hjem Driftsregler Små husholdningsapparater Hvordan en bladløs vifte fungerer

Hvordan en bladløs vifte fungerer

Hver dag dukker det opp flere og flere nye enheter, som er opprettet med sikte på å gjøre menneskeliv enklere. En av disse er den bladløse viften. Denne enheten er et innovativt produkt og tilhører klimakontrollenheter. Det viste seg at utseendet til denne enheten på markedet ble verdsatt av kjøpere fordi den er trygg, økonomisk og enkel å bruke. I denne artikkelen vil vi se på hvordan en vifte uten kniver fungerer, dens typer, fordeler og ulemper.

TOPP 10 beste fans med Aliexpress

Prinsippet om drift av en vifte uten kniver

Utformingen av disse enhetene gir ikke et fullstendig bilde av hvordan det fungerer. Tilsynelatende enkel design: en ring er festet til leveransen, gjennom hvilken en kraftig luftstrøm passerer. La oss se på prinsippet om en vifte uten kniver.

Luft passerer gjennom luftinntaket og kommer ut fra baksiden i høy hastighet. Den aerodynamiske utformingen skaper lavt trykk for å rulle luftstrømmene ved innløpet. Turbinen innebygd i fotstøtten skaper en rask luftstrøm ved utløpet. Denne uvanlige designen gjør den betydelig mer effektiv enn en vifte med kniver.

Denne enheten er trygg fordi den ikke har noen roterende elementer, så du kan gjerne la den være synlig for barn. Hvis det er kjæledyr hjemme, så truer ingenting dem heller.

På fotstøtten er det en mekanisme som ringen kan dreies på sidene med 90 grader, og hellingsvinkelen kan også endres med 10 grader. Komforten ved å bruke en bladfri vifte forbedres med 360 graders rotasjonsalternativ. Takket være dette øker fordelingssonen for kjølig og frisk luft. Driften forenkles av fjernkontrollen.

Bladeless fans passerer rundt 500 liter luft per sekund. Luften fordeles jevnt når du reiser. Da de opprettet denne enheten, tok utviklerne som et eksempel arbeidet til en konvensjonell jetmotor fra et fly.

Se også - Hva er fansen og deres egenskaper?

Varianter av bladløse fans

Denne viften gir uavbrutt luftstrøm. Den komfortable atmosfæren til enheten er gitt av en regulator som lar deg kontrollere og endre lufttrykket. I tillegg til effektivitet har viften uten kniver et interessant utseende og kan passe inn i ethvert interiør. Bladeless fans er av flere typer:

 1. Desktop - det vanligste, krever ikke mye plass og kan dekorere ethvert rom. Disse modellene er vanligvis ikke høyere enn 55 centimeter, og ringdiameteren overstiger ikke 30 centimeter. Du kan bruke denne viftemodellen for å gi det nødvendige klimaet i ett rom eller lite kontor.
 2. Gulvstående - kan være en erstatning for et klimaanlegg med lav effekt. Den kan plasseres hvor som helst i rommet. Apparater produsert av forskjellige kraft og de kan programmeres for blåsehastighet og rotasjon. Design - oval og rund.
 3. Minivifter er veldig mobile og kan brukes som klimaanlegg i en bil.

Se også - 10 beste badevifter

Fordeler og ulemper med bladløse fans

Fordeler:

 • Stabilitet - enheten faller ikke på grunn av det stabile fotbrettet der motoren er installert.
 • Sikkerhet - det er ingen elementer som roterer, så du kan ikke bli skadet.
 • Produktivitet - det nødvendige klimaet opprettes på kort tid, og den avkjølte luften fordeles jevnt over rommet.
 • Økonomisk - lavt strømforbruk, slik at "luftmultiplikatoren" kan fungere om dagen selv om sommeren.
 • Attraktivt utseende.
 • Tørker ikke huden.
 • Brukervennlighet - Lett å rengjøre på grunn av små deler.
 • Justerbar luftstrømningshastighet.
 • Rimelig pris.

Minuser:

 1. Støy under drift - minst 40 dB;
 2. Høy kostnad.

Hvis du fremdeles ikke vet hvilken enhet du skal kjøpe for å oppdatere rommet om sommeren og avlaste varmen, anbefaler vi at du tar hensyn til en bladløs vifte. Denne enheten klarer ikke oppgaven verre enn et klimaanlegg, men samtidig koster det mye mindre og vil passe inn i ethvert interiør på grunn av designet.

Se også - Hvordan velge det perfekte klimaanlegget for ditt hjem og leilighet

3322 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner