hjem Reparasjoner Klimaanlegg Hvordan reparere en kjele selv?

Hvordan reparere en kjele selv?

I det moderne samfunn, med innføringen av nye husholdningsapparater, spiller en fyrvannsbereder en av de viktigste rollene i økonomien. Likevel kan denne kostbare enheten repareres av deg selv i tilfelle feil. Du vil lære å reparere en kjele med egne hender i denne artikkelen.

Nesten hver sammenbrudd i en varmtvannsbereder oppstår på grunn av feil drift. Korrekt drift av tanken avhenger også av selve vannet, dets hardhet og tilstedeværelsen av urenheter. På grunn av vann av lav kvalitet, er varmeelementet til varmtvannsberederen over tid dekket av skala, og tankens indre foring gir korrosjon. Det siste problemet innebærer å bytte ut selve tanken, som i seg selv er kostbar og kostbar, og ikke alle tjenester kan gjennomføre dette. Derfor, for å unngå slike problemer, anbefales det å bruke forskjellige typer vannrensere.

Årsaker til feil på kjelen

Hvordan reparere en kjele selv

Det er hyppige ledningsproblemer når kjelen ikke slås på eller av, og heller ikke varmer opp vannet, eller omvendt, varmes opp kontinuerlig. I en slik situasjon er det nødvendig å følge instruksjonene når du kobler kjelen til å koble den riktig til nettverket og jorde den slik at strømmen ikke passerer gjennom kroppen.

Det er tilfeller når vann ikke kommer inn i tanken hvis varmtvannsberederen er koblet til feil. Dette skjer ofte fordi vannet fra vannforsyningssystemet kommer under for høyt trykk, og dette fører enten til brudd på tanken under en vannhammer, eller kjelen er beskyttet og lar ikke vann passere gjennom. Det anbefales å installere sikkerhetsventiler mellom kjelen og vannrørene.

Hva skal jeg gjøre og hva skal jeg gjøre hvis varmtvannsberederen er ute av drift? Til å begynne med, ikke bli panikk, men prøv å finne ut årsaken til sammenbruddet. Etter å ha funnet ut årsakene til svikt i enheten, er det nødvendig å forstå hvordan du demonterer kjelen - uten dette trinnet er det umulig å begynne å reparere, fordi de fleste av problemene er forbundet med innsiden av tanken. Hvordan du reparerer en varmtvannsbereder selv, vil vi beskrive i rekkefølgen nedenfor.

Se også - Hva skal jeg gjøre hvis kjelen lekker?

Kjelereparasjon

Hvordan demontere og reparere en kjele

Hvis vannet i tanken ikke når ønsket temperatur, mens det høres støy og rasling inne i tanken, er dette det første tegnet på at varmeelementet til varmtvannsberederen har en feil. Antagelig har det dukket opp skala på varmeelementet, som må rengjøres. Dette er ikke vanskelig å gjøre. Du må gjøre følgende:

  1. koble enheten fra strømforsyningen;
  2. drenere vann fra tanken;
  3. fjern dekselet med varmeelementelektronikken fra kroppen;
  4. trekk ut selve varmeelementet.

Det skal ikke være noen problemer med å koble kjelen fra nettverket. Men å tømme vannet fra tanken kan bli et problem, siden denne prosessen er forskjellig fra varmtvannsberederen fra forskjellige produsenter. For eksempel har Termeks varmtvannsbereder et spesielt vannavløpssystem. Resten har ikke slike systemer, og hvis de har det, er det veldig sjeldent. Likevel, for å tømme vannet, må du ha viss kunnskap, som kan oppnås ved å se på instruksjonene på Internett eller ved å kontakte mesteren.

Etter at vannet er tappet, oppstår spørsmålet om hvordan du demonterer varmtvannsberederen. For å gjøre dette er det nødvendig å koble fra alle hurtigkontakter som er koblet til termostaten. Skru deretter ut boltene og fjern basen av termostaten med varmeelementet. Fjerning av det kan føre til at restvann strømmer ut av tanken, samt akkumulert rusk som ikke ble holdt igjen av filteret. Det anbefales å rengjøre varmeren umiddelbart mens den er våt. For rengjøring er det spesielle midler som må sprayes over enheten. Deretter kan avleiringer rengjøres med en stump gjenstand uten mye anstrengelse. Du kan også koke varmeapparatet i vann med syre tilsatt, og polere overflaten med sandpapir til en glans. I dette tilfellet vil varmeelementet være i god stand. Det anbefales å sjekke magnesiumanoden, som forhindrer at tanken ruster. Hvis det er feil, bør dette elementet byttes ut, siden det ikke kan repareres. Etter at alle manipulasjonene er over, er det nødvendig å montere alt i omvendt rekkefølge, fylle opp tanken og slå på kjelen. Ved riktig reparasjon og montering må den varme vannet til ønsket temperatur, det vil si at det må fungere skikkelig.

Mulige funksjonsfeil og måter å eliminere dem på

Hvis vannoppvarmingsindikatoren på varmebeholderen ikke lyser, vannet ikke blir varm, og kroppen er sjokkert, må du kontrollere varmeelementet med en tester. For å gjøre dette er det nok, etter å ha fjernet sistnevnte, å feste multimeterets sonder til kontaktene og se motstanden. Når displayet viser "1", kan det konkluderes med at varmeelementet er ubrukelig, det har skjedd et brudd og det må byttes ut.

Hvis du oppdager en lekkasje i tanken, er det ikke alltid mulig å reparere på egenhånd, siden ikke i alle tilfeller er årsaken til sammenbrudd er slitasje på tetningsmassen, som kan erstattes. Oftest er årsaken slitasjen på selve tanken, utseendet på hull i den, spist av korrosjon. I dette tilfellet vil det være ganske problematisk å reparere enheten. Lekkasjen kan sveises, forsegles eller forsegles, men etter en viss periode vil tanken fremdeles bli ubrukelig, ettersom hullene vil utvides. I denne ubehagelige hendelsen er det uansett nødvendig å bytte ut kroppen eller kjøpe en ny varmtvannsbereder.

Her er faktisk alle de viktigste bestemmelsene om hvordan du reparerer en kjele med egne hender. Vi anbefaler at hvis du ikke har tilstrekkelig erfaring med elektroteknikk, kontakter du en master eller et servicesenter.

Se også - Hvilket firma varmtvannsbereder er bedre å velge

3915 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner