hjem Reparasjoner Klimaanlegg Hvorfor gasskjelen slukker

Hvorfor gasskjelen slukker

Å bruke en gasskjele til oppvarming i hjemmet er en veldig god og økonomisk løsning. Denne enheten er enkel å installere og også enkel å betjene. Imidlertid, som alt utstyr, har enheten en tendens til å bli feil, ofte ligger alt i dempingen av gassbrenneren. For å finne ut årsaken til problemet, må du forstå hvilke typer gasskokere og deres enhet. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvorfor gasskjelen slukker, vi vil fortelle deg hva du skal gjøre og hvordan du best kan løse dette problemet.

Varianter av gasskjeler

gasskjele

Disse enhetene er delt inn i henhold til installasjonstypen:

 • utendørs;
 • vegg.

Den første typen gasskjeler er kraftigere, og kan dermed varme opp et stort område av rommet. De har også lang levetid, dette ble oppnådd ved produksjon av varmeelementer fra metaller som stål og støpejern. Disse gasskjelene krever imidlertid et eget rom for installasjon og bedre ytelse.

Når det gjelder veggenhetene, har de henholdsvis mindre dimensjoner, og vekten er også mindre, dette gjør at de kan monteres på vegger. Denne typen kjeler har lavere effekt, de har også betydelig redusert levetid, og de er mer krevende å rengjøre kjølevæskeelementet og typen oppvarmet væske. Fordelene med disse enhetene inkluderer liten størrelse, noe som forenkler installasjonen uten å kreve et eget rom, som gulvstående enheter.

Se også - Hvordan starte en gasskjele for første gang

Design av gasskjele

design av gasskjele

Driftsprinsippet deres er det samme, de er bare delt etter design, det er flere typer:

 • en krets - hovedsakelig brukt til oppvarming av små rom og boligbygg;
 • dobbel krets - de er også i stand til å varme opp rom, men i tillegg til dette kan de varme vann til husholdnings- eller tekniske formål.

Når det gjelder fjerning av avfallsprodukter - gasskjeler er utstyrt med spesielle systemer med:

 • naturlig rengjøring - i dette tilfellet er gasskjeler direkte koblet til skorsteiner, som føres til toppen av taket. Dermed tas forbrenningsprodukter med naturlig trekk. Forbrenningsluften tas fra rommet, men skorsteinen må være høy, minst 500 mm fra ryggen til gasskjelen. Ellers vil kjelen din blåse ut og gå ut.
 • tvungen rengjøring - gassvarmeenheter er koblet til en koaksial skorstein, dette designet er et "rør i et rør", begge fører til et lukket forbrenningskammer. Forbrenningsprodukter kommer ut gjennom ett rør, og luft kommer inn gjennom det andre, som støtter forbrenning.

La oss gå videre til sirkulasjonsmetoden. Det er gasskjeler avhengige og ikke avhengige av strøm. I det første tilfellet er det en elektrisk sirkulasjonspumpe i systemet, som skaper trykk. Også i slike kjeler er det mange komplekse maskiner og sensorer, takket være hvilken prosessen er regulert.Sistnevnte krever ikke elektrisk tilkobling, slik at de får en fordel, og når du ikke har strøm, kan du fortsatt bruke en gasskjele.

Se også - De beste produsentene av gasskjeler i henhold til kundeanmeldelser

Mulige funksjonsfeil og måter å eliminere dem på

feil på kjelen

La oss nå gå videre til sammenbruddene til disse enhetene. I utgangspunktet er tegn på brudd som følger:

 1. Gasskokeren slås ikke på - i dette tilfellet kan problemene være som følger:
 • funksjonsfeil med tenningssystemet til brenneren;
 • mangel på spenning på gasskjelen;
 • sjekk gassventilen, den kan være lukket;
 • utilstrekkelig gasstrykk i gasskammerkammeret;
 • sjekk selve brenneren, den kan være tett.

Når det gjelder reparasjoner av kjele, anbefales det ikke å gjøre det selv (bortsett fra mindre eksterne reparasjoner), siden denne enheten er farlig, og i tilfelle brudd på noe element kan det føre til funksjonsfeil. Alle reparasjonsaktiviteter må utføres av spesialister. Som for eksempel feil rengjøring av dysene på brenneren kan føre til at lyset slukkes og slukker, noe som vil føre til falming.

 1. Gassbrenneren dør ut - årsakene til dette problemet kan være forbundet med:
 • mangel på omvendt trykk i gasskammeret;
 • funksjonsfeil med trykksensoren;
 • Mulig dårlig kontakt med termoelementet;
 • hvis du har en elektrisk kjele, er det mulig at spenningsfall oppstår i nettverket;
 • det var trykkavlastning av tilkoblingene på tilførselsgassrørledningen.

Trekkproblemer finnes hovedsakelig i kjeler med et åpent avfallshåndteringssystem. I dag er alle gasskjeler utstyrt med spesielle trekkfølere, som automatisk demper brenneren hvis det mangler trekk. Imidlertid, hvis det er mye skyvekraft, tvert imot, er dette hei til det raske inntaket av allerede utarbeidede gasser, på grunn av hvilke strømmer kan rive flammen fra brenneren - automatiseringen i dette tilfellet lukker også gassen slik at den ikke blir bortkastet etter et flammepaus.

Det er lett å bestemme tilstanden til trekk i en gasskjele, for dette, bare bring en fyrstikk i en åpen kjele, i tilfeller av normalt trekk, vil flammen brenne normalt, og den vil være litt rettet mot den indre kroppen av gasskjelen. Hvis skyvekraften er overdreven, vil flammen på kampen ganske enkelt slukke.

problemer med gasskjelen

Slike problemer oppstår på grunn av brudd på reglene for å bygge en skorstein for en kjele, nemlig utilstrekkelig høyde over taket, eller tvert imot med for høy høyde. Løsningen på problemet er ganske enkel - du må finne ut tilstanden til utkastet, og hvis det er mangel på det, reduser du skorsteinshøyden, og følgelig omvendt, hvis det er et overskudd, øk det. Det anbefales også å skylle skorsteinen for å gi avfallsproduktene et stort utløpsområde. Depressurization er også vanlig, og kan bli funnet med såpevann og lappet.

Kjelen lyser ikke hvis sensoren som er ansvarlig for å måle trekk, er feil - den kan ikke repareres, bare en komplett utskifting av elementet er nødvendig. Det er lett å identifisere funksjonsfeil, det er nødvendig å lukke begge terminalene på sensoren, og å tenne kjelen. I tilfeller av at enheten fungerer fullstendig, kreves utskifting.

Hvis termoelementkontaktene er dårlig, slukkes gassbrenneren umiddelbart, i denne situasjonen kan du rengjøre dem selv.

 1. Etter at den er slått på, tar ikke kjelen opp temperaturen inne i forbrenningskammeret - enhver sammenbrudd er spesifikk og har en grunn, i denne situasjonen kan de være som følger:
 • det er ikke nok luft i kammeret der gassen brenner;
 • feil utforming av skorsteinen eller den er ganske enkelt skitten;
 • svikt i de elektriske elementene i kjeleanlegget;
 • Hvis du har en dobbeltkrets, vil vannoppvarmingssystemet forbruke mye strøm.
 1. Kjelen reagerer ikke på avstengningskommandoer - i automatiske enheter skjer avstengning av seg selv når temperaturen i rommet har nådd den innstilte verdien i henhold til programmet. Enheten som omgivelsestemperaturen bestemmes med kalles en termostat, den overfører data til prosessoren, som er innebygd i kommandokortet.

Vi fortalte deg hvorfor gasskjelen slukker og hvordan du løser disse problemene. Ikke glem at feil, bortsett fra arbeid med skorsteinen, også må utføres av en utdannet spesialist med sertifikat.

Se også:

8429 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner