hjem Reparasjoner Klimaanlegg Hva skal jeg gjøre hvis kjelen lekker?

Hva skal jeg gjøre hvis kjelen lekker?

Hos alle er det situasjoner når utstyr mislykkes. Dette gjelder spesielt for elektroteknikk. Disse øyeblikkene, ofte uforutsette, problemer medfører økonomiske kostnader, mye innsats og tid. Spesielt blir problemet enda mer frustrerende når det gjelder vanlig brukte husholdningsapparater. Denne artikkelen vil diskutere hvordan hva du skal gjøre hvis kjelen lekker for oppvarming av vann.

Årsaker til problemer

Hva skal jeg gjøre hvis kjelen lekker?

Først må du finne ut årsaken til at kjelen lekker og velge en løsning som er egnet i denne situasjonen for korreksjon. Før du starter arbeidet er et viktig aspekt valg av nødvendige verktøy for å utføre reparasjonsarbeid. Her er en grov liste over hva du kan trenge når du servicerer en ødelagt varmtvannsbereder:

 • et sett med rørnøkler, en skiftenøkkel, en skrutrekker;
 • multimeter;
 • et par slanger for drenering av vann;
 • en kniv kan være nødvendig om nødvendig.

Ovennevnte verktøy må være tilgjengelig for enhver eier. Hvis imidlertid noen av dem mangler, må du sørge for å kjøpe i en hvilken som helst jernvarehandel.

Ved første øyekast kan det virke som det ikke vil være vanskelig å jobbe med en slik enhet som en kjele, men dessverre er denne oppfatningen feil. I hvert fall for en nybegynner i bransjen. Men etter å ha mottatt viss kunnskap, vil selv en person uten arbeidserfaring være i stand til å takle dette problemet, spesielt når det gjelder det faktum at kjelen flyter nedenfra.

Se også - Hvordan installere og koble til en varmtvannsbereder med egne hender

Alternativer for feilsøking

Så hvis du la merke til at varmtvannsberederen din lekker, må du gjøre to ting: koble den fra strømnettet og foreta en grundig inspeksjon av stedet der lekkasjen observeres. Det er flere grunner til at flekker opptrer:

 • en produksjonsfeil, brudd på tekniske regler under montering er mulig;
 • under langvarig bruk av enheten, der riktig forebyggende arbeid ikke ble utført for å opprettholde driftsenheten;
 • mangel på magnesiumstang i tanken;
 • vann har mange urenheter eller er veldig hardt;
 • under første installasjon var ikke enheten jordet.

I noen av de ovennevnte tilfellene kan tanken demonteres og repareres eller erstattes helt med en ny. Når vann strømmer gjennom termostatdekselet, er problemet alvorlig nok og enhetene er ute av drift. Hvis flekkene kommer fra skjøtene til vannrørene, betyr dette bare en ting - tettheten på enheten er ødelagt. I dette tilfellet kan ikke tanken repareres på noen måte; den må byttes ut.

Ariston varmtvannsbereder dryppet hva du skulle gjøre

Det skjer også at ved unøyaktig installasjon av en varmtvannsbereder kan kroppen deformeres, noe som ganske ofte fører til en lekkasje. Problemet er kanskje ikke umiddelbart tydelig, men hvis du merker det, må du gjøre følgende:

 • slutte å bruke ovnen;
 • inspiser det påståtte stedet for deformasjon (oftest er det en sikkerhetsventil);
 • tøm tanken og gjør reparasjonsforsøk. Eller ring veiviseren fra servicesenteret for å finne ut sikkert problemet og løse det.

Hvis Termeks varmtvannsbereder flyter et sted ovenfra, og ingen deformasjoner ble funnet, og tanken ble regelmessig betjent og var i perfekt stand, anbefales det å levere den under garantiperioden. Hvis magnesiumstangen ikke har endret seg på lenge, er tanken, hvis den ikke er emaljert innvendig, råtten gjennom og gjennom, og den må byttes uten feil.

Vann strømmer gjennom rørene, noe som indikerer dårlig installasjon når du kobler kjelen til vannforsyningen. Mange installerer plastrør for seg selv, men installerer ikke sikkerhetsventiler, som til slutt fører til en vannhammer. Hvis slike problemer blir funnet, er det nødvendig å gjøre om vannforsyningssystemet. Hvis selve ventilen lekker, så er tanken i drift.

Ved lekkasje i tanklokket i bunnen, er det nødvendig å kontrollere varmeelementet. Tross alt er det på grunn av dannelsen av skala på den at det kan dannes en lekkasje. Tetningen eller tetningen på instrumentet kan også bli skadet. Reparasjonen består i å erstatte varmeenheten, samt å feste holderen til sistnevnte.

Er det mulig å reparere en lekker kjele?

I de fleste tilfeller, hvis det oppstår lekkasje i selve tanken, er det nesten umulig å reparere den, siden kjelen er en monolitisk struktur dekket med emalje inni, som, hvis den er skadet, ikke kan korrigeres på noen måte, bortsett fra å erstatte kjelen med en ny.

Når det gjelder kjele tanklekkasjer, er det flere måter å reparere det på:

 • lodd hullene som vises på tankhuset. Dette vil redde tanken, men i kort tid, så må du fortsatt endre den;
 • forsegle vannlekkasjer, noe som også vil hjelpe, men ikke lenge;
 • hvis det er den samme tanken, men med en feilvarmer, kan du bytte den ut.

Konklusjon

Vi har beskrevet for deg alle alternativene for hvorfor kjelen lekker, og beskrevet alternativer for hvordan du kan løse feilene, men i noen tilfeller er det bedre å ringe til mesteren, siden du under reparasjonsarbeid ved et uhell kan skade tankens integritet eller emaljebelegget. Hvis du er trygg på dine evner, kan du komme i arbeid.

Se også:

7293 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner