hjem Driftsregler Små husholdningsapparater Hvordan en energisparende lampe fungerer

Hvordan en energisparende lampe fungerer

I det moderne liv kan man ikke lenger gjøre uten noe slikt som en energibesparende lampe. Som navnet antyder, er en funksjon av disse lampene økonomisk forbruk av strøm, men samtidig gir det ut godt lysutslipp, noe som naturlig sparer økonomien din. Mange er interessert i krets og enhet til en energisparelampesom vi gjerne vil gi i denne artikkelen.

Eksternt er en LED-lampe ofte ikke mye forskjellig fra en vanlig med en filament. Så for eksempel har de en identisk base. Den eneste forskjellen er i glasskallet og hva som er under det. Husholdersken har en elektrisk krets inni, mens en glødelampe bare har to kontakter og et wolframfilament mellom seg.

For øyeblikket begynner glødelamper gradvis å forlate markedet, og erstattes av lysrør og LED-lamper. I noen land har de sluttet å produsere helt, men i SNG-landene har de fortsatt en viss popularitet.

Enhet og driftsprinsipp

Enhet og driftsprinsipp

Hva er hemmeligheten med å bevare energien til disse enhetene. Dette spørsmålet interesserer mange mennesker. Imidlertid er det ikke noe komplisert i utformingen av slike lamper. Vi kan si at en energisparelampe er en redusert kopi av en lysrør, som vi har kjent siden Sovjetunionen. Men i motsetning til sine kolleger, er de installert i en vanlig kassett og brukes til både generell og ekstra belysning.

Alle energisparende lamper er veldig like i design og består av flere deler:

  • Et gassutladningsrør er den delen som avgir lys, vanligvis laget av glass;
  • Veske - et gassutladningsrør er koblet til det, saken inneholder en strømkrets og en mikrokrets;
  • Basen er også festet til kroppen, og formålet er å skape kontakt og levere strøm til lyspærens mikrokrets.

La oss beskrive hver detalj mer detaljert. Så, den enkleste delen er gassutslippsrøret. Den er laget av plexiglass og en gass strømmer gjennom dette røret, som når det er i kontakt med elektrisitet, avgir ultrafiolett lys. Gassen kan brukes på forskjellige måter: Neon, Argon, Krypton, Xenon. Formen er også gitt på forskjellige måter. Utsiden av røret er dekket med et spesielt beskyttende stoff, som ikke anbefales å tørke av, ellers vil ikke pæren fungere i den foreskrevne perioden.

Basen på den energisparende lampen bærer kontaktene for å drive lampen og selve tråden for tilkobling til kontakten. Nesten identisk med en glødelampe, den har samme utseende og jevnt materiale. I Russland er lamper med slike lokker utbredt: GU10, G4, E40, E27, E14, G5.3. Disse sokklene brukes i hverdagen til generell og ekstra belysning.

Kroppen er laget av spesiell ikke-brennbar plast. Lampepæren og basen er festet til den, og gjør dermed lampen til en helhet. Inne i saken, som nevnt ovenfor, er det en strømforsyningskontroll og overvåkingskrets, og et interferensdempende filter som beskytter mot strømstøt.

Se også - Enkle regler for å spare strøm hjemme

Demontering og diagnostikk

Demontering og diagnostikk

For å komme til mikrokretsen til enheten, trenger du bare å åpne dekselet.Kofferten er delt i to deler, som festes sammen med låser og om nødvendig lett kan fjernes. Vi anbefaler at du demonterer en allerede ubrukelig lampe, siden det er en sjanse til å bringe den i feil tilstand når du demonterer en arbeidslampe. Ved første øyekast er lampen solid, og det er umulig å demontere den, men dette er ikke tilfelle. Hvis du nøye inspiserer saken, vil du se et spesielt spor, som hvis du lirker det med en kniv eller skrutrekker, kan du enkelt åpne saken, men du må gjøre dette uten plutselige bevegelser.

Etter at du har skilt begge deler fra hverandre, vil du legge merke til at de er koblet sammen med et par ledninger. De må også kobles forsiktig fra mikrokretsen, noe som kan gjøres med et loddejern ved å lodde de nødvendige endene fra brettet. Noen ganger blir endene på ledningene viklet på kontaktene på noen lamper, slik at de ganske enkelt kan skrus ut. Du har nå to separate lyspære deler på hendene.

Det elektroniske brettet er vanligvis rundt og er enten gult eller grønt. Denne elektriske kretsen er den viktigste kontrollenheten til den energisparende lampen. Hvis lampen brenner ut, kan du observere hovne og lekke kondensatorer på brettet, samt utbrente kontakter. Fire ledninger går til brettet fra pæren, som er viklet på kontaktene. De er vanligvis plassert i endene av brettet på motsatt side fra hverandre. I forskjellige pærer brukes enten en sikring eller en motstand, som ikke lar pæren brenne ut, men den brenner seg selv. Neste kan du se choke og kondensator. De justerer hvor ofte lampen blinker. Selve kretsen er utformet for å regulere og kontrollere tenningen på lampen, glødetemperaturen, samt forhindre spenning.

Det er alt det er å vite om utformingen av energisparelampen hjemme.

Produksjon

Etter å ha indikert alle hovedaspektene av arbeidet og den interne strukturen til en energisparelampe, vil vi oppsummere - disse enhetene er mye mer praktiske og økonomiske enn forgjengerne, glødelamper. De er mer pålitelige og mer lønnsomme økonomisk. Derfor, til tross for den ganske høye prisen, anbefaler vi deg å kjøpe disse belysningsenhetene, siden de vil lønne seg hundre ganger under bruken.

Vi håper at denne artikkelen ga deg en ide om hva som utgjør skjema og enhet til en energisparelampe. Vær forsiktig når du velger hvordan du skal spare energi i hjemmet ditt.

3858 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner