hjem Reparasjoner Store hvitevarer Vaskemaskinen snurrer ikke trommelen: mulig årsak til feilen

Vaskemaskinen snurrer ikke trommelen: mulig årsak til feilen

Enhver moderne familie må ha en vaskemaskin. Moderne barn er rett og slett ikke i stand til å forestille seg at ting kan vaskes på en annen måte. Tross alt har de aldri sett dette, og ingen trenger det lenger. Vaskemaskiner frigjør mye tid, vi er så vant til at når maskinen går i stykker, ser den ut som en katastrofe Hva om trommelen i vaskemaskinen ikke snurrer? Spørsmålet er retorisk - du må finne årsaken til at det ikke roterer og eliminerer det.

Feil av den første typen

Det første trinnet er å koble vaskemaskinen fra det elektriske nettverket og sjekke med hendene om trommelen snurrer.

 1. Hvis trommelen snur seg i begge retninger, er årsaken i beltet til vaskemaskinen. Hvis trommelen i slike tilfeller ikke roterer når motoren går, så er beltet mellom trommelen og remskiven. Eller beltet er viklet rundt trinsen, blokkerte trommelen og roterer derfor ikke. For å eliminere denne årsaken til feilen, må du fjerne vaskemaskinens bakvegg og installere beltet på nytt. Hvis den er veldig svak og slitt, er det bedre å erstatte den med en ny, bare når du kjøper, sørg for å ta hensyn til merkingen. Det skal være det samme som på det gamle beltet. Etiketten angir antall kiler og lengden på beltet.
 2. Den elektriske motoren har ganske enkelt slitt ut børstene, som forkortes under drift og mister kontakten med samleren. Som et resultat skapes ikke det elektromagnetiske feltet og er ikke nok til å rotere rotoren. I dette tilfellet høres ingen motordrift i driftsmodus. Eliminasjonen av denne sammenbruddet består i bytte av børster i vaskemaskinen.
 3. En kortslutning oppstod inne i maskinen, og strømmen sluttet å strømme til motoren. Bare en kompetent elektrikerdiagnostikk kan finne et bestemt sted.
 4. Turtelleren, som er ansvarlig for antall omdreininger på vaskemaskinen under sentrifugering, er feil. I dette tilfellet stopper trommelen bare under sentrifugering, og under vasking snur den normalt. Denne sammenbruddet krever spesialistintervensjon.
 5. Programmereren er ødelagt. Motoren sluttet å starte når vaskemaskinen ble slått på. Å reparere en sammenbrudd er bare mulig av en spesialist, siden det blinker eller utskifting av den elektroniske modulen.
 6. En vanlig type funksjonsfeil er trommesnurr, men svakt. Mest sannsynlig sluttet beltet å vri seg, fordi strukket ut fra alderdommen. Du kan erstatte det selv.

Råd:

Les også: Hvorfor flyter beltet av på vaskemaskinen?

vaskemaskinen snurrer ikke trommelen under vask

Feil på type II

Trommelen i vaskemaskinen roterer ikke i det hele tatt, den sitter fast og den roterer ikke engang for hånd når motoren er av.

 1. Noe sitter fast mellom karet og trommelen, for eksempel en mynt, knapp, knast eller andre små ting som kan ha gått gjennom hullet i trommelen eller gummipakningen på luken. Du kan prøve å trekke denne varen selv ut gjennom hullet til varmeelementet.
 2. En annen grunn til at vaskemaskinen tar opp vann, men ikke snur trommelen, er et utbrent varmeelement.Noen ganger eksploderer den og blokkerer hele enheten med rusk; trommelen snurrer ikke i vaskemaskinen på grunn av en mekanisk hindring. Du kan fjerne disse ruskene selv og installer et nytt varmeelement.
 3. Også årsaken til at vaskemaskinen nynner, men ikke snur trommelen, kan være et fastkjørt lager. I dette tilfellet, på tærskelen til et fullstendig stopp av trommelen, er sliping av metall tydelig hørbar under bruk av maskinen. Så snart du hører disse lydene, må du umiddelbart skifte lager sammen med oljetetningen. Hvis det sprer seg, kan det gjøre mye trøbbel. Du kan selv bytt ut lagrene i vaskemaskinen, men det er bedre å overlate det til en spesialist.
 4. Kondensatoren brøt sammen, de ble installert i gamle modeller nær motoren. I dette tilfellet kan motoren brukes, men vil ikke starte. Du trenger bare å bytte kondensator.
 5. Gått i stykker vaskemaskin motor, enten på grunn av en lekkasje, eller på grunn av et spenningsfall. I dette tilfellet kan trommelen lett rulles av hendene, men når vaskemaskinen slås på, blir de automatiske bryterne utløst.

Se også - Oppvaskmaskinen varmer ikke vannet opp: hva du skal gjøre

Hvordan demontere en vaskemaskin

Vaskemaskinen begynner å demonteres fra toppdekselet og frontpanelet, hver vaskemaskin har sin egen tilnærming. På alle skrivemaskiner er monteringsskruene vanskelig skjult, du må fortsatt finne dem. Det er bedre å ikke berøre maskinens luke, spesielt siden det er installert en dørsensingssensor med elektriske ledninger under den. For å fjerne mansjetten må du bøye kanten og fjerne trådringen fra fjæren. Så tar de ut skuffen. Deretter kan du trygt fjerne frontpanelet.

 1. Det er nødvendig å fjerne alle klemmer og gummi fra slangen som er egnet for skuffen pulveret føres gjennom i tanken.
 2. Hvis forholdene tilsier det, kan du fjerne døren, men det er bedre å ikke gjøre dette.
 3. Frontpanelet må trekkes forsiktig ut for ikke å kutte de fine slamsensorledningene.
 4. Ved neste trinn må du koble trykkbryterslangen fra tanken. Den ligner på en stor nettbrett med et stort antall utgående kontakter, som ligger på toppen av saken. Dette er en vannstandssensor.
 5. Koble fra nederste høyre avløpsavløp. Det ser ut som en svart bølgeslange, noen ganger hvit.
 6. Nå kan du fjerne motoren, etter å ha kastet av beltet fra den. For å gjøre dette, må du sette inn en finger under remskiven og begynne å rotere, beltet brettes av uten problemer.
 7. Deretter kobles ledningspluggen og bakken fra motoren, hvoretter boltene kan skrus ut. I de fleste tilfeller må motoren beveges bakover eller fremover. I dette tilfellet må du sørge for at det ikke faller og går i stykker.
 8. Ta et kamera og ta et bilde av passende elektriske ledninger til varmeelementet, slik at alt blir riktig plassert og ingenting forveksles. Etter et slikt sikkerhetsnett kan det fjernes.
 9. Nå er det vanskeligste trinnet å fjerne skruene som holder balansesteinene. Disse skruene er massive, med store hetter.
 10. Deretter må du fjerne fjærene forsiktig, fra bunnen, hvoretter tanken allerede kan fjernes.

vaskemaskinen snur trommelen, men trekker ikke vann

Hva blir det neste? Og så må du demontere tanken i to halvdeler, som du bare trenger å bryte plastfestene for og bli kvitt silikonpakningen rundt hele omkretsen. Når trinsen, akselen og alle komponenter på trommelen er fjernet, kan du komme til lagrene. Det fremre lageret er vanligvis mye større enn det bakre lageret. Følgelig må dette tas i betraktning ved utskifting. Etter at du har skiftet ut lagrene, må du montere maskinen i omvendt rekkefølge.

Se også:

27381 1

En tanke på “Vaskemaskinen snur ikke trommelen: mulig årsak til feilen”

 1. Alexey:

  Takk for informativ informasjon

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner