hjem Reparasjoner Innebygde apparater Kjøkkenhette fungerer ikke: gjør det selv ved å reparere feil

Kjøkkenhette fungerer ikke: gjør det selv ved å reparere feil

Kjøkkenhetten er et veldig populært husholdningsapparat i disse dager. For mange er behovet for en hette helt åpenbart. Faktisk, når du lager mat, flyr en stor mengde fett, røyk og de minste matpartiklene ut i luften, som ikke bare forurenser rommet, men også skader helsen. Som regel er det installert en luftrenser i form av en hette på kjøkkenet under oppussingen. Dessverre, selv om den brukes så nøye som mulig, vil den uunngåelig mislykkes over tid. Og så må eieren løse problemet på en av to mulige måter: han henvender seg til et servicesenter som reparerer kjøkkenhetter eller gjør alt med egne hender.

Hvordan fungerer hetten?

Ordningen med en standard kjøkkenhette er veldig enkel - det er den vanligste eksosviften som er installert rett over ovnen og har en elektrisk motor. Ytterligere filtre er også installert i denne enheten for å fange opp skadelige damper som kommer fra ovnen under tilberedningen. Hetter er av filtrering og eksos.

  • En filtrering, også kull, husholdnings kjøkkenvifte er den enkleste enheten, så kostnadene er mye billigere. hvordan installer et kjøkkenhette, og du kan alltid reparere det selv. Det fungerer i henhold til prinsippet om resirkulering, dvs. skitten luft etter rengjøring i panseret kastes tilbake i rommet. Rengjøringselementet er karbonfiltre.
  • Eksosekstrakter er koblet til ventilasjonsaksler for å fjerne forurenset luft helt fra kjøkkenet. En lignende enhet er mer perfekt i forhold til et filter, og det er installert en fettfelle i den. Avtrekkshetter krever et godt ventilasjonsanlegg, men du kan også reparere dem selv. Hvis det er en ventilasjonsaksel, kastes luft inn i den. Hvis det ikke er noen kanal, installerer spesialister et rør som går direkte til gaten under installasjonen av hetten.

Hvordan fungerer hetten?

Moderne modeller fungerer i to moduser. De fleste av dem har en multi-speed elektrisk motor, som har liten effekt, men hastigheten kan justeres. Prøve velg en hette med en anstendig kraftreserve. Faktisk, over tid, som et resultat av filterforurensning, reduseres effektiviteten til hetten merkbart, den kan bare kompenseres ved å øke effekten.

Du bør også regelmessig inspisere fettfellen, og når det blir skittent, bytter du det i tide, dette gjøres enkelt med egne hender. Hvis du ignorerer denne regelen, kan panseret avbrytes. Gjennomsnittlig hyppighet for utskifting av fettfanger er 3-4 måneder. Men hvis lukkerhastigheten brukes veldig intensivt, bør det gjøres oftere. I filtreringshetter når karbonfilterens levetid halvannet til to år. Enheten kan brytes ned av henholdsvis en rekke årsaker, og reparasjonen av et kjøkkenhette kan variere betydelig. La oss vurdere de viktigste sammenbruddene og algoritmene for handlinger.

Se også:

Hetten trekker ikke og fjerner lukt dårlig

Dette kan skje hvis enheten ikke brukes riktig. For at hetten skal takle lukt effektivt, må den være slått på i god tid før matlaging, og slås av 15 minutter etter at ovnen er slått av, og ikke umiddelbart. Ved å følge denne grunnleggende regelen vil du kunne kvitte deg med ubehagelig lukt på kjøkkenet permanent. En ganske vanlig årsak til en slik "sammenbrudd" er et forsinket filterbytte. Dessuten kan kullfiltre ganske enkelt ikke fungere effektivt. For å reparere hetten, må filteret demonteres etter å ha blitt fjernet tidligere, og karbongranulatene må byttes ut med nye.

For å skifte fettoppsamleren med egne hender, må du fjerne grillen og legge den med forsiden ned, hvorpå du kan fjerne det gamle skitne filteret. Stativet skal vaskes grundig med vaskemiddel, og det må festes et nytt fettfang. Engangsfettfeller er forskjellige fra gjenbrukbare ved at de har en påskrift, den er perfekt synlig selv gjennom grillen. Når filteret blir så skittent at det er på tide å bytte det, er ikke påskriften lenger synlig. Fiberfiltre er gjenbrukbare, etter vask og tørking, kan de returneres til sitt sted, og dette kan gjøres gjentatte ganger. Hver gang du utfører denne prosedyren, må du skylle risten grundig.

Råd:

Les også: DIY kokeplater reparasjon

Hetten slås ikke på

  • Komfyrbelysning fungerer ikke. Hvis det ikke er belysning, og viften går, er det mest sannsynlig at lyspæren nettopp har brent ut. Men hvis det ikke løser problemet å skifte lyspære, er lysbryteren feil.
  • Hetten slås ikke på i det hele tatt. Det kan være flere grunner: for eksempel er enheten koblet fra strømnettet, eller det er ingen strøm i stikkontakten.
  • Eksosbryter defekt. Du kan sjekke dette med en tester, og i tilfelle sammenbrudd, bytt den ut.
  • Det er ingen elektrisk strøm. Du må sjekke det elektriske panelet. Kanskje en bryter utløste automatisk eller sikringer sprengte.
  • Defekt strømplugg. Pluggsikringen kan ha gått. Du kan erstatte det selv.
  • Brudd i den interne ledningen. Undersøkelsen skal utføres ved hjelp av en tester, trekke løse kontakter underveis og stramme spissene med tang.
  • Den elektriske motoren er ødelagt. I dette tilfellet er det ubrukelig å utføre reparasjoner, motoren til panseret må bare byttes helt ut. Å prøve å reparere det i de fleste tilfeller er økonomisk ulønnsomt. Å kjøpe en ny eksosmotor vil være billigere, mer effektiv og mye mer fornuftig.

kjøkkenhetteinnretning

Konklusjon

Denne artikkelen har listet opp de viktigste sammenbruddene i moderne kjøkkenvifte. Du har allerede sett at de fleste feilene er enkle og ikke krever spesialistinngrep. En helt uerfaren person kan vanligvis fikse en sammenbrudd i en kjøkkenhette med egne hender, selv om du trenger å skifte motor. Derfor nytter det ikke å kontakte et servicesenter og betale anstendige penger for småtterier. I tillegg brytes kjøkkenhetter av kjente, velprøvde merker egentlig ikke ned under normal drift og regelmessige filterbytter, de serverer regelmessig i mange år. Litt oppmerksomhet og hettepleie gjør det mye lettere for deg å ta vare på kjøkkenet og hele huset, gjør mikroklimaet hjemme mye sunnere.

Se også:

14682 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner