensen er satt. Den trefasede kompressormotoren med et børsteløst system, brukt i kjøleskapet, brukes til produksjon av bilmekanismer, datamaskiner, medisinsk utstyr osv.

Se også - Hva er det beste kjøleskapet med to rom - rangering i 2017

Fordeler og ulemper med et inverter kjølesystem

Den største fordelen med denne typen kompressorer er lavt strømforbruk og langvarig drift. Jevn, rask temperaturkontroll og stille drift er fordelene med husholdningsapparater med denne typen motorer.

Når du kjøper kjøleskap med omformermotor, utstedes garantien i en periode på omtrent 10 år. Dette bekrefter påliteligheten til enheten og produsentens tillit til kvaliteten på produktet.

Imidlertid koster et kjøleskap med en lineær kompressor mindre enn et inverter-kjølesystem, så det fortsetter å være etterspurt. Sammen med den høye prisen har inverter-enheten en ulempe til. Strømspenninger kan føre til feil på kjøleskapet, siden denne typen kompressorer er mer komplekse enn en vanlig motor. Innendørs ledninger må være pålitelige. Ellers er installasjon av stabiliseringsenheter nødvendig.

Uansett tilstedeværelsen av mangler, blir en slik enhet stadig mer populær blant kjøperne. Gradvis fylles markedet med nye, mer avanserte modeller. Moderne produksjon er ikke begrenset til kjøleskap - inverterkompressoren er allerede en integrert del av klimaanlegg, vaskemaskiner og andre husholdningsapparater.

Se også - Fryseren fungerer bra, og kjøleskapet fryser ikke

92224 6

6 tanker om “Hva er en inverterkompressor i kjøleskap?”

 1. Kolya:

  Kjøleskap fungerte for 15 år siden til den første sammenbruddet for 25 år siden.De var laget av ikke-jernholdig metall, uten elektronikk eller inverterkompressorer.

 2. Herre:

  Takk til forfatteren for en detaljert forklaring av inverterkompressorenheten. Det ble klart at det var nødvendig å koble slike kjøleskap til nettverket gjennom en stabilisator, ellers ville prisen på reparasjoner være sammenlignbar med kostnaden for et nytt kjøleskap.

 3. Galina:

  Artikkelen er nyttig.
  Dette kjøleskapet jobbet for oss i 6 år. Og plutselig slo han av, alle lysene slukket. De ringte til formannen fra serviceavdelingen. Det kan ikke finne ut hva årsaken til sammenbruddet er. På Internett fant vi spesialister utenfra. De sier kompressoren er årsaken. Som vi forstår det, er det ikke lønnsomt for serviceavdelingen å installere kompressoren under garantien (10 år for kompressoren), selv om arbeidet med installasjonen koster mye. Og tredjeparter tilbyr å installere den for 25 tusen rubler: kompressor pluss arbeid. Hva kan man gjøre? Vi vil ta)))

  1. amaksil1:

   God ettermiddag.
   Hvilket merke av kjøleskap?
   For 25 tusen rubler. kan du kjøpe en ny, ikke mer lønnsom?

 4. Roman:

  ZIL-er fra krigen fungerer fortsatt

 5. Boris:

  Gud, hva markedsførings tull. Du kan analysere hver setning rett.
  Nylig dukket alt opp, ja. Det er en flott oppfinnelse. Trefasemotorer har eksistert i lang tid, strømforsyningssystemet til en trefasemotor fra en fase har eksistert lenge, omformere har eksistert lenge. Nå trengte noen å sette det sammen og selge det til kjøleskapskjøpere som en mega-fremgang.

  Lov om energibesparelse? Nei, du har ikke hørt det. Kjøleskapet må gjøre en viss mengde arbeid, og mengden energi det vil forbruke er lik det arbeidet delt på kompressorens effektivitet. Alle! Denne energien avhenger ikke på noen måte av kompressorens driftsmodus, men avhenger bare av effektiviteten!
  Ja, selve effektiviteten avhenger av driftsmodus, men her gjøres det enkelt - kompressoren er konfigurert slik at den fungerer med maksimal effektivitet, det er alt. Derfor er den mest økonomiske modusen for kortsiktig drift ved konstant effekt ved maksimal effektivitet med påfølgende avstengning. Og ikke en humpete frem og tilbake og ikke konstant arbeid med sparsom kraft.

  Og hvis du virkelig vil kontrollere hastigheten - for eksempel for en konstant temperatur - så kan dette gjøres med alle typer elektriske motorer! "Inverter" er ikke nødvendig her i det hele tatt.
  Det er det, jeg vil ikke engang demontere dette tullet.

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner