hjem Reparasjoner Innebygde apparater DIY reparasjon av kokeplater

DIY reparasjon av kokeplater

Koketoppen er et av de viktigste apparatene på kjøkkenet, og er i likhet med alle andre teknikker utsatt for sammenbrudd, men det er ganske enkelt å utføre reparasjoner med egne hender. Hvis det oppdages en funksjonsfeil i løpet av garantiperioden, blir ovnen din reparert gratis. Men hvis det oppstår en sammenbrudd flere år senere, kan du prøve å reparere kokeplaten med egne hender, siden det kan koste litt mindre å kontakte spesialister enn å kjøpe en ny komfyr.

I denne artikkelen har ekspertene våre listet opp alle funksjonsfeilene på kokeplaten og demontert prosessen med å reparere feil med egne hender.

Elektrisk kokeplate

Koketoppen slås ikke på - den vanligste feilen på elektriske paneler, enheten er koblet til stikkontakten, men fungerer ikke i det hele tatt, eller bare en av brennerne varmes ikke opp. DIY reparasjon kan demonteres i følgende trinn:

 1. Vi sjekker spenningen i uttaket, på grunn av tunge belastninger brenner kontaktene ofte ut.
 2. Vi sjekker pluggen og ledningen for mekaniske skader - de kan ganske enkelt forkorte eller til og med knekke kjedet. Ofte observeres skader på stedene der panelet er koblet til utløpet. Fant skade - vi bytter ut ledningen.
 3. Vi slår av strømmen, fjerner festene og demonterer overflaten fra bordplaten. Vi demonterer overflaten og går videre til neste trinn.
 4. Vi tar et multimeter og sjekker transformatoren, neste trinn er å sjekke den termiske sikringen. Hvis det ikke er motstand eller hvis det skiller seg vesentlig fra det som er angitt av produsenten, er det nødvendig å bytte ut deler, de selges i mange elektronikkbutikker.
 5. En kokeplate fungerer ikke - det er nødvendig å sjekke alle ledningene, samt tilkoblingene til brennerne, termostaten, bryterne, kontrollpanelet for en åpen krets. Hvis feilen ikke er synlig, er alle kontaktene på plass, vi tar et multimeter og sjekker hver tilkobling.

Hvis du ikke har et multimeter, kan du bruke en indikator skrutrekker for reparasjoner, som du kan kontrollere tilstedeværelsen av spenning på alle deler av kretsen. Vi anbefaler også å se på en video som hjelper deg med å reparere kokeplatene selv.

Se også - Slik installerer du kokeplaten i benkeplaten med egne hender

Elektriske panelfeil

De viktigste feilene som brukere av elektriske kokeplater kan støte på er som følger:

 • Sikring - oppstår på grunn av en kraftoverspenning. Den lave prisen på en ny sikring og en enkel erstatningsprosess gjør det enkelt å reparere denne feilen selv. For fremtiden anbefaler vi deg å kjøpe en enhet som vil beskytte det elektriske nettverket ditt mot strømstøt.
 • Hvis en eller to kokesoner ikke fungerer... Vi sjekker ledningen som leverer spenning til varmeelementet. Under påvirkning av temperatur er den forseglet. Reparasjon er veldig enkelt, bare lodd det på plass med et loddejern. Hvis kretsen ikke er ødelagt, er selve varmeelementet utbrent, må du kjøpe en ny og bytte den ut. Før du bytter, må du sørge for at det er en krets mellom varmeelementet og betjeningspanelet. Dårlig kontakt kan være årsaken til feilen.
 • Sensoren fungerer ikke- koketoppen slås ikke på. En av de sjeldne og vanskeligste feilene på berøringsfølsomme kokeplater. Du kan sjekke kretsen igjen. Hvis det ikke er brudd, må du skifte berøringspanelet helt, men det er bedre å overlevere det til reparasjon. Årsaken kan være feil betjening, pleie med forbudte midler. Bare en spesialist som er helt kjent med elektronikk kan reparere hjemme.
 • Kokeplaten blir ikke varm eller fungerer ikke i det hele tatt... Årsaken er dårlig kontakt med varmeelementet, termostaten eller termostaten - vi sjekker om det er strøm i kretsen mellom disse segmentene.
 • Koketoppen blir veldig varm, fungerer og slår seg ikke av- termostatfeil. Termostaten repareres ikke, en ny bør kjøpes og byttes ut.
 • Sprukket keramisk overflate... Vi finner ut årsaken til at hvis du ikke droppet noe tungt, henvender vi oss til service under garanti, dette er en typisk fabrikksvikt, produsenten vil reparere den gratis. Hvis du selv har skyld i sprekken, må du sende panelet for reparasjon, det er ganske vanskelig å erstatte det selv. Vær oppmerksom på at utskifting av glass er veldig dyrt, så bruk panelet i henhold til instruksjonene.

Se også - Slik kobler du koketoppen med dine egne hender

Induksjonstopp

Induksjonspaneler, selv om de er de mest moderne og høyteknologiske enhetene, er heller ikke immune mot funksjonsfeil. Vi vil analysere hovedfeilene på induksjonspaneler, og hvilke reparasjoner du kan prøve å gjøre selv.

 1. Induksjonstoppen blir ikke slått på eller av umiddelbart- oftest er dette en funksjon av denne typen paneler, og ikke en funksjonsfeil. Induksjonstoppen har en beskyttende funksjon. Hvis du bruker feil diameter eller materiale på kokekaret, vil koketoppen automatisk slå av strømmen, og kokeplaten blir ikke varm. Brenneren vil også slå seg av automatisk hvis du tar oppvasken fra overflaten.
 2. Induksjonskoker varmes opp lenge og svakt- igjen, les kravene til oppvasken i instruksjonene. 90% av feil på induksjonstoppen er assosiert med feil kokekar.
 3. Induksjonstoppen slås på automatiskselv om det ikke er kokekar på kokeplaten. Fjern alle metallgjenstander og rengjør ovnen fra salt. Hvis dette ikke hjelper, har du et problem i kontrollenheten, den må repareres eller byttes ut. Bedre å kontakte tjenesten.
 4. Induksjonstoppen fungerer ikke... Prinsippet om diagnostikk og reparasjon endres ikke, spesialister sjekker først sikringen. så ringer de hele kjedet for en åpen krets og bytter ut den utbrente delen.

Vi reparerer induksjonstoppen selv

Gasskomfyr

Den siste typen kokeapparater er en gassoverflate. En av de enkleste og enkleste å reparere med egne hender. Det brukes mindre elektronikk, så det er ikke mange feil, og alt blir enkelt eliminert.

 • Gass antennes ikke eller antennes dårlig. Vi sjekker umiddelbart den elektriske tenningen (piezo) for blokkering eller væske. I 90% av tilfellene er det nok å vaske den grundig og tørke den. Hvis dette ikke hjelper, sjekker vi om det er strøm i kretsen som fører til piezo-spolen.
 • Gasskomfyren slås ikke på fordi gass ikke strømmer til brenneren. Reparasjon av kokeplater i disse tilfellene er ikke nødvendig, forebygging er nok.Vi sjekker gassrøret, hvis ventilen er åpen og det er gass i systemet, fortsett med å sjekke dysene. Tilstopping skjer med fett eller matrester, det er nok å rengjøre det. Ikke glem å tørke av etter rengjøring, fuktighet skal ikke forbli. Hvis det forblir fuktighet, vil ikke piezo antennes.

Hvordan reparere en gasskomfyr selv

Moderne kokeplater er utstyrt med feilsøkingssensorer og diagnostiske moduler, en feilkode vises på skjermen. Vi finner koden i instruksjonene og følger de spesifiserte anbefalingene for å eliminere en spesifikk feil. Bruk forumene, der kan du finne ekte anmeldelser og erfaringer om DIY-reparasjon fra spesialister og andre brukere, nemlig modellen din med detaljerte instruksjoner og bilder.

Hvis vi analyserer alle funksjonsfeilene på kokeplater som kan oppstå under drift, kan vi med sikkerhet si at de fleste av dem kan repareres for hånd.

Råd:

Les også: DIY innebygd oppvaskmaskinreparasjon

For å oppsummere feilvurderingen

 • Sikring sprengt
 • Kontakt brøt
 • Kjeden er ødelagt
 • Kabelskader
 • Tilstopping av ovnen, dyser
 • Varmeelementet brøt
 • Sensoren fungerer ikke

Alle disse feilene elimineres for hånd, hvis du står overfor et mer komplekst problem og ikke er sikker på din kunnskap og krefter, kan du kontakte servicesenteret.

94673 27

27 tanker om “DIY reparasjon av feil på kokeplater”

 1. Ruslan:

  Og hvordan velge å erstatte en utslitt innfødt fra de mange induksjonsvarmeelementene som tilbys av reservedelsbutikker? Men samtidig kan de ikke tydelig si hvilken som er riktig for meg. Vel, dette er forståelig hvorfor, fordi det er lettere for selgere å presse og få penger så snart som mulig.

  1. amaksil1:

   God ettermiddag, Ruslan! Kan du fortelle oss hvilken modell av kokeplaten?
   Vi kan finne ut hvilken reservedel som er bedre å kjøpe og til hvilken pris for å reparere feilen så billig som mulig.

 2. Ruslan:

  Jeg har en slik induksjonskoker Elbee Violet 24106 med følgende parametere:
  Netspenning: 220 V.
  Strømfrekvens: 50Hz
  Maksimal strømforbruk: 2000 W.
  Temperaturregulator: 80-270 ° C
  Serviseens diameter: 12-20 cm

 3. Igor:

  Slå. Alt er perfekt reparert på 90% (termostatfeil).

 4. Lyosha:

  Det er en Samsung induksjonstopp. Separat fungerer alle brennerne bra, men hvis du slår på to på en gang, blir de knapt varme opp. Jeg kan ikke forstå hva det er.

  1. amaksil1:

   God ettermiddag.
   Sjekk nettspenningen først. Induksjonspaneler spiser som regel ikke dårlig strøm.
   Hvis problemet ikke er spenning, så mest sannsynlig med brettet, den såkalte "hjernen". Her kan vi ikke gi råd om noe, ring mesteren.

 5. Sergei:

  God ettermiddag! Glassplaten skreller av Bosh-platen av metall. Kanskje noen kom over dette. Alt fungerer bra.

 6. Vitaly:

  God kveld. Under drift sender mimosa induksjonskoker et kort og konstant signal. Men hun varmer opp. Jeg lagde ikke lyder før. Hva kan være grunnen?

  1. amaksil1:

   Hvis det fungerer, er det mest sannsynlig greit. Men du vil lese dokumentasjonen om komfyren din

 7. Alexey:

  sensoren fungerer ikke, den som ikke slår på kan fortelle hva saken er, strømmen er på, spenningen er normal, i instruksjonene blåser sikringen ut og hvor er den? induktiv koketopp Electrolux

 8. Basilikum:

  God ettermiddag ! Si meg, hvilken tenningsenhet er på zigmund & shtain mn 115.61 b komfyr?

  1. amaksil1:

   Vi har ikke denne dokumentasjonen for modellen din. Søk i nettverket, eller se eksperimentelt etter plasseringen av blokken når du demonterer, det er vanskelig å savne den.

 9. Andrew:

  Fortell meg hvordan du kan løse problemet. Brenneren på gasskomfyren fungerer ikke. Det vil si at jeg trykker, snur, piezo fungerer, gassen brenner, og når jeg slipper håndtaket, slukker det.

  1. amaksil1:

   Kontakt tjenesten. Du trenger en termoelementerstatning. Det vil si at piezo utløses, men termoelementet, som kontrollerer helsen til gassforsyningen, fungerer ikke. Dette ble oppfunnet for sikkerhet. Hvis brenneren fylles med vann og slukker, stopper gassforsyningen.

 10. Vladimir:

  Hei! Jeg har en Gorenje glasskeramisk overflate for elektrisk. Når to knotter fungerer, begynner en av dem å klikke og slutter å virke. Hva er det, og kan du reparere det selv?

 11. Alexey:

  God dag!
  På den elektriske kokeplaten electrolux ehf 96547 xk begynte tallene for å indikere varmeeffekten til to ringer å vise seg dårlig.

 12. Dmitriy:

  God ettermiddag. Induksjonstopp NEFF. Aktiveringssensoren fungerer ikke, men timersperren / aktiveringssensoren fungerer. Men når glasset fjernes, med direkte kontakt med sensoren, fungerer det, panelet slås på. Hva kan være problemet? Sensorene er firkantede, sølv.

 13. Irinp:

  Koketoppen Ariston med støpejernsbrennere blir veldig varm under bruk; bryterne kan ikke berøres. Hva er problemet

 14. Irina:

  fortell meg at en av komfortene slås av under tilberedningen og bokstaven F er på, du må slå av lyset slik at det fungerer igjen

 15. Peter:

  Koketoppen ARISTON KRM 640C når du slår på strømbryteren til kokeplaten (50.57021.010), lyser ikke indikatoren eller lyser bare i en bestemt separat posisjon på bryteren

 16. Irina:

  sensoren fungerer ikke, den som ikke slår på kan fortelle hva saken er, strømmen er på, spenningen er normal, låsen slås på og av.

  1. amaksil1:

   God dag.
   Direkte vei til SC. Alt du kan sjekke på egenhånd - du har sjekket.
   Mest sannsynlig er saken i selve sensormodulen.

 17. Nastasya:

  Hei, i koketoppen har gassen på MAUNFELD-glasset sluttet å dreie en strømbryter for brenneren, slik at brenneren ikke fungerer. Hva kan være grunnen?

  1. amaksil1:

   God ettermiddag. Det er nødvendig å skifte ut regulatoren. Mest sannsynlig er det en mekanisk feil.

 18. Lily:

  God kveld. Si meg, Maunfield koketopp hvis du skrev det riktig. Jeg snur på håndtaket og holder det. Er på. Jeg slipper det med en gang. Verst av alt er den store doble flammebrenneren.

 19. Alexey:

  Hei Elektrisk komfyr DEXP 5M4СTYL / B Jeg slår på alle 4 brennerne, den begynner å lyse og en stund begynner de å jobbe etter hverandre, så brenner de, så går jeg ut, hva er det, panelet er nytt

 20. Irina:

  Vi har Curting, baksiden av komfyren til brenneren varmes opp slik at den brenner. Vi er redde for brann. Videre er de to andre normale. Og den samme brenneren, med integriteten til selve overflaten, gikk i striper inne i glasset. Hva det er? Først møtte dette.

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner