hjem Driftsregler Små husholdningsapparater Hvorfor er det så viktig å spare energi?

Hvorfor er det så viktig å spare energi?

Spørsmålet om å heve tariffer for verktøy bekymrer alle innbyggere i byer og landsbyer i vårt land. Elektrisitet blir dyrere siden reservene av ressurser som brukes til å transformere varmeenergi til elektrisitet begynner å ta slutt på planeten vår. Prisene blir høyere hvert år, og forbruket vokser jevnt. Derfor oppstår neste spørsmål, hvordan og hvorfor du trenger å spare strøm i et hus, leilighet eller sommerhus. I denne artikkelen vil vi prøve å svare på disse spørsmålene.

Hvorfor blir strøm dyrere

Hvorfor blir strøm dyrere

Den første grunnen, som nevnt ovenfor, er at jordens ressurser som kull, olje og naturgass går tom. Den andre grunnen er miljøproblemet. Når du brenner det samme kullet, sendes skadelige elementer ut i atmosfæren i store mengder. Spørsmålet om økologi begynte å plage forskere veldig, derfor begynte de i mange land å gå over til miljøvennlige typer elektrisitetsproduksjon, som atom, vind og vann. Dette er imidlertid kostbart under bygging, og farlig hvis alle sikkerhetsforholdsregler ikke følges. I vårt land er det også slike foretak, men det er få av dem, sammenlignet med termiske kraftverk som har blitt igjen siden Sovjetunionen. Over tid vil naturligvis vårt land også bytte til denne typen billig strøm, men dette tar tid.

Det bør også bemerkes at forbruket av elektrisitet i byer og tettsteder vokser hver dag, siden husholdninger og annet teknisk utstyr i vårt moderne liv krever en stor mengde strøm. Og siden tollene vokser, er prisen noen ganger betydelig. Det er selvfølgelig mange måter å spare penger på.

Tilstanden i økonomien i landet, inflasjon og skatteøkninger spiller også en stor rolle. Deretter vil vi vurdere alternativene for hvorfor du trenger å spare strøm.

Se også - Energisparende enheter: myte eller virkelighet?

Hvorfor det er viktig å spare strøm

Hvorfor det er viktig å spare strøm

Som allerede nevnt, har de fleste russere et ganske begrenset budsjett, så det er ofte topp prioritet å spare strøm, spesielt om vinteren. Slike besparelser vil også føre til en reduksjon i forbruket av naturressurser, og følgelig vil utslipp av skadelige stoffer i atmosfæren reduseres.

For å grovt forestille oss hvordan dette manifesteres, vil vi gi et eksempel. Hovedressursen som brukes til å produsere elektrisitet er kull. Å produsere 100 watt kraft bruker omtrent 50 kilo kull. Derfor sparer du hundrevis av watt strøm, du sparer offentlige ressurser og skader dermed ikke naturen. Det samme kan beregnes for andre typer ressurser. Så, for eksempel når det genereres 100 W elektrisitet, forbrukes i gjennomsnitt 30 liter olje, og den samme mengden naturgass. Det vil si at ved å spare strøm hjemme, gjør du det bedre ikke bare for deg selv, men for hele landet.

Besparelsesmetoder

Statistikk viser at den viktigste mengden energi brukes på å tenne et hjem, siden ingen hus for øyeblikket kan klare seg uten en elektrisk lyspære. Noen rom kan ha opptil et dusin av dem. Det er enkelt å beregne forbruket selv. For eksempel er det en lysekrone i stuen med fire nyanser. I gjennomsnitt brukes 80-100 W pærer, det vil si at det forbrukes omtrent 400 W strøm per time. Siden lyset i rommet ofte ikke lyser hele dagen, er forbruket ved første øyekast ikke så stort. Imidlertid kommer en ryddig sum ut en måned, og det er bare for dekning. Derfor, som et alternativ for å spare energi, brukes "husholdning" -pærer (lysrør og LED). De reduserer strømforbruket med tre ganger, eller enda mer. De betaler for seg selv helt, siden levetiden deres måles i år, fra omtrent fem til ti år.

Ikke glem den totale lagring av lys, siden noen ganger kan folk glemme å slå det av, og det brenner hele natten eller hele dagen. Alternativt anbefales det å bruke solens naturlige lys om dagen, og slå på belysningen om kvelden. Ikke glem å vaske lysekroner, vinduer og bruke lys bakgrunnsbilde på veggene. Dette skaper følelsen av et lysere rom og eliminerer behovet for ekstra belysning.

Videre følger oppvarming etter belysning når det gjelder energiforbruk. Som du vet, er det noen ganger oppvarming fra staten som er tilstrekkelig, og du kan fullstendig forlate den og bytte til en uavhengig. Du bør ikke glemme isolasjonen av hjemmet ditt, uansett om du bor i en leilighet eller i et privat hus. Dette spiller en stor rolle, siden varmen ikke vil forlate hjemmet ditt, og du vil ikke slå på varmeovnene så ofte. Installer vinduer av metallplast, siden treene er varme, men over tid tørker de ut og begynner å la vinden fra gaten og drive varmen ut av huset. Alt dette krever betydelige utgifter, men det er bedre å investere en gang og ikke bekymre deg for unødvendige utgifter enn å bruke mye penger på oppvarming og lys hver måned.

Energisparemetoder

Kabling neste på listen. De fleste husene har fortsatt gamle ledninger fra Sovjetunionen. Det fungerer, men under drift slites det ut, og isolasjonen kan overføre elektriske impulser til utsiden. Dette fører til tap av strøm, samt mangel på spenning i nettverket. Det er verdt å kvitte seg med unødvendige stikkontakter, tees og skjøteledninger som ikke brukes, da de øker motstanden i kretsen og det er større forbruk. Et overskudd av dette utstyret kan før eller siden føre til kortslutning.

Enheter som er koblet til strømnettet, men ikke slått på, mens de er i hvilemodus, bruker fortsatt strøm. Kostnadene er ubetydelige, men over lang tid kan utgiftene bite. Hvis du ikke bruker enheten eller utstyret for øyeblikket, anbefaler vi deg å koble enheten fra strømnettet for å spare energi. Det er spesielt verdt å være oppmerksom på apparater som bruker mye energi. Blant dem er en elektrisk komfyr, en kjele, en matprosessor og mer. Bedre å ikke bruke dem med full kapasitet unødvendig. Og så med nesten alle elektriske apparater. For eksempel: kjøleskapet kan ikke plasseres ved siden av varmeren, da det ikke vil slå seg av og vil avkjøles hele tiden.

Velstående mennesker installerer systemer og enheter som regulerer sitt eget strømforbruk i huset. Selv om de ikke har spørsmål om hvorfor de kan spare energi. Dette er et veldig kostbart utstyr, og ikke alle har råd til det. Prøv derfor å spare strøm på alle måtene som er oppført ovenfor.

Produksjon

Så, oppsummert, kan du se at det er nødvendig og nyttig å spare strøm i huset. Dette gir deg en sjanse ikke bare til å spare penger, men også for å beskytte selve naturen.

Vi håper denne artikkelen har gitt deg en ide om hvorfor du trenger å spare energi. Vær forsiktig og forsiktig når du velger måten å spare på.

7028 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner