hjem Driftsregler Små husholdningsapparater Hva slags retter er trygge å putte i mikrobølgeovnen

Hva slags retter er trygge å putte i mikrobølgeovnen

En mikrobølgeovn er uten tvil en praktisk ting. Nå, sannsynligvis, kan ikke noe kjøkken klare seg uten det. Men, merkelig nok, er noen fremdeles ikke klar over hvilke redskaper som kan brukes i mikrobølgeovnen og hvilke som ikke kan. Og disse menneskene er utrolig overrasket når de hører en kraftig eksplosjon inne i kammeret ...

Hvordan teste kokekar for brukbarhet i mikrobølgeovn

kjøkkenutstyr til mikrobølgeovn

Hvis du aldri har brukt noen tilgjengelige redskaper hjemme i en mikrobølgeovn, anbefaler vi at du sjekker dem først. Fordi oppvasken kan se ganske passende ut, men i praksis vil de ta den og sprekke under oppvarmingsprosessen! Og så i hendene, når du begynner å ta ut en kokeplate med borscht, noe som er mye mer ubehagelig.

Ta et vanlig fasettert glass (eller en hvilken som helst kopp der du tidligere varmet væsken og ikke observerte eventyr), fyll den med en tredjedel med vann. Og legg den på tallerkenen du vil teste. Kjør normal oppvarmingsmodus i 1 minutt.

Hvis kapasiteten er passende, vil du på slutten av prosessen oppdage at væsken i glasset har varmet opp, eller til og med kokt, men testplaten forble helt kald. Hvis det imidlertid er varmt, bør du ikke bruke det, det er tydeligvis ikke for mikrobølgeovnen.

Men du kan sjekke hva som allerede er tilgjengelig. I en butikk vil ikke dette trikset fungere. Derfor må du vite på forhånd, i hvert fall i teorien, hva du skal se etter når du kjøper mikrobølgeovn.

Se også:

Retter som materialer ikke kan brukes kategorisk fra

forbudte retter til mikrobølgeovn

La oss nå se nærmere på hvilke retter som ikke skal settes i mikrobølgeovnen. Husk en gang for alle at de mest usikre mikrobølgematerialene er:

  • Krystall
  • Tynt glass eller melamin
  • Leire og keramikk uten glasur

Disse tre materialene brister skamløst når de blir utsatt for mikrobølger. Krystall inneholder bly og har dessuten en ikke-ensartet tekstur. Leire er også, hvis den ikke er beskyttet av en tett glasur, heterogen og full av indre bobler som er usynlige fra utsiden. Når det blir oppvarmet, sprekker disse hulrommene, og du, som åpner døren, finner en trist håndfull fragmenter.

Men vi gjentar: det er bra hvis det skjer inne, rett i prosessen, og ikke i hendene dine. Så disse to materialene er mest - de mest upassende. Og hvis det handler om krystall, og det er klart, og det ikke er noe spesielt å varme i det, blir leireskåler og glass laget av tynt glass ofte satt i mikrobølgeovner.

Resten av oppvasken som ikke er egnet for mikrobølgeovner vil treffe ovnen, ikke hendene dine. Men hvorfor friste skjebnen og deaktivere utstyr? Materialene som er oppført nedenfor, forårsaker gnister, knitrende og spretter inne i kammeret:

  • Kobber
  • Messing
  • Støpejern
  • Stål
  • Gullbelegg
  • Metallbelegg

Det er klart at du bør glemme tallerkener med gullkant. Men interessant er det tegninger som ser ut som den vanligste malingen, men som faktisk inneholder mye metall som forårsaker elektrisk utladning. Derfor må du ta plater uten mønster i det hele tatt.

Se også - Hvordan mikrobølgeovnen fungerer

Hvilke materialer er egnet for mikrobølgeovner

egnet mikrobølgeovn

Det første stedet på denne listen er glass, varmebestandig kokekar. Hun er ikke redd for noe, maten i den varmes opp perfekt, hun forblir selv kald, og ovnen bruker mye mindre elektrisk energi enn når du bruker andre materialer.

Men en stor ulempe med dette serviset er dets høye pris. Det koster tre til fire ganger mer enn vanlig. Og å kjøpe den i tilstrekkelige mengder for hele familien er ikke tilgjengelig for alle.

Dessuten er porselen og steingods egnet for bruk, selvfølgelig uten tegninger. Keramikk er også egnet hvis de er dekket med et jevnt glasurlag. Også egnet er plast, polyetylen, papirfat, silikon, bakepapir og til og med lin eller bomullsklut (du kan for eksempel varme opp brød på det).

Glass er ganske passende, men ikke tynt, men like tykt som i vanlige bokser eller fasettert glass.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er verdt å bruke noen retter som glasuren er påført delvis på. Den varmer opp mat ujevnt og kan igjen sprekke.

Mer om plastbeholdere

plastbeholdere for mikrobølgeovn

Med plast er alt enkelt: på etiketten til slike beholdere er det alltid en merking, enten det er egnet for mikrobølgeovner, om det kan være egnet for oppvarming eller ikke. Men det er selvfølgelig i butikken.

Men hva om du har noen fartøy, men det er ingen klistremerker på den i lang tid? Da er det bedre for deg å ikke bruke disse rettene, for hvis det viser seg at dette materialet ikke er ment for mikrobølgeovner, vil det, når det blir oppvarmet, avgi mange skadelige stoffer som vil gå rett i mat.

Det er lettere å gå i butikken og kjøpe en ny du vil være sikker på. Det viktigste er ikke å ta den billige som kom fra Shanghai. Disse initiativrike menneskene vil skrive deg hva du vil og sette eventuelle markeringer du vil, men faktisk vil materialet, som det var, forbli uegnet for høye temperaturer. Og ikke bare er oppvarming i mikrobølgeovnen ikke veldig nyttig, men sammen med kinesisk plast vil det bare være et stort slag mot leveren.

Selv om det stort sett er behovet for å varme opp maten i dem? Det er noen av dem som er helt usympatiske.

På om det er mulig å dekke plater ved oppvarming

lokk for oppvarming

Du kan ikke dekke tett, det vil eksplodere. Du trenger ikke legge noen retter eller boller innpakket i folie. Det er heller ikke mulig å varme opp en åpen beholder. For eksempel, etter oppvarming av bokhvetegrøt med lever, må veggene i mikrobølgeovnen skrubbes lenge og kjedelig, siden disse produktene selv eksploderer fra innsiden.

Det beste alternativet er spesielle omslag som selges i husholdningsapparater. De er veldig store, omtrent på størrelse med en komfyrs roterende sirkel, og høyden er også stor. Jeg la en tallerken under denne kolben - og ikke noe problem! Det vil varme opp, vil ikke eksplodere og vil ikke fleire veggene.

Selv om du bruker dem, må du vite: de tåler ikke sterk koking av produkter. Så krymper de på grunn av at det dannes et vakuum og fester seg godt til glassirkelen. Det fungerer bare ikke å fjerne dem, du må lirke dem med en kniv fra bunnen for å gi tilgang til luft.

Velge den optimale formen for oppvarming

Ikke bare materialet, men også formen på kokekaret er viktig for komfortabel oppvarming av maten. Mikrobølgeovnen varmes opp raskt og ofte, væsken spruter ut. Den beste modifikasjonen av retter eller kopper til mikrobølgeovner er med en ekspanderende topp. I dem, av en eller annen grunn, oppfører væsken seg rolig, selv om den koker kraftig.

Hva skal være beholderne for matlaging og baking i mikrobølgeovnen

Separat vil jeg snakke om hva slags retter du kan lage mat i mikrobølgeovnen.

Matlaging og steking kan bare gjøres med ildfast glass. Det er ingenting bedre og kan ikke være.Men samtidig må man huske på at mikrobølgeovnen, som vi skrev ovenfor, har evnen til å skyve væsken ut. Velg derfor større kapasitet, og ikke ende-til-ende. Mat og vann skal være opptil 2/3 av det totale volumet.

Det samme gjelder for baking. Enten velg en større form, eller legg litt mindre deig enn i tilfeller når du baker i en vanlig ovn. Det ideelle materialet for dette er silikon.

Nå vet du nøyaktig hvilke redskaper som kan brukes i mikrobølgeovnen. Vi ønsker deg alt godt og færre overraskelser med fyrverkeri!

Se også:

6665 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner