hjem Driftsregler Små husholdningsapparater Hvordan bruke en multikoker riktig

Hvordan bruke en multikoker riktig

Hvis du fortsatt ikke vet hvordan du bruker multikookeren, har du mistet mye! Vi bestemte oss for at vi til å begynne med fortsatt vil fortelle deg hva slags dyr det er, og du vil selv bestemme om det er verdt å angre på at du aldri har brukt det. Fordi vertinnene har forskjellige meninger dramatisk, og i prinsippet er begge riktig.

Hva er fordelene med en multikooker?

multikoker

Sannsynligvis venter du nå på at vi begynner å kringkaste det - en multikooker er et slikt mirakel av teknologi som lager mat av seg selv! Som en magisk gryte fra et eventyr. Han klappet i hendene, uttalte den kjære setningen: "Pot, koke!" og han tok og kokte.

Er det morsomt? Og ikke noe morsomt, forresten. Dette er akkurat hva de fleste menn tror, ​​som er veldig langt fra kjøkkenet. Sikkert, og du har hørt mer enn en gang resonnere i stilen: “Ja, min kone gjør nesten ingenting rundt huset! Slette for henne - vaskemaskin, tog - multikoker, fjerner - støvsuger».

Jeg vil bare banke på, med noe vanskelig for slike teoretikere, ærlig talt! Men stort sett har de ikke skyld. Dette er all maskinering av listige annonsører.

Men faktisk, før lokket til "magisk gryte" smeller, må du utføre nøyaktig de samme manipulasjonene med produktene som for legging i en vanlig gryte:

 • Vask
 • Rydde opp
 • Skyll en gang til
 • Skjære
 • Steke
 • Sett i en multikooker
 • Salt pepper

Og så begynner "magien". Derfor, som du selv forstår, er ikke fordelene med en multikooker i det hele tatt at den koker av seg selv, og den vil bli raskere. Fordelene er ganske forskjellige.

For eksempel at ...

 • Maten i den kommer sunnere ut på grunn av det faktum at tilberedningen er ved lave temperaturer. Det vil si at produktet ikke tilberedes, men bare smelter, samtidig som det opprettholder maksimalt smak og vitaminer.
 • Retten vil ikke koke bort, den vil ikke løpe bort. Og dette er et pluss, du må være enig. Igjen trenger ikke ovnen å vaskes.
 • Du kan lage et måltid og la det stå i oppvarmingsmodus i mange timer. Det er bedre enn å pakke en kasserolle i fem tepper, og hold den varm til rett tid. Dette er spesielt praktisk når du går en tur med barn. Jeg tok den på for å lage mat, kom tilbake, og en ferdig matrett venter allerede på deg med glød, med varme.

Og på dette er kanskje plussene over. Helt ærlig, av disse tre fordelene er bare den første virkelig attraktiv. Faktisk er ødeleggelsen av vitaminer i den mindre enn ved et kokepunkt på 100 ° C. Multikookeren koker når den varmes opp til 60 grader i de fleste modusene.

I tillegg kan du bruke mye mindre olje i den, takket være belegget som ikke brenner. Og også, matlaging går uten oksygen, som oksyderer fett. Og fettoksidasjon er ikke sunt i det hele tatt. I ferd med å steke i en vanlig, varm og åpen skillet omdannes fett til aldehyder og lipidperoksid. Og de bidrar til utvikling av kreftceller og utvikling av hjerte- og karsykdommer ...

Derfor, hvis du er en tilhenger av sunn mat, så kan du kjøpe noe slikt. Dessuten spiser de som overvåker helsen deres alltid mye frokostblandinger. Og grøt er hobbyen til multikooker! I dem kommer de rett og slett fantastisk ut. Men dette er beskrevet nedenfor, i en egen blokk.

Se også - Skade på et menneskes helse: en myte eller virkelighet?

Er det noen ulemper?

ulemper med en multikooker

Vel, hva med det? Det er ærlig talt ikke så få. Men rettferdig, så langt som kokeprosessen er bekymret, er disse ulempene bare merkbare for de som behåndterer matlaging på en vanlig komfyr. Men for barn eller veldig små husmødre er det mest å bruke en langsom komfyr.

Men tilbake til værene våre, det vil si ulempene:

 • Den feteste minus er at en tallerken tilberedt i en multikoker ikke kan være igjen, avkjølt og satt i kjøleskapet. Den må helles ut av bollen. Og dette er fremdeles en glede. Mat er ikke veldig lett å ta ut, spesielt hvis det er varmt.
 • Igjen bruker multikookeren strøm, og slett ikke svak. Hvis du før hadde en elektrisk komfyr, har du absolutt ingenting å tape. Og hvis du brukte gass, hva er poenget? Bensin blir billigere.
 • Det er helt upraktisk å vaske den. Bollen er ganske skjør, og hvis du skader eller slipper den, flyr du inn i en stor krone, den må skiftes raskt. I tillegg til bollen må du vaske silikonringen, lokket, ventilen. Og det er alt - det forstår ikke mye. Selvfølgelig er det modeller med avtakbart lokk, men likevel er det mer problemer enn å vaske glatte metallpanner.
 • Hun ser mildt sagt ukomfortabel ut på kjøkkenet. En slags mini støvsuger, ikke en kjele. Selv maten ser ikke like appetittvekkende ut i den som i vanlige retter. Og visuell oppfatning er alt, som de sier ...
 • Hvis prosessen allerede er i gang, er det ikke lenger mulig å påvirke resultatet. Og når du åpner lokket for å prøve det, forlenger du bare kokeprosessen, noe som betyr at du kaster inn en ekstra watt eller to av strømforbruket.
 • Maten tilberedes mye raskere på komfyren enn i en multikoker! To ganger, nøyaktig. Dette er fordi temperaturen er lav der.
 • Baking i en multikoker har ikke en gyldenbrun skorpe, uansett hvor hardt du prøver.
 • Smaken på rettene er ganske spesifikk. Og ikke alle vil like maten fra multikookeren.
 • Umuligheten av å tilberede en stor mengde mat. Det vil si at for en stor familie er denne enheten absolutt ubrukelig.
 • Ulempen kan også betraktes som at hun trenger å tildele et eget sted på kjøkkenet. For å gjøre det lettere å lage mat, bør multikookeren ha et stasjonært sted, siden det ikke er veldig praktisk å få og skjule det. Dette er ikke en liten blender for deg.

Dette er tingene, kjære vertinner. La oss si det slik: Hvis du har en antidiluvian elektrisk komfyr som varmer opp lenge, kjøler seg ned lenge og “spiser” strøm, er det fornuftig for deg å kjøpe en multikooker. Hvis ting er annerledes for deg, vil vi ikke råde deg til å bli begeistret. Videre har du ikke lest neste blokk ennå ...

Se også - Hvordan vaske en multikoker utenfor og inne: grunnleggende regler for pleie

For en matbit: motvirker "minus" kontra fakta "pluss"

 • Hvis du vil lage sunn mat ved lave temperaturer, hindrer ingenting deg i å bruke en vanlig ovn og retter med et tettsittende lokk til dette.
 • Hvis du ikke vil konsumere aldehyder fra steking, koster det ingenting å velge riktig fett og lukke lokket på en vanlig komfyr. Google om riktig fett, fordi dette er et tema for en egen artikkel, og her er det upassende.
 • Hvis du vil ha varm mat, hindrer ingenting deg i å varme den opp i 3 minutter i mikrobølgeovnen. Igjen, dette vil ta mye mindre strøm. Enten tre minutters oppvarming, eller en time, to, tre eller fem. Er det verdt det?
 • Hvis du ikke vil stikke av, er det bare å følge prosessen! Nei, vel, hvis du fremdeles har sklerose, så er multikookeren på kjøkkenet ditt en uerstattelig gjenstand, du kan ikke krangle med det.
 • Hvis du vil bruke mindre fett, og deretter kjøpe vanlige, keramiske eller teflon-retter, er det ikke mange av dem heller.

Hvordan bruker du det?

ved hjelp av en multikooker

Du må bruke den i henhold til instruksjonene. Generelt er alle flerkokere ordnet nesten identisk, og det er ingen spesielle forskjeller.

Hvordan slå på multikookeren? For å gjøre dette er det en "start", "oppvarmings" modus og flere programmer med bestemte, forhåndsbestemte temperaturforhold for visse retter: pilaf, suppe, bokhvete grøt, steking, baking og så videre.

Det er absolutt ingen hemmeligheter her. Det eneste er å følge strengt dosene med vann som er angitt i oppskriftene som følger som et vedlegg til instruksjonene, og som er forskjellige for alle modeller av multikoker.

Men, og dette er selvfølgelig ikke et universalmiddel. Uansett kan det være mye eller lite vann. Alt læres empirisk, ellers - ingenting.

Hvor mye å velge?

Hvis du har en stor familie, så ta en større bolle. Og ikke glem at det faktiske volumet vil være per liter - halvannen mindre enn den angitte. Hvis multikookeren er 6 liter, kommer suppen nesten 4,5 liter, hvis den er 3 liter, så 2.

Dessuten, ikke glem ekstra funksjoner. La oss si at en frituregryte i en seks liters bolle er en dum og ulønnsom ting. For mye olje vil forsvinne, og ikke nok mat vil passe.

En tredelers dobbeltkjele kan romme nøyaktig 2-3 julestråler. Og de vil ta lang tid å forberede seg. Så før du kjøper, er det tilrådelig å bestemme selv hvilke retter som skal tilberedes i den i den dominerende varianten.

La oss snakke om skålbelegg

bunndeksel

Det er tre typer boller:

 • Teflon
 • Keramikk
 • Stål

Det er ikke noe spesielt å si om Teflon, alle vet allerede egenskapene til dette belegget. Du trenger litt olje, den brenner ikke, den er nyttig ... Men i tillegg til dette, ikke glem at hvis minst en ripe vises (og den vil vises snart, ikke engang tvil), så blir alle fordelene øyeblikkelig til stor skade. Og du må bytte ut en slik bolle så raskt som mulig.

Keramiske boller er bra i alle henseender. De er holdbare, miljøvennlige, og maten brenner ikke i dem. Men hvis det ved et uhell glir ut av hendene dine, så skriv brev. Og å kjøpe en ny er dyrt. Dette er de dyreste bollene.

Stålskåler er ideelle for supper og andre flytende retter. Ovnen vil ikke komme ut i dem, den vil brenne. Men på den annen side er en slik kopp evig.

Generelt er det mest ideelle alternativet å ha to boller. La oss si et rustfritt stål for supper, og det andre for baking og steking.

Hva du skal se etter når du kjøper

 • Prøv å velge en modell med avtagbart deksel
 • Velg en modell med en avtakbar bolle. Selv om dette er en sjeldenhet nå, men fremdeles kommer over modeller der bollen ikke kan trekkes ut. Selvfølgelig er de billige. Men - engangs til slutt. Siden bollene der er teflon.
 • Bollen må ha håndtak. Det er helt upraktisk uten håndtak. Du må kjøpe spesielle tang for fjerning. Og små ting har en tendens til å gå seg vill i det mest upassende øyeblikket.
 • Vær oppmerksom hvis det er en forsinket startfunksjon. Det er behagelig.
 • Ikke bruk en multikoker som ikke har en funksjon for å slå av automatisk oppvarmingsmodus. En veldig upraktisk funksjon i praksis. Den slås av, men fortsetter å vindkraft og tørke oppvasken. Og vertinnene glemmer som regel bare at hun fortsatt jobber. Derfor er det mye klokere å klare det selv. Du må varme den opp - legg den ut. Nei - så slo den av.
 • Det skal være en kondensvannstank på lokket. Ellers ødelegger den dryppende kondensasjonen når du åpner lokket de ferdige bakevarene.

Hvor skal du sette multikookeren?

sted for multikoker

Multikookeren skal plasseres på et stasjonært sted, på nivå med skrivebordet, slik at hendene er komfortable når du lager mat.

Den kan ikke plasseres rett under veggskapene, da det kommer varm damp fra den, noe som vil skade møblene over tid.

Kort og skeptisk om multikookermodi

Matlaging er mer praktisk og lønnsomt på komfyren, egentlig. Det er i det minste ikke nødvendig å overfylle. Og å holde 5 liter uten å løpe over er urealistisk.

Stewing - det er her multikookeren er god, den brenner ikke. Men ikke glem at belegget på bollen, etter 3-4 måneder, mister sine non-stick egenskaper, og bollen må endres.

Steking er helt ubehagelig.Bredden på torget er for liten.

Baking er også veldig, veldig kontroversiell, til tross for at skorpen aldri kommer ut.

Nå vet du nøyaktig hvordan du bruker en multikooker! Vi håper du finner denne informasjonen nyttig.

Se også:

13775 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner